Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Re: Roaccutan!

Post od arwena »

samo da obavestim i druge da sam otkrila balzam za usne koji me je preporodio.

dakle, eucerin acute lip balm sa plavim poklopcem. ima ga u liliju sa apotekom.
SuCceSS M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 27, 2009 12:21 am

Post od SuCceSS M »

@ljubica
ne bih da te obeshrabrujem ali i meni je doktor rekao da pocetno pogorsanje ne mora kod svakog (ja pritom sebe ne smatram tezim slucajem) i ja sam sada na pocetku 5te nedelje i lice mi je nikada gore. Bukvalno da se zatvorim i ne izlazim (a ja namerno udarim kontru :wink: ), izlaze mi bubuljice kakve mi se u zivotu nisu pojavljivale i na delovima lica gde ih nikada nisam ni imala. Svasta, bas sam odreagovala burno na lek, predpostavljam.
U svakom slucaju, Ljubice, mislim da ne treba o tome puno da razmisljas vec da se fokusiras na krajnji rezultat.

@fedja
Avene Hydrance optimale Legere -ultra light, nekomedogena, meni je strava :)
happycow
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 06, 2009 12:35 pm

Post od happycow »

success m , jel ti pre tog pogorsanja bilo bolje u odnosu na pocetak terapije? bas si me uplasila, imam neke planove bas za oko 5. 6. nedelje i sada se pitam sta bih radila... inace koliko traje to pogorsanje , da li znas?
happycow
Novi član
Novi član

Post od happycow »

eh da , takodje, meni je lice bilo malo buknulo posle 10 dana, sad je ok, ali su mi ledja u ocajnom stanju, a tu ih skoro i nisam imala!!
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

meni je danas zvanichno prestalo da se masti lice i presrecna sam zbog toga! pogorshanja su bila, ali nikada van granica normalnih pogorsanja koja inace imam. ako ih bude josh ovakvih nishta strashno. iako ochekujem da se sada stabilizuje s obzirom da je masnoca stala. tj. nadam se.
SuCceSS M
Novi član
Novi član

Post od SuCceSS M »

happycow

meni se cinilo da mi je lice bilo bolje prve 2 nedelje...ne vise. I onda malo po malo su krenula pogorsanja koja su bila stvarno zanemarljiva, do sada, kada je bas lose,a ovo najgore se desava tek u poslednjih 5 dana. Nazalost, imam utisak da ovde nije kraj. Mislim da vreme trajanja pogorsanja zavisi od osobe do osobe, tako da na to pitanje ne umem da ti odgovorim. Za 2 dana mi je prva kontrola, i bas me zanima sta ce dr. reci, svakako cu ga pitati isto sto i ti mene :)

za Vojislavu ( i sve ostale :) )

Zanima me da li da koristim nesto lokalno da malo ublazim ove upale ili ne? Nista mi nije prepisano osim roakutana i dnevne kreme, ali se plasim da od ovoga sto mi sada izlazi mozda mogu da ostanu oziljci???
SuCceSS M
Novi član
Novi član

Post od SuCceSS M »

arwena, koliko dugo ti pijes Roakutan?
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

meni je tek 19 dan, znaci uskoro tri nedelje. ostavljam prostora za jos pogorsanja naravno, narocito pred ciklus, ali bas verujem da ce prestanak mascenja dovesti i do prestanka svih ostalih oblika bubuljica. da li je tebi masno lice i dalje? koliko miligrama bese pijes? bas mi je krivo sto ti je pocelo pogorsanje, koliko je strasno?

pogorsanje zavisi od osobe do osobe i stanja pre terapije. ja sam inace primila i inekciju nekih steroida pre pocetka koja je trebala da ublazi upale prvih mesec dana. bez obzira na to, do sada sam imala povecan broj potkoznih, ali ne nesto preterano i van granica normale, toliko da se bas iznerviram i padnem u depresiju (mozda je jedan dan to trajalo). takodje, sve te potkozne koje sam imala sam na kraju uspela da iscedim tj. izasle su na povrshinu, i to mnogo lakse nego inace.
SuCceSS M
Novi član
Novi član

Post od SuCceSS M »

meni lice uopste vise nije masno, ali ni malo. ne presijavam se kao ranije (sto me uzasavalo) i sada kada sam primorana da stavim sminku uopste ne moram da se brinem da li cu se "zasijati" za sat dva. Super mi je to sto se tice masnoce, ali sve ovo ostalo je bezveze :-?
Pijem 40mg dnevno, sutra idem na prvu kontrolu i predpostavljam da ce mi povecati dozu. Ja sam inace mrsavica, 40mg dnevno je dosta na moju kilazu, zacudilo me sto mi je to dato kao pocetna doza...ali necu da se mesam, dr. zna :)
Meni se pogorsanje manifestuje kroz poveci broj velikih potkoznih uzasa :) koji se pojavljuju oko vilice, tj u donjem delu obraza i prelazu na vrat. Ja ovako nesto u zivotu nisam imala, i ne mogu nista sa njima ni da radim i da hocu...U sustini je najlosije to sto se one grupisu na jednom mestu, ili dva tri, i onda to sve u svemu izgleda lose.
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

znaci prestanak masnoce ne mora da znaci i prestanak izlazenja novih bubuljica :-? od takvih koje opisujes meni je izasla jedna na celu (koje mi inace nije problematicno), ali znam da sam ih imala i ranije, ali nije krenulo nekontrolisano da se siri.

a koliko kila imas? mozda, samo mozda, je toliko burna reakcija jer je velika pocetna doza u odnosu na kilazu. iako je i meni na 58 kila pocetna doza 40mg, sto je 0.7mg/kg.

u svakom sluchaju sigurno ce proci ma kakve karakondzule izlazile. a verovatno ce ti i povecati dozu. po onome sto sam citala na blogovima, moze da se desi da se bukvalno preko noci osuse sve potkozne upale samo kada proradi.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

[quote="SuCceSS M"]@ljubica
ne bih da te obeshrabrujem ali i meni je doktor rekao da pocetno pogorsanje ne mora kod svakog (ja pritom sebe ne smatram tezim slucajem) i ja sam sada na pocetku 5te nedelje i lice mi je nikada gore. Bukvalno da se zatvorim i ne izlazim (a ja namerno udarim kontru :wink: ), izlaze mi bubuljice kakve mi se u zivotu nisu pojavljivale i na delovima lica gde ih nikada nisam ni imala. Svasta, bas sam odreagovala burno na lek, predpostavljam.
U svakom slucaju, Ljubice, mislim da ne treba o tome puno da razmisljas vec da se fokusiras na krajnji rezultat.

Verujem da ti se pogorsalo. Sigorno je od leka, tad inace dolazi do pogorsanja, ali mozda jos neke stvari uticu npr pms, stres i ostalo. Jer recimo ja imace najvise i najgore potkozne imam bas u takvim situacijama. Tako da mi to nije strano. A veruj mi da bi ti one i ovako izasle, tako da je bolje sto to lecis. Inace kada sam koristila terapiju sa jakim kremama, veruj mi od toga nema gore.
Prvo lice se toliko ljusti da ni ne mozes da ga prekrijes ali nicim. Izlazilo mi je na desetine bubuljica, koje su posle presle u odvratne kraste. Znaci ici tako okolo je sto puta gore nego kad dobijes pogorsanje sa rocom koji mozes i da prekrijes.
Ovo sto sam ja iskusila ne zelim nikome.
Takodje je moguce da arweni deluje ona inekcija.. Ja sam ga za to pitala ali je mislio da nema potrebe. Mada treba biti jak i sve izdrzati, nije lako. Znam jer mi se to vec dogodilo samo sa drugom terapijom. I pritom je to pogorsanje trajalo 3,4 meseca. A sa roaccom to nece biti slucaj sigurno.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

stisnite zube i izdrzite,ja zavrsavam peti mesec i nepamtim kad sam zadnji put video bubuljicu na licu.........
arwena
Aktivan član
Aktivan član

Post od arwena »

igore, hvala na podrshci :)
kakva je situacija sa opstim stanjem koze, da li su i mitiseri izasli napolje, da li imas neravnina i onih kao cvorica (ako si ih uopste imao)?
happycow
Novi član
Novi član

Post od happycow »

jooj ja imam toga na nosu, bradi i oko nosa.. ( mislim na neravnine) i ne znam sta bih sada mogla sa njima... grozno na dodir
Ironija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 4:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Ironija »

Joj!
Resio se akna a sad kao da se vraca. Ponekad dobijam bubuljice, ali nisu kao pre. Ove nestanu brzo, a crvenilo bude nekoliko dana. Kako me to nervira, to crvenilo. Bubuljice se pojave, i sa njima crvenilo! Sad opet moram kao pre, nonstop da koristim scrub (ujutru i na vece) i da stavljam kremu! :evil: A hvala Bogu nisu se vratili kao prosle godine, kad sam imao akne. Ne daj Bog nikome.
Odgovori