Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Kocic_5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 12, 2005 5:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Kocic_5 »

Bas mi je drago da ovako nesto postoji a bas sam trazio da nesto procitam o roacutanu posto mi je doktorka prepisala.Znate vec imam probleme sa bubuljicama i nema im resenja.Cujem da je ovaj lek ok ali je izuzetno skup.Interesuje me kako ste vi dosli do para.Postoji li sansa da zavod plati lecenje,vidim da je ova doktorka nesto pomenula.I jel se to odnosi na celu terapiju da socijalno placa?Molim vas ljudi pomozite mi i recite mi nesto o ovom.Raspitao sam se o leku tako da o njemu znam.
cao
Trashcanman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am

Post od Trashcanman »

Nažalost situacija oko plaćanja nije nikako pozitivna obzirom da nekima
od nas treba takva doza leka koja na mesečnom nivou odgovara prosečnoj srpskoj plati.
Domaće osiguranje ima na listi Roaccutan od 10mg ali i to koliko znam
ne pokriva troškove,a pretpostavljam da je za svaku kutiju potreban
lekarski recept,a pored toga lek morate tražiti u državnim apotekama koje
ga po pravilu uopšte i nemaju.
Lično lek nabavljam u inostranstvu ali se po sličnoj ceni od oko 3.500din
može naći u nekolicini apoteka u gradu-recimo apoteka u T.C Futura na
Slaviji.Radi se o kutiji od 20mg/30 tableta.Cena u većini apoteka ipak
premašuje i 4.000din dok u suštini većina naplaćuje po 5.000 tako da je
navedena prva cena daleko najpovoljnije rešenje do koga možete doći.

Pošto Vam je lekar prepisao lek budite obazrivi da planirate doze i trajanje jer je vrlo moguće da apoteka ili apoteke u kojima lek uzimate
naručuju lek i obično drže samo po jednu kutiju,a prekidanje terapije nikako nije preporučljivo.
Kocic_5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 12, 2005 5:00 pm

Post od Kocic_5 »

Znaci osiguranje pokriva samo kutiju od 10mg! Pa dobro,znaci sa receptom i apotekom koja ima taj lek ovo prolazi mnogo jeftinije! A da li odmah na recept ide cela terapija,recimo 10 kutija od 10 mg ili se svaki put kad se istrosi kutija uzima novi recept? Samo me buni da li osiguranje pokriva samo prvu kutiju ili nema ogranicenja? Sta mislite?
Ako nesto ne iskombinujem od roakutana nista!
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Roaccutan

Post od mr ph. Silvio »

Raspitacu se sutra oko dobijanja leka na recept pa javljam.
kneginja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od kneginja »

Ne znam kakva je situacija u Bgd-u. Ali dobro se raspitajte. Ne vidim zasto lek ne bi mogao da se nabavlja s obzirom da je na pozitivnoj listi.
Ja od pocetka terapije uzimam lek na recept...uvek po 2 kutije 30x10mg...u Narodnoj apoteci u Somboru...bez ikakvih problema. Pa mi se prosledjuje u Bgd.
Srecno!
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

Ja sam ga dosad nabavljao u Hrvatskoj, jedna kutija 30x10mg je oko 25 eura, ali posto je sad na pozitivnoj listi pokusacu da ga nadjem negde u nasim drzavnim apotekama.
SARAH
Aktivan član
Aktivan član

Post od SARAH »

Kako ste Roaccutanci,nadam se da ste svi dobro. :wink:

Verujem da je vecina citala (Ro)Accutane zurnale,koji su pisali mladi ljiudi tokom svoje terapije Roaccutanom.Meni su upravo ti zurnali pomogli da verujem u uspeh,koji sam na kraju i dobila.

Zbog toga mi nije bilo tesko da prevedem zurnal jedne Jenn ,koja je opisivala na njenom sajtu svake nedelje kako je napredovala terapija.
Postavila sam i linkove gde mozete pogledati njene slike i promene na licu tokom tih 20 nedelja.

Vrlo malo se na nasim prostorima zna o ovom leku,njegovim losim i dobrim stranama,ali na drugim krajevima naseg lepog sveta postoje milioni ljudi koji o tome mnogo vise znaju,i vise o tome pricaju putem chata ili foruma.

Procitajte taj zurnal,videcete koliko uspona i padova ima!

Jenn je i nakon mesec dana,pa 7 meseci i na kraju 3 godine nakon uspesnog izlecenja dosla da kaze da je bez akni,a njen message board je i dalje aktivan gde ljudi pomazu jedni drugima svojim iskustvima. :wink:

Pozdrav
http://www.network54.com/Forum/thread?f ... 1108732446
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

Ja nikad ne dobih egzaktan odgovor kako to Roaccutan djeluje posle zavrsene terapije na lojne zlijezde ,pa se koza vise ne masti?

I da li Roaccutan uvjek u buducnosti nosi rizik za plod,ili je to samo u nekoliko mjeseci posle prestanka terapije?
SARAH
Aktivan član
Aktivan član

Post od SARAH »

Ova tema je zamrla od kad je preseljena na "pitanja i odgovore" tako da doktori ai sami forumasi koji ovde dolaze ne zalaze na ovaj deo foruma.

Branislava,stvari stoje ovako,devojka ne bi smela da zatrudni tokom terapije lekom,kao i dva meseca kasnije dok je lek jos u organizmu.On ne ostaje zauvek unutra!!!

Ja licno, da bih bila sigurna,sacekacu 2 godine do stvaranja porodice,ali mislim da je i to preterivanje,no posto se meni jos ne zuri sa bebom zato cu sacekati toliko,mislim da je godinu dana potpuno dovoljno.
Nisam doktor ,ali to je ono sto znam,sto sam naucila za svo ovo vreme o Roaccutanu putem sklapanja poznanstva sa ljudima preko interneta i devojkama koje su rodile zdravu decu..i da je lek zaista stetan na duge staze po pitanju tako vaznih zivotnih situacija kao sto je stvaranje zdrave porodice sigurna sam da bi ga FDA ukinula.

Drugi deo pitanja vezan za to da se posle terapije koza vise ne masti nije bas tako kao sto si rekla,kozi se vremenom vraca masnoca ali mnogo manje nego pre terapije.
Ipak se nadam da ce i doktori ovde na forumu videti tvoje pitanje i dati ti strucan odgovor!!!!

Pozdrav

preveden Jenn's (RO)Accutane zurnal

http://www.network54.com/Forum/thread?f ... 1108732446
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

Hvala na odgovoru.

Ja se ozbiljno bavim mislju da pocnem terapiju Roaccutanom,ali sve nesto mislim da mi ga doktor nece dati.Naime, nemam ja sad neke strasne akne ,mozda u prosjeku 5-6,ali mi vise ide na zivce,jer sam sve probala,imam 28 godina,bavim se poslom u kojem sam stalno u kontaktu sa ljudima,i nije bas prilicno da imam akne ko neka tinejdzerka.
Obicno se svako jutro nanerviram kad podjem na posao, jer puderom se ne moze prekriti sve,pa izgledam ko da imam neke tufne na licu.Ne bi ja sad da imam savrsenu kozu(mislim bi,ali nije moguce) vec jednostavno da budem ko ostali ljudi,a ne da svaki dan razmisljam da li cu sutra izgledati ko strasilo ili kao normalna osoba.
Jos sam primjetila da je kod mene doslo i do psihickog poremecaja( a pri tome uopste nemam nikakve strasne akne,vec vrlo blage) u smislu da recimo kad imam akne,nigdje ne izlazim,osim gdje moram,u kaficima mrzim da sjedim na jakom svjetlu,odmah se nelagodno osjecam,i imam osjecaj da osoba ili osobe koje su sa mnom samo gledaju moje lice i jedino sto vide su te grozne akne! Mislim da psihicki aspekt ove bolesti uopste nije zanemarljiv,eto ja recimo mislim da se u mene niko ne moze zaljubiti ,buduci da imam akne.Naravno mnogi ce reci da paranoisem,ali ja stvarno mislim tako,i svjesna sam da je to problem!
SARAH
Aktivan član
Aktivan član

Post od SARAH »

Branislava potpuno te razumem,i ja sam se skoro isto tako osecala,imala sam blago umerene akne,dobila ih u svojoj 25-oj godini,pre toga sam imala malte ne cisto lice,predpostavljam da je stres to izazvao.

Znam i to koliko je tesko izaci medju ljude na svetlost dana,stalno razmisljajucii kako nam neko bulji u lice i kako se sve te akne ispod sminke vide.Najgore je nama samima,drugi nas ne razumeju ,jer misle da ne treba zbog toga da se nerviramo i onda se sami zatvaramo u kuce,necemo da idemo nigde itd....Ista sam i ja takva bila...i slazem se da akne izazivaju psihicke probleme kod ljudi koji ih imaju.

Ja sam polako pocela da izlazim ponovo,sad je 4 meseca od kada sam zavrsila terapiju i nemam ni jednu bubuljicu,cisto mi je lice,sada trenutno brinem brigu kako da se resim flekica koje su ostale,ali ne nerviram se vise jer malo stika to pokriva....

Ne znam sta da ti kazem za Roaccutane,probaj da razgovaras sa svojim dermatologom o tome,meni je pomogao!!!

Pozdrav

P.S. I bas mi je zao sto ova tema nema vise svoje mesto na odseku dermatologija jer ni dermatolozi ne vide ovde tvoje pitanje,ali ga mozes postaviti tamo da ti oni pomognu,ipak je to njihova struka....ja sam samo pacijent sa iskustvom :wink:
Trashcanman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am

Post od Trashcanman »

Hteo bih da uputim sve koji koriste Roaccutan od 20mg i isti kupuju
da je ubedljivo najpovoljnija cena za kutiju od 30 tableta 3270,00 dinara
i može se naći u apoteci u ulici Resavska 10(ispod crkve Svetog Marka).
Ovo je zaista odlična cena jer u većini apoteka u gradu cena lako dostiže
i preko 5000,00 dinara.
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

Sarah,jel sad kod tebe doslo do normalizacije lucenja lojnih zlijezda,tj da li ti se i dalje pojavljuju mitiseri ,ili je sad sve u redu?

Da li si imala propratnih efekata koje spominju vezano za Roaccutan?

Ja sam na internetu nasla neke pilinge koje mozes raditi i kod kuce,mislim da bi mogli pomoci kod tih crvenih fleka.Sajt je naturalskinshop.com.
SARAH
Aktivan član
Aktivan član

Post od SARAH »

Normalno mi se luci masnoca sada,i jos uvek nemam ni jedan mitiser :D ,
suvu kozu imam samo na obrazima,i ocekujem da ce se uskoro i tu vratiti malo masnoce (u normalnim granicama)

Znam da postoje kucne varijante pilinga,hvala ti na ideji,verovatno cu mozda prvo to probati cim se ukaze prilika da koza to moze da podnese :)

Od spoljasnjih efekata imala sam samo suvu kozu i apsolutno nista vise...mozda sam imala srece..ne znam ali tako je kod mene bilo :wink:
branislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od branislava »

Uh,blago tebi,mogu misliti kakav je to divan osjecaj kad ujutro ustanes i ne moras se pola sata premazivati raznim cudima,da bi iole licio na normalnog covjeka!
Odgovori