Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Roaccutan!
Lea, bas mi je zao da nisi zadovljna napretkom, ali stanje MORA da se popravi, nekome pre -nekome kasnije, ali sigurna sam da ces na kraju biti zadovoljna!
Da , ja sam pitala za depilaciju, i moram reci da je to stvarno nezgodno, sada ne mogu da zamislim vosak a kako ce tek biti posle 6 meseci brijanja!! Ja od samog pocetka mazem najmasnije kreme (eucerin 12% omega) i , da budem iskrena , izdepiliracu se hladnim voskom.. videcu kako ce koza da reaguje, ali sigurno cu gledati da to uradim sto manje puta tokom terapije.
Za ekcem po rukama bih preporucila ATOPIK krem, koja je meni stvarno fenomenalna..mazem je i sada i koza nikad meksa!
Pozdrav!
Da , ja sam pitala za depilaciju, i moram reci da je to stvarno nezgodno, sada ne mogu da zamislim vosak a kako ce tek biti posle 6 meseci brijanja!! Ja od samog pocetka mazem najmasnije kreme (eucerin 12% omega) i , da budem iskrena , izdepiliracu se hladnim voskom.. videcu kako ce koza da reaguje, ali sigurno cu gledati da to uradim sto manje puta tokom terapije.
Za ekcem po rukama bih preporucila ATOPIK krem, koja je meni stvarno fenomenalna..mazem je i sada i koza nikad meksa!
Pozdrav!
Lea, zao mi je da to cujem. Mozda ulazis ili si u toku pms-a pa ide sporije. Ali ako je do sada bilo napretka, verovatno ce i na dalje biti. Nije ti isto od samog pocetka i to je najvaznije. Koliko je vremena proslo od poboljsanja?
Ja sam inace na desetom danu, manje vise je sve isto, malo je bilo i pogorsanja iskreno, vise na jednoj strani nego na drugoj. Polako prolazi i susi se, ali fleke koje ostaju su uzasne.
Plasim se da nece biti bas lako sa njima, pogotovu sto mi je dr rekao da roac tu bas i ne moze da pomogne. A jedino sto zelim je da mi ten i boja koze budu ujednaceni. Jer su mi fleke najveci problem, i to je dr isto rekao.
Nekad se cudim kako nekim ljudima koji imaju mnogo veci problem sa aknama, fleke na kraju prodju kao i da ih nije bilo, dok drugi moraju da rade pilinge. Verovatno je to sve individualno, i kod svakog drugacije. Jer doktori ipak kazu da roac ne utice na fleke.
Znam sa moram da budem optimisticna i strpljiva, ali svakako se bojim i pomalo nerviram kako ce sve biti.
Ja sam inace na desetom danu, manje vise je sve isto, malo je bilo i pogorsanja iskreno, vise na jednoj strani nego na drugoj. Polako prolazi i susi se, ali fleke koje ostaju su uzasne.
Plasim se da nece biti bas lako sa njima, pogotovu sto mi je dr rekao da roac tu bas i ne moze da pomogne. A jedino sto zelim je da mi ten i boja koze budu ujednaceni. Jer su mi fleke najveci problem, i to je dr isto rekao.
Nekad se cudim kako nekim ljudima koji imaju mnogo veci problem sa aknama, fleke na kraju prodju kao i da ih nije bilo, dok drugi moraju da rade pilinge. Verovatno je to sve individualno, i kod svakog drugacije. Jer doktori ipak kazu da roac ne utice na fleke.
Znam sa moram da budem optimisticna i strpljiva, ali svakako se bojim i pomalo nerviram kako ce sve biti.
Pretpostavljam da je to tek polovina terapije. Verujem da je frustrirajuće da poboljšanja stanu, ali ima još mnogo vremena. Po blogovima koje sam čitala vidim da mnogima izlaze akne i u trećem mesecu, čak i posle. Skoro sam pričala sa devojkom koja je završila terapiju i koja mi je rekla da je tek za 5-6 meseci videla pravo poboljšanje (dakle na samom kraju terapije)._Lea_ napisao:A meni uz rucak i veceru![]()
Nisam se javljala neko vrijeme da ne bacam ostale u bedak, jer mi je stanje poslije puna 3 mjeseca i pocetnog poboljsanja nepromjenjeno!I dalje sam optimisticna, al' sad se vec polako nerviram
Osim sto mi je cijelo tijelo nenormalno suvo i imam stalni ekcem na rukama, a ranice koje se stvaraju i na obicno cesanje uopste nece da prodju, efekti na akne su minimalni.
btw. za djevojku koja je pitala da li smije da se depilira, iskreno ti to ne preporucujem, jer sam ja poslije nekog vremena osjetila da mi i brijac smeta, a vosak na ovako isposcenoj kozi ne mogu ni da zamislim.
pozz (:
Meni je na početku drugog meseca stanje fino za sada, iako mi se isto čini da poboljšanje stagnira. Još uvek mi izađe po neka sitnija potkožna i još uvek mi se stvaraju mitiseri nakon što ih iscedim, tako da ima još mnogo da mi se koža dovede u normalu. Najbolja stvar je prestanak mašćenja, u tome stvarno uživam svaki dan. Mada, pojavio mi se ekcem na rukama i kosa mi je postala presuva, iako mi koža po telu i po licu nije nepodnošljivo suva.
Happycow, šta je Atopik krem, šta sadrži?
Jel se crveni nekom lice na terapiji? Meni su nekako T zona i oko nje crveni. Cak i kada se namaze krema i dalje je crveno..
Arwena, ATOPIK je krema za ruke, problematicnu kozu sklonu ekcemima, sadrzi ulje nocurka i shea butter
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Sto se tice depiliranja u uputstvu pise da se to neradi jel moze doci do trajnog ostecenja koze.....
i nemojte cediti nista,jel sto vise roacutana imate u telu to koza reaguje gore na cedjene (meni je izasla neki dan jedna mala bubuljica,i ja pametan odmah da je iscedim
.....em nije bilo sta da se iscedi,em sam stvorio ranicu jel koza na licu ekstremno brzo puca,em od tog malog pritiska imam nesto kao malu modricu
)
jedva cekam da 7.novembar i da zavrsim kumulativnu dozu
i nemojte cediti nista,jel sto vise roacutana imate u telu to koza reaguje gore na cedjene (meni je izasla neki dan jedna mala bubuljica,i ja pametan odmah da je iscedim

jedva cekam da 7.novembar i da zavrsim kumulativnu dozu

meni je danas 7 dan...nznm kako da vam opisem osecaj(mada ste ga i sami doziveli),peckanje lica,suva usta,perutanje koze...
zanima me samo to,koliko puta na dan bi trebalo da mazem hidratantnu kremu,tj uzeo sam od Eucerin-a,Hidro Test...3 puta na dan se umivam sa Garnier Pure-om...nznm koliko puta da mazem jer sam fakticki od nekih 6 do 9 pod fizickim naporom i imam pojacano znojenje...inace nadam se da moje stanje ide normalnim tokom,tj da ste i vi za ovakav kratak vremenski interval prosli kroz isto...
zanima me samo to,koliko puta na dan bi trebalo da mazem hidratantnu kremu,tj uzeo sam od Eucerin-a,Hidro Test...3 puta na dan se umivam sa Garnier Pure-om...nznm koliko puta da mazem jer sam fakticki od nekih 6 do 9 pod fizickim naporom i imam pojacano znojenje...inace nadam se da moje stanje ide normalnim tokom,tj da ste i vi za ovakav kratak vremenski interval prosli kroz isto...
Ja sam sada na 12 danu, i lice mi je mozda samo za nijansu suvlje. Bubuljice naravno i dalje izlaze..strale89 napisao:meni je danas 7 dan...nznm kako da vam opisem osecaj(mada ste ga i sami doziveli),peckanje lica,suva usta,perutanje koze...
Sto se tice mazanja kreme, ja i dalje nesto nemam potrebu da je mnogo stavljam mozda samo jedanput dnevno. Uvece je i nestavim, samo kada osetim da su neki delovi bas bas suvi i onda samo na njih. Jer ova sada suvoca nije nista u poredjenju sa onom koju sam imala u prosloj terapiji sa jakim kremama.
Dakle, mazi se kada god osetis potrebu. Tako je meni moj dr rekao. Ne postoji pravilo koliko se puta treba mazati. Nekome se cak lice ni ne susi odmah, nego bude neko vreme masno dok terapija ne odmakne. Ali ako ti se koza peruta, stavi kremu.
Inace stvarno lice pocinje sve vise i vise da mi se crveni, i fleke postaju sve izrazajnije. Nekako nisam ocekivala da ce se to desavati dok pijem roac. Iako sam cula i citala da se ljudima crveni koza na terapiji i da se nekad cak tesko moze pokriti sminkom.
Zanima me da li se nekome isto desava? I ako da, kada to prestaje, i da li uopste prestaje ili ce trajati do kraja?
Zanima me da li se nekome isto desava? I ako da, kada to prestaje, i da li uopste prestaje ili ce trajati do kraja?
pomaze li on i kod mitisera?
i ako da, da li ih samo osusi ili ih izvuce iz koze?
Meni mitesere izvlaci na povrsinu. Neki se brzo osuse i otpadnu, a neki dan po dan izlaze sve vise dok na kraju ne otpadnu. Sve zavisi od toga koliko su kanali tj. pore zapusene. Zato nekome ko ima veci problem dolazi do veceg pocetnog pogorsanja. Meni konkretno na mestima koja su vise problematicna sada izlaze bubuljice i potkozne, a na mestima gde sam imala samo obicne mitesere koji se skoro nikad nisu formirali u bubuljice, izlaze samo osuceni miteseri.issy___ napisao:pomaze li on i kod mitisera?
evo me na 37. danu, pijem 40mg, imam oko 78kg, lek podnosim super, od nezelenih efekata samo suve usne, lice, kosa i koza tela... za usne koristim eucerinov lip balm, za kosu zeleni vichy (nisam bas zadovoljan kako deluje, jel zna neko neki dobar sampon za suvu perut?), za telo eucerinovo ulje za tusiranje i njihovu omega kremu...
lice mi je bez novih upala, nikada nije bilo ovako cisto, skroz uravnotezeno, cak i suvo, uvece stavljam avenovu kremu za netolerantnu kozu, a ujutru aven hydrance light, i obe su prilicno dobre....
nadam se da je sve i kod vas kako treba, samo napred...

lice mi je bez novih upala, nikada nije bilo ovako cisto, skroz uravnotezeno, cak i suvo, uvece stavljam avenovu kremu za netolerantnu kozu, a ujutru aven hydrance light, i obe su prilicno dobre....
nadam se da je sve i kod vas kako treba, samo napred...

ljubica_ napisao:Meni mitesere izvlaci na povrsinu. Neki se brzo osuse i otpadnu, a neki dan po dan izlaze sve vise dok na kraju ne otpadnu. Sve zavisi od toga koliko su kanali tj. pore zapusene. Zato nekome ko ima veci problem dolazi do veceg pocetnog pogorsanja. Meni konkretno na mestima koja su vise problematicna sada izlaze bubuljice i potkozne, a na mestima gde sam imala samo obicne mitesere koji se skoro nikad nisu formirali u bubuljice, izlaze samo osuceni miteseri.issy___ napisao:pomaze li on i kod mitisera?
hvala ljubice! ja jos nisam pocela... sve nesto odugovlacim. Ali definitivno ubrzo hocu!

@ Fedja, i meni je tako negde 36, 37 dan i nemam nekih posebnih smetnji osim bas bas suvih i ispucalih usana, koje sada ujedno i svrbe strasno i strasno su crvene. Valjda zato sto ih stalno mazem pa ne mogu da zatezu nego svrbe. Uglavnom bas neprijatno i jedva da zube mogu da perem, a ne daj boze da na njima nemam mast za usne.
Malo suvlja kosa, na kozi tela jos nista ne primecujem, e jedino ledja su katastrofa. Cudno mi je jer sam ja terapiju pocela zbog lica na ledjima nikad nista nisam imala. Sada je lice mnogo bolje ali ledja mnogo gore.
I ja takodje koristim eucerin, osim za lice i usne..
A da sada pijem 50mg dnevno i imam 64kg..
Pozdrav
Malo suvlja kosa, na kozi tela jos nista ne primecujem, e jedino ledja su katastrofa. Cudno mi je jer sam ja terapiju pocela zbog lica na ledjima nikad nista nisam imala. Sada je lice mnogo bolje ali ledja mnogo gore.
I ja takodje koristim eucerin, osim za lice i usne..
A da sada pijem 50mg dnevno i imam 64kg..
Pozdrav
happycow, za usne probaj "eucerin acute lip balm", sa plavim je poklopcem, ima ga u liliju i kosta oko 600 dinara, ali je jedino sto pomaze.
meni je 38. dan valjda, ima poboljsanja na mikro nivou, imam mnogo manje zatvorenih pora i mitisera i koza je naravno suvlja, tj. sada je normalna, ali jos uvek mi ne treba nikakva posebna krema da bih prezivela, kao sto mi je za usne apsolutno neophodan taj balzam. bubuljica je bilo dosta u prvih mesec dana, svakakvih, dosta potkoznih, ali nista nenormalno i van uobicajenih pogorsanja. jos uvek izlaze, pre dva dana je izaslo 4-5 osrednjih, upaljenih, ali sveukupno ide na bolje. imala sam par tezih glavobolja, koje mogu, a i ne moraju biti u vezi sa roakutanom. kao i ekcem na ruci, koji je resen kortikosteroidnom kremom "elocom" za 2 dana.
igore90, htela sam da te pitam da li su ti rezultati krvi tokom cele terapije bili u redu i u granicama normale i da li si jeo i pio sve sto i inace, kao i koliko ce ti lecenje ukupno trajati da bi dostigao kumulativnu dozu (jer imamo slicnu kilazu i pijemo 40mg)?
meni je 38. dan valjda, ima poboljsanja na mikro nivou, imam mnogo manje zatvorenih pora i mitisera i koza je naravno suvlja, tj. sada je normalna, ali jos uvek mi ne treba nikakva posebna krema da bih prezivela, kao sto mi je za usne apsolutno neophodan taj balzam. bubuljica je bilo dosta u prvih mesec dana, svakakvih, dosta potkoznih, ali nista nenormalno i van uobicajenih pogorsanja. jos uvek izlaze, pre dva dana je izaslo 4-5 osrednjih, upaljenih, ali sveukupno ide na bolje. imala sam par tezih glavobolja, koje mogu, a i ne moraju biti u vezi sa roakutanom. kao i ekcem na ruci, koji je resen kortikosteroidnom kremom "elocom" za 2 dana.
igore90, htela sam da te pitam da li su ti rezultati krvi tokom cele terapije bili u redu i u granicama normale i da li si jeo i pio sve sto i inace, kao i koliko ce ti lecenje ukupno trajati da bi dostigao kumulativnu dozu (jer imamo slicnu kilazu i pijemo 40mg)?