Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Re: Roaccutan!

Post od fedja »

ljubica_ napisao:Videla sam da si ranije pitao da li smeju da se uzimaju antibiotici dok se uzima roac, e sada mene isto zanima posto me grlo malo zeza. Uzimam neke obicne stvari tipa ferveks i tablete za grlo, ali ako mi se pogorsa ne znam da li smem da pijem antibiotik?
e, isti problem i kod mene... identican... za sada sam na fevexu i tantum verdeu, ali ako prigusti, kojui antibiotik sme da se pije sa roakutanom, a da nije kontraindikovano?

pozz
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

ljubice i fedja, ne smete da pijete tetracikline kao sto je dovicin, oni su kontraindikovani sa roakutanom. mogu svi ostali.
happycow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 12:35 pm

Post od happycow »

Sta mislite o Darphin kozmetici. Danas su mi u apoteci ispricali sve najbolje o nekom njihovom serumu i kremi koja sadrzi zelena zrnca i sluzi za ujednacavanje tena sa flekicama i sme da se koristi kod terapije roakutanom??Da li je neko imao iskustva sa ovim?
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

arwena napisao:ljubice i fedja, ne smete da pijete tetracikline kao sto je dovicin, oni su kontraindikovani sa roakutanom. mogu svi ostali.
to znam, naravno, ali koji to drugi smeju? sta je najbolje, tj. najefikasnije kod upale grla? koji antibiotik?
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

Kad sam se prehladio dok sam pio roakutan,uspeo sam da se izlecim sa ferveksom i strepsilsom za grlo.Ako vidis da moras uzeti antibiotike,reci doktorci da pijes roakutan i podseti je da sa roakutanom ne smes da pijes tetracikline,pa ce ti ona dati sta smes,valjda je nesto naucila u skoli :).Tako bi ja uradio
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Hvala Igore na savetu. I ja bih pitala lekarku opste prakse, ali je problem u tome sto je ona bas protiv roaccutana, i vec sam jednom imala neprijatnu situaciju sa njom zbog ovog leka.
Cak treba da idem da mi prepise lek na recept, ali nemam snage da se prepirem u ubedjujem sa njom, dodje mi da plati lek sama da izbegnem sve to... :roll:
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Hvala Igore na savetu. I ja bih pitala lekarku opste prakse, ali je problem u tome sto je ona bas protiv roaccutana, i vec sam jednom imala neprijatnu situaciju sa njom zbog ovog leka.
Cak treba da idem da mi prepise lek na recept, ali nemam snage da se prepirem u ubedjujem sa njom, dodje mi da plati lek sama da izbegnem sve to... :roll:
heh,napisi i godiste da znam kom igoru se obracas =)

vec ti je receno da lekar opste prakse ne moze da se suprotstavlja onome sto je rekao specijalista,u najgorem slucaju promeni lekara

PS
ja samo da javim da sam bio na kontroli i da sam zavrsio peti mesec i doktorka je rekla da cemo jos oktobor i da je to kraj,lice je i dalje potpuno cisto, dok ledja jos nisu bas cista ali su mnogo bolje nego sto je bilo :D
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Sorry igore90.. :)
Drago mi je da ti je jos malo terapija gotova i uspesna. To dodatno ohrabruje. :D
Jel si pricao sa dr-om o flekama mozda? Jel ti rekla da ima potrebe da radis neki piling, ili da nema i da ce same izbledeti?

Inace danas mi je prosao 5 dan na roacu, i za sada nema nekih promena, osim blago suvih usana (sto mi uopste ne smeta).
Lice mi i dalje nije suvo, koristim Eucerin dnevnu kremu 5% uree i dobra je, ali jos uvek nemam mnogo potrbe da je cesto ili u vecoj kolicini nanosim, jer mi je lice i dalje masno. Naravno ni ne ocekujem neku veliku suvocu za 5 dana..
Mada je dr rekao da susenje manje vise odmah pocinje, ali koliko sam ja ovde uspela da vidim treba minimum dve nedelje da prodje da bi masnoca nestala..
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

fedja napisao:
arwena napisao:ljubice i fedja, ne smete da pijete tetracikline kao sto je dovicin, oni su kontraindikovani sa roakutanom. mogu svi ostali.
to znam, naravno, ali koji to drugi smeju? sta je najbolje, tj. najefikasnije kod upale grla? koji antibiotik?
meni obicno prepisuju panklav i uvek brzo i efikasno deluje. naravno, tvoj doktor treba da ti kaze da li ti treba antibiotik i koji.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ne znam da li se nekome od vas ovo desavalo, ali sinoc mi se pojavilo crvenilo na ruci i koje me je svrbelo.. Ne znam da li je to mozda od leka jer sam cula da hoce da se pojave ekcemi ns telu. Takodje imam osecaj da su mi i dlanovi nekako crveniji i suvlji.. :-?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Ne znam da li se nekome od vas ovo desavalo, ali sinoc mi se pojavilo crvenilo na ruci i koje me je svrbelo.. Ne znam da li je to mozda od leka jer sam cula da hoce da se pojave ekcemi ns telu. Takodje imam osecaj da su mi i dlanovi nekako crveniji i suvlji.. :-?
nisam jos pricao sa doktorkom o flekicama ali videcu i za to......
sto se tice crvenila po rukama,ako je ono sto se i meni desavalo,to ti je isusena koza (i ja sam imao to ali mnogo kasnije i resavas to prostom hidratacijom nekim mlekom za telo ili cak obicnim pantenolom)
SuCceSS M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 12:21 am

Post od SuCceSS M »

@ljubica

meni su se pre 10tak dana na nadlanicama pojavile ranice koje su se brzo osusile i pretvorile u krastice. Isla sam kod Karadaglica za to, i dobila sinoderm mast-s obzirom da mi je rekao da su to klasicni nezeljeni efekti leka. Posle 2 dana je sve bilo ok, sada su mi sake suve i puca mi koza lako, ali je to u pitanju klasicno isusivanje koje se sredjuje kremom za telo ili pantenolom.

p.s. jos uvek sam u fazi pogorsanja, doc mi je rekao da do sl. kontrole mogu da ocekujem prva manja poboljsanja. povecana mi je doza na 50 mg dnevno, i mislim da je to moj max posto imam 53kg. Koza mi je suvlja, ali nista spec, usta jako suva, ledja i dalje bole ali podnosljivo. Sve ostalo kul :)

pozz svima
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Mene je danas svrbela koza na dva mesta. Uglavnom na ruci na istom mestu danas i juce. Mislim da je to od leka..

Success M koja ti je ovo nedelja, jel sesta? Kad ti je to pogorsanje pocelo?
Jel ti bas toliko lose? Jel imas potkozne jako crvene i sve to? Kako to da se nista ne susi barem?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Da li bih mogla da koristim nesto sada samo ciljano na bubuljice sto mozda malo isusuje, s obzirom da jos uvek nije pocela da mi se susi koza?
Koliko sam razumela u nekim terapijama je korisceno nesto dodatno tipa kao sto je klindamicin ili erotromicin nekih mesec,dva..
happycow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 12:35 pm

Post od happycow »

meni je doktorka prepisala klindamicin 2x dnevno!
Odgovori