Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Trashcanman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 02, 2004 2:00 am

Post od Trashcanman »

Za Kocic_5:
Ja imam neke od ovih simptoma navedenih u tekstu ali opet moja situacija je specifična i pored toga koristim ekstremno veliku dozu
odnosno preko 1mg po 1kg težine(američki način) ali mislim da je
vredno ukoliko izlečenje bude potpuno.
Sasvim je prirodno biti uplašen kada se pročita ovakav tekst i ja sam
lično čitao gomile zvaničnih i izveštaja samih pacijenata od kojih se
diže kosa na glavi.Ipak je preovladao utisak da sa aknama takoreći
nemam normalan život i onda sve deluje relativno-većina ljudi tako
prelomi i donese odluku.
Ne bih da zaboravim i veliki novac koji se vrti oko ove medicinske oblasti
-mislim da je cifra oko 5 milijardi(sve one firme koje prodaju "čudotvorne
kremice" obećavaju da njihovo sredsvo vodi izlečenju za 3 dana,a onda
po pravilu saspu drvlje i kamenje na Roaccutan što baš deluje simptomatično,pa onda tu je i onaj kongresmen itd. pa oni ljudi koji tuže
sve i svakog-zbog čega i Roche mora da se osigura i nabroji sve moguće
štete-inače u Evropi(ne i kod nas) pacijent mora da potpiše posebne
* SPAM * kojima prihvata sve rizike!!!
Verujem da je verovatnoća da dobijete ekstremno teške efekte
(tu bih ubrojio samoubistva,šizofreniju,slepilo,gluvoća i sl) ektremno mala
odnosno možda 1-2% dok je veća verovatnoća depresija,pada koncentracije,energičnosti i sl. veća a efekti poput krvarenja iz nosa,
problema sa zglobovima,suvoća kože i dr. su skoro kod većine,odnosno
možda i kod svih pacijenata...
Za poslednje pitanje...
Moj prvi lekar izneo mi je podatak da je od 150 ljudi koliko je lečio,
samo kod jednog morao da prekine terapiju.
Neki podaci govore o nešto malo preko 50% pacijenata kod kojih se
problem trajno reši(znači šanse su 1:1) ali ima i istraživanja koja
ukazuju na daleko veće procente-80 pa i 90%...
Sarah,pozdrav...pročitaj mail :D
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Tokom moje 24 godine prakse lecila sam Roacutanom mozda do 100 pacijenata. Ja sam bila sef alergoloske ambulante i uglavnom sam se bavula kontaktnim alergijama i to pre svega alergijama na ocnim kapcima. Za to sam bila a mislim da sam i jos uvek pravi ekspert.
Akne sam uglavnom lecila prijateljima, poznanicima i onima koji su do mene dosli preko veze- Problem sa Roakutanom je bio pre svega finansijski. Uvek sam se drzala Evropskih doza i nikada nisam registrovala ozbiljnije nezeljene efekte osim suvoce sluznica. Efekat Roakutana bio je zadovoljavajuci kod svih mojih pacijenata. Od oko 100 pacijenata manje od 15 bile su devojcice.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Kocic_5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 12, 2005 5:00 pm

Post od Kocic_5 »

Jedan moj drug koji takodje ima problema sa aknama i kome je takodje preporucen roacutan je vrlo neodlucan i dao mi je ideju koja bi bila zaista dobra posto postoje ljudi koji dosta znaju o ovom leku. Zapravo zamolio bih Sarah i Trashcanman kao najupucenije i najkorisnije korisnike da nam i ovom prilikom pomognu! Predlog je da se nadjemo negde u gradu i da popricamo o ovom leku jer je nemoguce sve ispricati a ni sve podatke dobiti ovako preko foruma.Tu bi mogli da se prikljuce i svi drugi sa foruma tako da bi to bila neka grupna terapija! :D Mislim da bi to bilo super naravno ako bi se sa tim slozili Sarah i Trashcanman! Evo vi razmislite a i drugi bi mogli da kazu da li bi se prikljucili! Cao!
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

Za Kocic_5

Predlog je dobar,ali nazalost ja nisam u mogucnosti da obecam to "vidjenje uzivo" iz razloga sto se nalazim u inostranstvu!
I sigurno do jeseni necu dolaziti u Beograd...

Na temi Roaccutane je puno toga obuhvaceno,da cak nista novo ne bi imala da vam ispricam face to face! :)

Jedini nacin na koji ja mogu da pomognem je da ostavim svoju e-mail adresu,pa tvoj drug i ti mozete slobodno da me pitate sve do najsitnijih detalja,svoje iskustvo vam mogu bar toliko preneti vrlo rado....
Moj mejl:
[email protected]

Pozdrav
Kocic_5
Novi član
Novi član

Post od Kocic_5 »

Bas steta,ali ok! Pa mozda Trashcanman moze,on je iz Beograda!
Trashcanman
Stalni član
Stalni  član

Post od Trashcanman »

:D Interesantan predlog,samo mislim da smo sva pitanja već pretresli
u svakom smislu?
Kocic_5
Novi član
Novi član

Post od Kocic_5 »

Znam da jesmo i tu nema problema ali bi bilo dobro i da vas vidimo,uzivo,da vas pogledamo,da sami zakljucimo kako ide taj napredak sa roaccutanom. Posto ste rekli da je kod vas stanje ok i da ste apsolutno zadovoljni mislio sam da se licno uverimo! Ali posto vi niste raspolozeni...hm...nije da valjda nesto krijete od nas?! 8)
kneginja
Stalni član
Stalni  član

Post od kneginja »

:lol:
zdravo svima!
evo mene posle nekog vremena
ja sam 2,5 meseca na terapiji i tako...
ne brinem puno...
pustila sam lek da radi svoje
danas sam podigla rezultate iz laboratorije i odlicni su mi
malo sam smrsala...ali sta sad :roll:
ja sam ovde uvek najvise pazila na postove by SARAH...
i mislim da je ona ovde najveci pozitivac i da radi veliki posao za sve nas... 8)
pozdravljam vas sve
uzdravlje! :wink:
SARAH
Aktivan član
Aktivan član

Post od SARAH »

Kneginja bas sam se pitala kako si ti,i drago mi je da si dobro,moram priznati da smo mi zene pod vecim rizikom od ovog leka (zbog toga kako on deluje na plod),ali cini mi se da nismo nista vise uplasene od muskog sveta,koji mi deluje zabrinutije!!!!

Za Kocica_5

Ne znam zasto mislis da bi iko ovde nesto krio,pa pogledaj temu od pocetka i videces koliko novih ljudi uzima lek,nismo Trashcanman i ja jedini,a i drugima koliko vidim ide sjajno (kuc kuc u drvce :) )

Svako cita,proucava i sam donosi odluku,ima onih kojima ne pada na pamet da uzmu Roaccutane i to je za postovati,a i ima onih kome se brate mili smucile akne i kremice koje samo trenutno poboljsaju stanje pa ga onda pogorsaju...pa su resili da uzmu nesto jace i da probaju da rese problem jednom za sva vremena..!!!

Veliki pozdrav svima od mene

Da Bog da svi ozdravili :) :wink:
Trashcanman
Stalni član
Stalni  član

Post od Trashcanman »

Ne krijem ništa,samo mi se baš ne dopada ideja da treba da poslužim kao izložbeni eksponat pacijenta koji se lečio odnosno još uvek se leči Roaccutanom. 8)
Ja akne i ožiljke želim da što pre stavim iza sebe,a ne da budem lajt-motiv pacijenta.
Ako vam to nešto znači moje lice je danas u velikoj meri(ne potpuno jer još uvek ima sitnih akni) slično prosečnim licima ljudi koje svakodnevno viđate.Dodajem da nisam rekao da sam apsolutno zadovoljan,naravno ima propratnih efekata ali mislim da ukoliko izlečenje bude potpuno onda će sve prepreke biti vredne truda koji sam uložio.

Drago mi je da Kneginja odlično napreduje...želim sve najbolje u daljoj
terapiji kao naravno i svima ostalima i naravno posebno Sarah koja
zaista uvek zrači pozitivnom energijom :D
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

Trenutno sam na 20mg na dan, rekreativno igram fudbal ali me posle fudbala kolena otkidaju, ima li neki lek ili da prestanem igrati fudbal dok se ne zavrsi terapija?

Hvala, pozdrav
kneginja
Stalni član
Stalni  član

Post od kneginja »

e...
i mene zanima da li mogu nekako da olaksam budjenje?
naime, oci su mi ujutro kao slepljene...i bas se tesko razbudjujem
:roll:
hvala
pozzz
kneginja
Stalni član
Stalni  član

Post od kneginja »

...jos da dodam
ja sam na 40mg per day
MilanBL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 2:14 am

Post od MilanBL »

Dugo nisam bio na forumu, ali kad malo bolje razmislim...i bolje je sto nisam dolazio :-)
Citajuci sve ove "propratne efekte", najradije bih prestao sa terapijom, ALI...nema sanse :-)
Kao sto je Trashcanman rekao, svaka reklama ima i anti-reklamu, pa tako i Roaccutane, tako da me uopste ne zanimaju te price tipa "rekla-kazala", kako je bilo milionima drugih ljudi lijecenih Roaccutanom, neka bude i meni.
Hvala Bogu, za sada je sve OK (prezadovoljan sam), prije 3-4 dana je bio treci mjesec terapije, lice je jos uvijek suho, mada manje nego u prva dva mjeseca, narocito u prvom, kada je bilo i "dobrih", a i "losih" dana...
I sada sam na 50mg dnevno (0.7g/kg), nemam glavobolje, osjetim ponekad manje bolove u ledjima, kao i za vrijeme treninga i slicnih fiz.aktivnosti...ponekad se desi da mi se otvori krv na nos, a sto se tice tezine, cak sam se i udebljao 3-4kg :-)
Tako da..najbolje je ne slusati te price "rekao ovaj, rekao onaj", vec pustiti kako bude da bude, jer sumnjam da imate sta izgubiti...
MilanBL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 2:14 am

Post od MilanBL »

Umjesto Apaisac-a, koristim Pantenol sprej za njegu i regulaciju koze, a prije njega Avene thermalnu vodu...(to je po preporuci doktora), da li mislite da bi bilo bolje da ipak nabavim Apaisac?
I sta konkretno trebam traziti kad je Apaisac u pitanju?

Postoji li nesto za povecanje koncentracije? I energije pri fizickim radovima i slicno...?

Pozdrav svima! :wink:
Odgovori