Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Ja licno, nikada nisam ni u jedan lijek vjerovao koliko vjerujem u Accutane, jer zaista ima rezultata, i to ne malih..
Sada trenutno, nakon dva mjeseca terapije, imam 3-4 aknice, pored flekica i suhog lica.
U BiH, Roaccutane kosta oko 25eura...
Pozdrav svima!
zna li neko gdje u Bosni i Hercegovini ima da se kupi taj Apaisac, cini mi se da mi ovde nemamo nikakvih preparata? Gdje se na netu moze naruciti?Hvala
Ja ne znam da li je brend Uriage prisutan u BiH. Ako ne nadjete, u Beogradu ima, javite se pa cemo se dogovoriti kako da dodjete do tog preparata. Srecno!
Hvala ,javicu Vam se ,jer sam ovde u BIH pitala,ali nema u ovim prodavnicama.
Ja sam prije koristila gomilu nekih sredstava za isusivanje koze,izmedju ostalih cesto i glinu, pa mi je sad koza jako isusena,a u dubini je jos masna! Zato oprezno sa glinom!Tako da imam problema kad se nasminkam ,jer brzo se koza isusi.Mislim da bi taj Apaisac mogao pomoci.
Ako sam dobro vodio evidenciju-danas je tačno 4 meseca kako koristim
Roaccutan i evo kratkog sižea stvari:
-prvi mesec koristio sam 40 mg dnevno
-ostalih meseci po 80mg
-prvi mesec,a možda i duže imao sam dosta problema-i veoma velikih
akni po celoj koži(to bi trebalo da bude period izbacivanja svih problema)
-poslednji mesec(4ti) koža je veoma veoma dobra-čak se ne sećam nijedne veće upale-jedino ima pokoja sitna,malo vidljiva
-obavezno treba koristiti hidratantne emulzije,ali i sredstvo za usne-
predlažem Apaisac i Labello pri čemu u početku nije potrebno preterano
korišćenje ali u kasnijem periodu,recimo u 4tom mesecu koža upija sve
kao sunđer pa će biti potrebno dosta ovih sredstava u toku meseca...
najbolje je koristiti sve ovo odmah nakon pranja kože jer se u suprotnom
ista dosta suši i efekat nije isti
-obavezno pazite na ožiljke u toku terapije-kako na one od akni,tako
i na sve druge-od ogrebotina npr.-meni je nastalo nekoliko veoma vidljivih
ožiljaka;krenite i sa Zinkom(50mg) od početka terapije što ja nažalost
nisam
-preporučujem i neki dodatak za kosti i tetive jer su mogući problemi
posebno u početku
-preporučujem i sredstvo za pranje koje što manje isušuje kožu
-lek je dosta agresivan(posebno ako uzimate doze kao što ja činim)
i vrlo verovatno će dovesti do pada energičnosti,do pospanosti,smanjenja
koncentracije i sl. ali ukoliko se naoružate optimizmom i okružite veoma
dobrom podrškom prijatelja i porodice onda nećete imati izražen problem
-uzimajte i dosta vode i hrane(moguće je da smanjuje telesnu težinu)
Mislim da je ovo dovoljno za sada i nadam se da će koristiti sadašnjim i
budućim pacijentima.
Ja sam u zadnje vrijeme dosta citala po Internetu o ovom lijeku,i ono sto me je prilicno zastrasilo je da ljudi pricaju da se sporedni efekti ovog lijeka pocinju manifestovati poslije nekoliko godina i da su moguci razni poremecaji,izmedju ostalog da lijek(ne znam bas kako,posto nemam medicinskog obrazovanja) utice na gene,i da uopste ,pored koze,mijenja strukturu i funkcionisanje cijelog organizma.
I ja se dosta toga pribojavam, jer mi do sad niko nije dovoljno razlozno objasnio kako je moguce da je terapijski efekat trajan, a propratne pojave prolazne. Ne znam... Mozda je najbolje da nam Gorana kaze sta je iskustvo pokazalo.
Ma ni ja ne znam sta je istina,na tim forumima neki glorifikuju lijek,govoreci da im je promjenio zivot(sto vjerujem da je tacno)dok se drugi javljaju i govore da bi se sad najradije vratiti u stanje sa aknama,nego sto sad imaju sve te propratne efekte!
Dragane,tvoja konstatacija je odlicna,to da su terapijski efekti trajni,a kako onda da posljedice budu prolazne?
I kako to da su terapijski efekti trajni,to mi nikako nije jasno,kako se promjeni taj proces lucenja masnoce?
Mislim da definitivno treba neko strucan da odgovori na ovo.
Potpuno se slazem sa vama,da treba znati vise o leku pre nego ga uzmemo,ono sto ja znam je da se lek proizvodi od 1982 godine,hajde priznajte da nije mali period trajanja na trzistu....
Vec sam negde ranije pominjala da poznajem devojku koja je pila lek pre nekoliko godina i kasnije je rodila zdravo i pravo dete,dakle mislim da se previse opterecujete tim stvarima da ce se desiti neka cuda i bolesti i da ce to naslediti deca.
Niz godina se ovaj lek po svetu izdaje i hiljade ljudi ga je uzimalo,da zaista postoje monstruozna ostecenja ,FDA bi morala da ga zabrani a Roche prestane da ga proizvodi...
I nije tacno da da koza ostaje u istom stanju, a dok lek iscezava,vec sam rekla da se masnoca vraca,ali akne su tokom terapije ubijene i pore su se iscistile,i samo od nas samih zavisi posle kako cemo nastaviti da negujemo nasu kozu,ja potenciram na Scrubu koji skida mrtve celije i cisti pore,ja citavo moje telo svakodnevno perem scrubom i prezadovoljna sam.
Cinjenica je da se na netu svasta pise, ponekad prodje i reklama a ponekad i antireklama, mogu da shvatim da odredjeni lobi ima interes da hvali lek a odredjeni da ga kudi, velik je novac u pitanju. Iz tog razloga sve sto pise na netu ja uzimam sa poprilicnom rezervom i pokusavam da stupim u kontakt sa ljudima u koje imam poverenje i da mi takvi ljudi kazu svoja ili iskustva svojih poznanika. Zbog toga je najbolji parametar koji moze dati Gorana ili neki drugi lekar koji ima visegodisnju praksu.
Nema potrebe da se ljutis Sarah ako neko upita za misljenje povodom necega za sta nije siguran,a procitao je da to moze biti tako. Mislim da smo svi ovde da bi se informisali i da bi dobili potpunu sliku,a ne jednostranu,da prihvatimo ono sto nam se svidja,a da odbacimo sve ostalo.
Pa ko od nas ne bi volio da Roaccutan ne izaziva nikakve nus pojave, vec da samo lijeci akne?!