Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
ljubica_ napisao:Popo evo samo i ja da ti kazem da ne budes siguran 100% da ce ti ga prepisati, jer sam i ja takodje probala sve zivo i kada sam otisla kod dr-a (koji cak rado prepisuje roacc) rekao mi je da ja nisam za roacc.
Sad, ja ne znam kakav problem imas i da li je veliki. U svakom slucaju treba otici. Htela sam samo da ti kazem da budes spreman na sve.
hvala na upozorenju, ja se isto plasim da mi nece prepisati roakutan, ja nemam uopste bubuljice po licu samo po vratu (najcesce nastaju poslije brijanja) i po ledjima. i to imam ovaj tezi oblik akni, tj ove cisticne. opet kazem nije nesto previse strasno, ali zelim zauvjek da se rijesim prokletinja i masne koze. dosadilo mi vise, imam 21 godinu a prolazim kroz ovo sve od svoje 16te....
Pozdrav
You must go throught the rough path, so you could appreciate smooth one.
Npr. ja imam problem od 14. godine na licu i ledjima, umerene ankne do srednje, sada imam 22 godine, i dr nije hteo da mi prepise jer navodno mi lice nije mnogo masno. Jer pre pregleda sam lice oprala sapunom, (kao i svako jutro) i kada sam dosla kod njega bila mi je suvkasta koza. A i poslednjih god. dana sam koristila terapiju koja ju je dosta isusila.
Nisam znala da ce to biti bitnije od samih akni, jer je meni logicno da ukoliko neko ima akne ima masniju kozu.
Ljudi sa suvom pre imaju bore.
Uglavnom, sve sam probala, i cisto sumnjam da ce nesto drugo moci da mi pomogne..
Tako da kad budes isao, nemoj pre pregleda da cistis lice.
vazi, ja bas ali BAS imam masno lice, jedino mi sapun pomaze u odmascivanju, mada to traje 2-3 sata maksimum, i onda se lice opet svo izmasti, pogotovo sto sam dosta fizicki aktivan (fudbal, teretana...). I bukvalno sam sve probao preko losiona, saljica, krema, antibiotika.... negdje sam bio procitao da amracin dobro djeluje na akne, i dok sam ga koristio lice mi se uvjek smirivalo, ali cim bih prestao opet bi se situacija vratila na staro. Tako da sam rijesio da jednom za uvjek stanem ovom problemu na put, nadam se da ce se i doktor sloziti samnom. jos jednom hvala vam na savjetima!
You must go throught the rough path, so you could appreciate smooth one.
eucerin, avene i exfoliac imaju takodje kreme za hidriranje i zamascivanje problematicne dehidrirane koze, tako da mozes da izaberes iz neke od tih linija.
ja sam dobila Exfoliac reconstructive cream, namenjenu kao dopuna terapiji akni koja dovodi do isushivanja. odlichna je krema, jedino sto nema uv zastitu, ali ja je imam u vichy tecnom puderu.
za ove druge ne mogu da preporucim konkretno neku kremu, ali ima dosta ljudi sa foruma koji su vec pisali o tome sta koriste od eucerina i avene-a tako da procackaj malo.
mozes da mazes lice i obicnom pantenol kremom, ako si za jeftiniju varijantu. ne znam samo da li je suvise masna ili komedogena. lekari je takodje preporucuju.
koju kremu koristite za vlazenje lica?.... primecujem da bi ovim tempom isusivanja lica mogla uskoro da mi zatreba neka krema.... pa rekoh, da se obezbedim....
dajte samo nesto provereno dobro...lagano, nekomedono....cena nije problem...
eucerin hydro-protect fluid,po preporuci dermatologa,cena 1400din (vlazi kozu, zastita spf15 i UVA,vitamin E i daje mat izgled i koza deluje zdravije....
igor90 napisao:eucerin hydro-protect fluid,po preporuci dermatologa,cena 1400din (vlazi kozu, zastita spf15 i UVA,vitamin E i daje mat izgled i koza deluje zdravije....
kul, hvala igore...
ne znam samo ti spf uva blokatori.... jel ima isto to bez njih... sve kreme koje imaju spf i uva su malo "teze i masnije".... ja bih neku hydro laganicu... lice mi je pre rokija bilo masno ko djavo...sad bi malo da uzivam u normalnoj kozi....
kneginja napisao:Da, moglo bi se reci da sam probala sve.
Poslednje je bilo laserska terapija...koja mi je ocistila dobar deo lica...obraze,celo,nos...ali moj problem je prelaz prema vratu i brada...
Uvek sam imala problem sa aknama ali sam se dosad odlicno borila sa njim...medjutim ovde je koza nesto drugacija...i osetljivija...
Za roaccutan sam cula od svog ginekologa...
Ipak, moj dermatolog mi nikad to nije savetovala...jer, navodno, meni to nije neophodno...
Malo sam zbunjena...
Izvini,na koji si to laser isla,gde i da li je pomoglo?
igor90 napisao:eucerin hydro-protect fluid,po preporuci dermatologa,cena 1400din (vlazi kozu, zastita spf15 i UVA,vitamin E i daje mat izgled i koza deluje zdravije....
kul, hvala igore...
ne znam samo ti spf uva blokatori.... jel ima isto to bez njih... sve kreme koje imaju spf i uva su malo "teze i masnije".... ja bih neku hydro laganicu... lice mi je pre rokija bilo masno ko djavo...sad bi malo da uzivam u normalnoj kozi....
ali opet, ako kazesh da valja....
pozz
meni nije teska.......naprotiv,lagana je,za minut dva koza je upije i dobije lep izgled (ublazi crvenilo i flekice)......
Pre nego sto sam krenuo da pijem Rokutan, koristio sam losion Klindasol 2%. Ne mogu da kazem da mi nije pomagao. Kada preskocim par dana, i ne namazem lice, bubuljice pocnu da iskacu u jos vecem broju. Sada, dok pijem Rokutan, (poceo pre 7 dana) i ne mazem ovaj losion, na vratu sam primetio nove podkozne bubuljice. Zanima me, da li smem da mazem Klindasol uporedo sa Rokutanom? Molio bih da mi na ovo pitanje odgovori kompetentna osoba. Hvala
Mislim da sam dobila roacc. Sad sam bila kod dr-a, i rekao mi je da vidi da mi je lice masno (pre pregleda nisam oprala lice i nedelju dana nisam koristila stare kreme) i da je sve blizi da mi prepise roacc. Rekao je da je za to samo zato sto sve drugo sto bi mi dao bi bilo ponavljanje, i ocigledno je da mi nista do sada nije pomoglo cim sam tu. I da mi inace ne bi prepisao roacc da ne zna sta sam sve do sada koristila.
Rekao je da mozda nece izpuniti punu kumulativnu dozu, jer sam blazi slucaj i da ce krenuti sa 30 mg (imam 58kg).
U svakom slucaju radim ultra zvuk jajnika,ali to ne utice na roacc.
Rekla sam mu da se malo bojim, a on mi je na to odgovorio da nema razloga jer je lek u upotrbi 30 godina.
Takodje sam ga pitala za pocetno pogorsanje, na sta je odmahnuo glavom i rekao da to obicno biva kod bas tezih slucajeva.
Joooj, cudno mi je sve, ne mogu da verujem da ovo pisem.. Plasim se
Resivoje napisao:Pre nego sto sam krenuo da pijem Rokutan, koristio sam losion Klindasol 2%. Ne mogu da kazem da mi nije pomagao. Kada preskocim par dana, i ne namazem lice, bubuljice pocnu da iskacu u jos vecem broju. Sada, dok pijem Rokutan, (poceo pre 7 dana) i ne mazem ovaj losion, na vratu sam primetio nove podkozne bubuljice. Zanima me, da li smem da mazem Klindasol uporedo sa Rokutanom? Molio bih da mi na ovo pitanje odgovori kompetentna osoba. Hvala
Moze da se koristi,i to dok ne pocne susenje koze lica,to jest dok roacc.ne pocne da deluje,nekih mesec-dva. Govorim to jer je meni isto bilo prepisano od strane uvazene doktorice sa klinickog centra u Beogradu,kod koje sam zapoceo terapiju.