Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Roaccutan!

Post od ljubica_ »

@happycow
Ja sam isto citala da u sustini ne bi trebalo da se depilira voskom, ni na telu, a pogotovo ne na licu. E sad, mislim da je za lice jedino resenje pinceta.. A za telo povrsinsko depiliranje.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

elenam napisao:Hvala arwena. Nasla sam tel Mijuskovica na internetu pa cu se konsultovati sa njim da li treba da pocnem sa roakutanom. Inace ranije sam isla kod dr Bihorac gde sam radila premaze vocnim kiselinama i cistila lice i mazala muradove kreme sto mi je pomoglo ali nedovoljno. Pre toga sam isla i u kotodermu,a ranije u avalsku pa kod nekih privatnika. Nisu mi dosad preporucivali antibiotike.Imala sam policisticne jajnike ali to sam izlecila i lice mi je i dalje isto. Testirala sam i glavne hormone sve je u redu. Cula sam i za laser da bi mi mozda pomogao za pore, ali ako i dalje imam lucenje iznutra mozda ce mi ipak preporuciti roakutan. Ako neko ima slican problem a na roakutanu je volela bih da mi odgovori. Bicu u kontaktu sa vama i dalje da procitam jos neka iskustva,a narocito ako pocnem da pijem roak. Pozdrav
tesko da ces dobiti roacutan jel nisi koristila ni antibiotike ni retinoide......
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Igore, dobila sam danas roac. 30 mg- 20 ujutru i 10 uvece.
Dr mi je preporucio ili exfoliac ili eucerin 5% uree. Ne znam sta da kupim.. Koju ti koristis?
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

ljubica_ napisao:Igore, dobila sam danas roac. 30 mg- 20 ujutru i 10 uvece.
Dr mi je preporucio ili exfoliac ili eucerin 5% uree. Ne znam sta da kupim.. Koju ti koristis?
ja koristim eucerin hydro-protect fluid i zadovoljan sam
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Jesi probao mozda iz tog istog eucerinovog programa Anti-redness day? Posto se meni inace crveni koza, a bojim se da bi mogla dodatno sad kad idem na roac. A volela bih da mi dodatno ublazi i fleke.. :D
elenam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 17, 2009 3:26 pm

Post od elenam »

tesko da ces dobiti roacutan jel nisi koristila ni antibiotike ni retinoide......
Koristila sam diferin gel i airol, mislim da to spada u topijske retinoide mada nisam bas sigurna, pre nekih 10 god pila sam antibiotike posto mi je lice bilo pod upalom tako je sve i pocelo,ali ja se stvarno ne secam koje.Međutim sve mi je pomoglo samo donekle i sada imam manji problem ali za koji nikako da nadjem lek. Ja cu porazgovarati sa ovim doktorom o tome pa ako nije za roakutan nadam se da ce mi preporuciti nesto drugo sto nisam probala i moze da pomogne.
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

elena, doktor je super, videces. airol i diferin jesu topijski retinoidi. ako nisi zadovoljna stanjem nakon svih tih prethodnih terapija, mozes da popricas sa njim o roakutanu, jesi potencijalni kandidat. javi kako si prosla :)
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

elenam napisao:
Koristila sam diferin gel i airol, mislim da to spada u topijske retinoide mada nisam bas sigurna, pre nekih 10 god pila sam antibiotike posto mi je lice bilo pod upalom tako je sve i pocelo,ali ja se stvarno ne secam koje.Međutim sve mi je pomoglo samo donekle i sada imam manji problem ali za koji nikako da nadjem lek. Ja cu porazgovarati sa ovim doktorom o tome pa ako nije za roakutan nadam se da ce mi preporuciti nesto drugo sto nisam probala i moze da pomogne.
nisi ranije spomenula to................sad imas vec velike sanse i za roacutan......
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Na pregledu uglavnom sve zavisi od masnoce lica i stanja akni. Ali na prvom mestu je masnoca. Barem kod mog dr-a.
Rekao mi je da lek moze da se da pacijentu ako ima jako masnu kozu, a npr da su akne srednje ili umerene.
Meni je rekao da i nisam slucaj za roaccutan, ali da zbog istorije lecenja, i njenog neuspeha ipak mogu da pijem lek.
Po njemu sam blazi slucaj, i cak mi je rekao da mozda necu morati da ispunim celu dozu, vec manju, ali da ce to videti u zavisnosti kako sve bude islo. Prvih mesec, dva ce pokazati.
Takodje mi je rekao, sto nisam znala, da ima i opcija da se lek pije 7 dana u mesecu, valjda ako nije potrbna cela kumulativna doza, vec se smanji. Dakle, u slucaju da pacijent dobro odregauje na terpaiju, i ako lekar proceni da nije potrebna cela kumulativna doza.

Uglavnom, ocenice te na pregledu, i recice ti odmah sve sto se tice roaccutana.
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

Evo da napisem svoje iskustvo sa roakutanom.Imao sam katastrofa lice,velike,male,svakakve bubuljice.Koristio roakutan 6 meseci,popio ukupno 156mg/kg.Prva dva meseca je bilo veliko pogorsanje,toliko su poizlazile bubuljice da je brijanje i umivanje bila tortura.Ali vec u drugom,trecem mesecu sam primetio da bubuljice sve manje izlaze a postojece se sve vise suse,pretvaraju se u krastice i spadaju.U cetvrtom mesecu doktor mi povecava dozu na 1mg/kg i pogorsavaju mi se AST i ALT,ali kako je on rekao nimalo zabrinjavajuce,sledeci mesec mi smanjio za jednu i sve se vratilo na normalu. Lice je bilo mnogo suvo,za sta sam koristio APAISAC hidratantnu emulziju od URIAGE-a koji je odlicno resavao problem suvoce lica,za suvocu usana Apaisac hidratantni balzam od Uriage-a.Od cetvrtog meseca je lice bilo potpuno cisto,i nijedna bubuljica vise nije izlazila.Nastavio sam jos 2 meseca sa roakutanom jer su mi jos uvek izlazile bubuljice na ramenima i ledjima.Nepunih mesec dana,neke 3 nedelje nakon zavrsetka terapije isao sam na more,u avgustu,znaci jako sunce,koristio Hyseke Solaire SPF 25 i nisam pocrveneo nijednom,cak sto je najcudnije,nisam se ni ljustio nijednom a vec ce oktobar.Ali sam svaki put kad izadjem iz vode morao da mazem Apaisac na lice,jer sam osecao da mi je suvo lice,da zateze malo. Zadnjih mesec dana,znaci 2 meseca od zavrsetka terapije, su mi lice i kosa malo vise masnije nego pre koriscenja roakutana,ali hvala Bogu,nijedna bubuljica se jos nije pojavila i dace Bog da se vise nikad ne pojavi.
Preporucujem Roakutan svima koji imaju ozbiljan problem sa bubuljicama,jer mi nista pre njega nije pomoglo,a probao sam milion stvari.
Nadam se da sam nekome pomogao,znam dok sam koristio da mi je svako iskustvo koje sam procitao znacilo.Pozdrav
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Cao Igore!
Procitala sam sve tvoje postove ovde, i ustvari pocela sam da itezivno pisem na ovoj temi negde otprilike kada si ti zavrsio sa uzimanjem roaca. Drago mi je da si se izlecio, i da je sve ok. U svakom slucaju ohrabrujuce je po sve nas ovde. :D
I sta bi na kraju sa onima na ledjima i ramenima, jel su i one prosle? :lol:
happycow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 12:35 pm

Post od happycow »

Cao svima, vec sam mesec dana na terapiji i lice je mnogo bolje, mada su ledja mnogo gore.. ali to znam da ce se smiriti.

Ono sto me sada brine je : juce sam bila kod kozmeticara da bi mi ocistila samo nos i bradu (na kojima inace nemam uopste akne ali su potpuno ogrubeli i napunili se mitisera od roakutana) i desilo se to da mi kozmeticarka malo ogulila kozu na nosu i sa strane nosa. Bas sam se iznervirala i zabrinuta sam sada da li ce se uopste to nekada skloniti? To jeste samo oguljena koza ali posto sam pod terapijom ne znam da li ce se regenerisati??? Bas sam zabrinuta..ako je neko vec imao slican problem volela bih da cujem kako je proslo dalje...
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

happycow, regenerisace se, ali sporije. znam po sebi jer sam isto bila nestrpljiva s mitiserima i sama ih cedila. nisam ogulila kozu, ali sada se sama guli i peruta na tim mestima. ne preporucuju se tretmani dok si na terapiji.
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

ljubica_ napisao:Cao Igore!
Procitala sam sve tvoje postove ovde, i ustvari pocela sam da itezivno pisem na ovoj temi negde otprilike kada si ti zavrsio sa uzimanjem roaca. Drago mi je da si se izlecio, i da je sve ok. U svakom slucaju ohrabrujuce je po sve nas ovde. :D
I sta bi na kraju sa onima na ledjima i ramenima, jel su i one prosle? :lol:
Kad sam zavrsio terapiju jos uvek sam imao bubuljica na ledjima i ramenima,manje nego ranije,ali su i dalje izlazile,jednostavno su sporo nestajale,trebalo im je vise vremena.Ali more je ubrzalo to,sve su spale,od sunca i slane vode ai kazu ljudi da prva 2 meseca nakon zavrsetka terapije bude najbolje,ocisti se sve sto je ostalo.I evo,hvala Bogu,nijedna mi nije izasla ni na licu ni na ramenima i ledjima.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Videla sam da si ranije pitao da li smeju da se uzimaju antibiotici dok se uzima roac, e sada mene isto zanima posto me grlo malo zeza. Uzimam neke obicne stvari tipa ferveks i tablete za grlo, ali ako mi se pogorsa ne znam da li smem da pijem antibiotik?
Odgovori