Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Roaccutan!

Post od igor90 »

strale89 napisao:ja sam 23 dana na roacuthanu,doza mi je 50mg...moram vam reci da imam pogorsanje i pojacano perutanje koze...bubuljice prosto same otpadaju:))
usne su mi ispucale,ma koliko god ih mazao ono iste,ljudi misle da imam neku bolest....hahahaha
do otprilike kada traje ovo pogorsanje,tj kada bi mogu ocekivati prve rezultate(nabolje)
....
kada si kuci mazi usne pantenolom cesto (to ti je najeftinije a i efikasno je),a kad si napolju imaj uvek pri ruci labelo i nikad nemoj vuci i cupati sasusenu kozu sa usana jel osim sto pece posle na slano i vrlo ruzno izgleda
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Jos sam zaboravila da kazem da otkada mi je povecana doza na 40 mg lice nije mnogo suvlje, ali mi sada miteseri sa celog lica izlaze i otpadaju. Dok sam bila na 30mg to je bilo samo na bradi i malo na nosu. Sada je to i na celu, i obrazima sto je najbitnije jer sam na obrazima jedino i imala problem. Kao da se sve pore prazne. :D
Inace dr mi je preporucio da koristim kremu exfoliac pa me zanima da li je neko od vas koristi?
Trenutno imam eucerin iz programa za suvu kozu i ok je.
synchy86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 23, 2009 2:03 am

Post od synchy86 »

Cao ljudi,

ja sam se upravo prikljucila jer sam tek danas saznala za taj roaccutane lek....Procitala sam privih 7 strana i poslednje dve i primetila da su ovi od ranije vise zadovoljni nedo ovi sad?!Da li moze neko da mi kaze kome da se obratim....Od kozmeticarke sam cula da moze na VMA. Da li moze u nekom Domu zdravlja ili tako nesto? :D
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

synchy86 napisao:Cao ljudi,

ja sam se upravo prikljucila jer sam tek danas saznala za taj roaccutane lek....Procitala sam privih 7 strana i poslednje dve i primetila da su ovi od ranije vise zadovoljni nedo ovi sad?!Da li moze neko da mi kaze kome da se obratim....Od kozmeticarke sam cula da moze na VMA. Da li moze u nekom Domu zdravlja ili tako nesto? :D
ja sam prezadovoljan.......
synchy86
Novi član
Novi član

Post od synchy86 »

A jel mozes Igore da mi preporucis tvog lekara tj. kako da ga nadjem, ako neces ovako javno posalji mi u inbox, pleeeeaaaassseeee :wink:
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

synchy86 napisao:A jel mozes Igore da mi preporucis tvog lekara tj. kako da ga nadjem, ako neces ovako javno posalji mi u inbox, pleeeeaaaassseeee :wink:
ja sam iz novog sada,idem kod specijaliste dr Subotic na poliklinici.........bio sam kod hiljadu dermatologa pre nje ali ona jedino stvarno zna svoj posao...
synchy86
Novi član
Novi član

Post od synchy86 »

Hvala punoooooooooooo:)))))))))))))))))))))))))
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

ja mogu takodje da ti preporuchim svog lekara: dr zheljko mijushkovic, sa vma i iz ordinacije dermatim, kao i sve njegove kolege iz te ordinacije. imash sve info na *REKLAMA*

strale89, za usne ti najtoplije preporuchujem eucerin acute lip balm, jeste skuplji (600din. u liliju) ali je jedino shto me je spasilo kada su mi usta bila skroz odrana uprkos tome shto sam koristila sve drugo (vazelin, pantenol, labelo, jedan drugi eucerin balzam itd.). koliko ce ti trajati pogorshanje je individualno, uglavnom traje prva dva ili tri meseca, iako ima sluchajeva kada tek na kraju terapije dodje do poboljshanja. izdrzhi za sada.
strale89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 24, 2009 12:51 am

Post od strale89 »

arwena
al ipak dodje?!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :( :( :( :(
ceo forum sam presisao 2 puta,i vidim da su se svi uglavnom izlecili,tj nema izuzetaka.....al ovo me ubi,ne znam sta da radim u vezi ovog pogorsanja...dal da idem na neke tretmane kod kozmeticara ili nesto takvog tipa?!
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

@strale89
Pogorsanje svima dodje, pre ili kasnije, osim ako neko ko i nema toliki problem krene da pije roac pa se i ne pogorsa mnogo. Dok ti traje pogorsanje, a dolaice i odlaziti sve dok ne krene samo na bolje, koristi nesto lokalno, ali ne mnogo jako za te bubuljice koje izlaze tipa skinoren, klindamicin ili nesto slicno.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

strale89 napisao:arwena
al ipak dodje?!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :( :( :( :(
ceo forum sam presisao 2 puta,i vidim da su se svi uglavnom izlecili,tj nema izuzetaka.....al ovo me ubi,ne znam sta da radim u vezi ovog pogorsanja...dal da idem na neke tretmane kod kozmeticara ili nesto takvog tipa?!
ja ti preporucujem akne fug oxid wash dva puta dnevno po 4 minuta (on je na bazi benzoil peroxida i meni je bio prepisan da ublazi posledice pogorsanja,cena ti je oko 900rsd),samo ga nemoj ostavljati dugo na licu jel neces resiti problem brze vec ces izgledati kao semafor :o
mislim da kozmeticari nisu preporuceni dok pijes roacutan......
izdrzi to pogorsanje jel posle kise dolazi sunce (provereno :D :D :wink: )
synchy86
Novi član
Novi član

Post od synchy86 »

Hvala Arwena za docu, upravo sam skapirala da mi je njihova ordinacija jako blizu :DDDDDDDDD, samo jos da skupimm hrabrost da odem na pregled :roll:
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

A koliko kosta pregled i svaki odlazak na kontrole u Dermatimu?I da li u tom slucaju ne dobijate lek na recept vec se kupuje ?
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

e ovako

synchy86, ovo sam isto od rechi do rechi i ja rekla pre odlaska na pregled, ali doktor je divan chovek koji se maksimalno trudi da izadje u susret svojim pacijentima i ni jednog trenutka nece uchiniti da se osecash neprijatno zbog problema zbog kog si doshla. ja sam ranije imala jako neprijatna iskustva sa demratolozima, ovo je bilo neshto potpuno drugachije. poklonio mi je veoma skupu kremu (ne tester nego celo pakovanje) koju je dobio a bas je bila namenjena ljudima na roakutanu. josh par ljudi sa foruma ide kod njega tako da i oni mogu da potvrde. kada on niije bio u zemlji, na pitanja koja sam imala odgovorila mi je njegova koleginica i isto je preljubazna.

cene u dermatimu su 2000 pregled, 1800 kontrola. lek ne moze da se dobije na recept preko njih ali doktor ce vam napisati dijagnozu sa kojom se roakutan prepisuje (acne conglobata) i sa time i overenom knjizicom mozete kod svog lekara opste prakse (uz manje ili vece peripetije) dobiti recept.
sophie*
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2009 6:11 pm

Post od sophie* »

Da li je neko od aktuelnih korisnika roakutana ujedno i na kontraceptivnim pilulama? I da li je ta kombinacija dovela do povecanja holesterola i triglicerida?
PS- Da li znate i jedan primer da su te pilule(Diane-35)nekom zaista pomogle; ja ih naime uzimam vec trecu godinu zbog problema sa aknama, ali cini mi se da u mom slucaju uopste nisu pomogle, a s druge strane opet se bojim da prestanem da ih koristim, iako sam sad konacmo i na roacc...
Odgovori