Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

aleksandar11 napisao:i meni nesto protiv mitisera........please
neznam,probaj neutrogena visibly clear protiv mitisea...
P.S.
ovo je tema o roacutanu ;)
aleksandar11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 05, 2009 10:52 am

Post od aleksandar11 »

ok....xwala ti u swakome slucaju.............
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Moram jos jednom da pitam, da li neko iz Beograda moze da preporuci doktora sa kojim je imao dobro iskustvo sto se tice lecenja sa Roakutanom?

Da li postoji uvek odredjeni period koliko se lek pije, negde oko 6 meseci, ili moze da potraje krace/duze u zavisnosti od stanja?
I posle koliko vremena se moze ici na sunce, tj na more, ako se npr terapija zavrsi u martu,aprilu ili maju, da li je ok otici na more u julu bez problema?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

ljubica_ napisao:Moram jos jednom da pitam, da li neko iz Beograda moze da preporuci doktora sa kojim je imao dobro iskustvo sto se tice lecenja sa Roakutanom?

Da li postoji uvek odredjeni period koliko se lek pije, negde oko 6 meseci, ili moze da potraje krace/duze u zavisnosti od stanja?
I posle koliko vremena se moze ici na sunce, tj na more, ako se npr terapija zavrsi u martu,aprilu ili maju, da li je ok otici na more u julu bez problema?
Pokusala sam par puta da odgovorim na pitanje za preporuku kao PP, ali poruke nisu otisle. Koga bude zanimalo, neka mi posalje e-mail.
Lecenje moze da traje i krace. I drugo, ako se lecenje zavrsi i u junu, moze se ici na more u julu.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

[quote="_Lea_"]Ja nisam iz bg, ali odlazim tamo na preglede i kontrole i to bas na VMA i zadovoljna sam.

Lea, kod kog doktora ides na Vma?
_Lea_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 05, 2009 6:44 pm

Post od _Lea_ »

ljubica_ napisao:Dakle propratna kozmetika je ista i za dan i za noc?
Kako se zove dr kod kog ides?
Ja inace sto se tice sminke ne koristim tecni vec god dana, vec puder u prahu koji nije stetan, cak ga svi dermatolozi i preporucuju. Sta ti koristis?Negde na nekom sajtu dermatologa sam procitala da se kozmetika uz roakutan moze koristiti ali da treba da bude oil free, sto je logicno.
U principu, vazno je da to pogorsanje moze nekako da se ublazi, e sad jedino ako je ljuscenje koze kao kod benzila, pa i sa puderom izgleda jos gore.. :(
Sorry za cekanje na odgovor. (: Ne znam da li je dozvoljeno javno iznositi imena ljekara, ja cu ipak napisati, pa nek nadlezni mod obrise ako nije. Ime doktora je Toma Mladenovic. Radi na VMA samo srijedom od pola 4 popodne i od drugih ljudi sam cula samo pozitivna iskustva sa njim, a i ja sam zadovoljna kao sto sam vec napisala.

Negdje si pitala za dnevnu i nocnu kozmetiku. Od dnevne je neophodno imati samo sun-block, a ovlazivac stavljas po potrebi. Sve je to individualno, zavisi od doziranja lijeka, trajanja terapije itd, odnosno koliko ti je koza isusena. Ja ne pretjerujem sa kremama, jednostavno jer mi se ne dopada ta zamascenost lica, a i nemam neku potrebu jer mi se lice ne peruta, samo je malo zategnuto. Sto se pudera tice, koristim samo onaj u kamenu (pupa), prije toga namazem emulziju i to je to. Treba paziti da kozmetika bude nekomedona i hipoalergena i onda se moze koristiti opusteno uz roakutan, posebno jer isusivanje nije ni slicno benzoilovom. Tad nisam mogla koristiti puder uopste, a posebno ne u kamenu koji je suv i na takvoj kozi je samo mogao da istakne te nepravilnosti. Nadam se da sam pomogla. (:

Ja u srijedu imam kontrolu i iskreno se nadam da ce mi dr. predloziti povecanje doze jer nemam skoro nikakve nus pojave, a voljela bih da terapiju zavrsim do oktobra. Javim sta je rekao (: pozz
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Hvala puno na odgovoru!
Od kada si pocela da koristis roaccutan? Koliko dugo ti je dr. rekao da ce trajati terapija? Jel imas veliki problem ili?
Ja inace imam masnu kozu, mada trenutno nemam mnogo bubuljica nego uglavnom fleke, crvenilo mada i oziljke..
Jedino cega se bojim je to da me doktor odbije za roaccutan i da mi kaze kako mi nije potreban. :( Diagnoza mi je bila akne vulgaris, pa se plasim da me ne odbiju jer lek navodno daju osobama sa ozbiljnijim i tezim problemima. Zato pitam kakav problem imas.
Jer stvarno mislim da mi vise tesko sta moze pomoci..
blabla18
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 14, 2009 8:15 am

Re: Roaccutan!

Post od blabla18 »

moje jedino pitanje je koja je cena ovog leka u srbiji,da bi ga kupila dok sam jos ovo malo dana u americi molim vas sto pre odgovorite
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Zavisi koliko mg ti treba. Mislim da je kutija od 20 mg, koja ima 30 tableta oko 4000 din. Ako gresim neka me isprave.
U svakom slucaju bolje kupi tamo, sigurno je jeftinije kao i sve drugo u ostalom.

Mene zanima da li neko zna da li se pregled na Vma i dalje zakazuje i da li treba samo uput od lekara ili se placa?
I jos jedno pitanje, da li je cesta pojava da prilikom lecenja roakutanom poboljsanja nema maltene do kraja terapije?
Posto sam citala ovde da je nekima bilo mnogo gore tokom terapije i tek na kraju da se stanje poboljsalo.
Pretpostavljam da je sve individualno. Jer sam opet procitala da neki pacijenti recimo uopste ne iskuse pogorsanje dok je kod drugih obrnuto..
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

blabla18 napisao:moje jedino pitanje je koja je cena ovog leka u srbiji,da bi ga kupila dok sam jos ovo malo dana u americi molim vas sto pre odgovorite
informisi se na carini ili negde drugde da li ces moci da preneses lek (kutije nisu male a tebi za celu terapiju treba puno kutija)
ljubica_ napisao:Zavisi koliko mg ti treba. Mislim da je kutija od 20 mg, koja ima 30 tableta oko 4000 din. Ako gresim neka me isprave.
U svakom slucaju bolje kupi tamo, sigurno je jeftinije kao i sve drugo u ostalom.

Mene zanima da li neko zna da li se pregled na Vma i dalje zakazuje i da li treba samo uput od lekara ili se placa?
I jos jedno pitanje, da li je cesta pojava da prilikom lecenja roakutanom poboljsanja nema maltene do kraja terapije?
Posto sam citala ovde da je nekima bilo mnogo gore tokom terapije i tek na kraju da se stanje poboljsalo.
Pretpostavljam da je sve individualno. Jer sam opet procitala da neki pacijenti recimo uopste ne iskuse pogorsanje dok je kod drugih obrnuto..
poboljasnje i pogorsnje je individulalno i moze ti reci svako za sebe (gore vec imas opisan tok dogadjanja po mesecima kako se kod mene odvijalo........vidno poboljsanje je doslo vec pri zavrsetku drugog meseca,sad sam u cetvrtom i na licu nema ni jedne upale)
sto se VMA tice,to nisam u toku jel sam iz novog sada i kod nas treba samo uput lekara i nista se neplaca i nezakazuje
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

znas kako ja ako budem ovde uzimala ja uzimam to na svoju ruku,i ne znam od koliko mg prvo da uzmem,ovde ne mogu da idem kod doktora jer nemam njihovo drzavljanstvo,a to mi treba podhitno matura mi je ove godine a ja mucim muku sa ledjima a ne planiram zbog toga da se obucem ko kaludjerica zato moram da pocnem sto pre da pijem to,recite mi koliko mg prvo da uzmem ako vam nesto znaci moja tezina 46,5kg posto sam negde procitala da se daje po tezini...morali tamo da se kupi na recept ili moze i bez??ja cu danas pogledati ovde koja je cena i sta i kako samo mi odgovorite sto pre da znam sta da kupujem...a moze na carini da se prenese,nemaju oni nista sa mojim stvarima moje stvari direktno idu za srbiju odavde tako da nemam nikakve carine da idem preko toronta mozda bi imala carinu pa ne znam da l bi moglo da se prenese,a tetka je slala ranije lekove za srbiju niko joj nista nije rekao samo mora da pokaze racun od toga...kolko kutija otprilike treba za celu terapiju,ja bi kupila za pocetak dve iste,a posle bi zvala tetku da mi salje,jer moram kad dodjem u srbiju da se konsultujem sa doktorom..ali ja bi ipak kupila i pre nego sto se konsultujem sa dokrorom..
blabla18
Novi član
Novi član

Post od blabla18 »

e i jos nesto..primetila sam da moja sestra ovde pije Minocycline(minociklin,minocin) da li ste culi za te antibiotike,isto pomazu oko lecenja akni isto se piju 6 meseci,nisam primetila po njoj da deluju negativno,nema ni jedne jedine bubuljice ni na ledjima a ni na licu,i cini mi se da ne deljuje toliko jako kao roakutan cini mi se da ne isusuje kozu sme normalno da se koristi sminka a pije se samo jedna na 24 sata,ali ona pije najmanju dozu a ona je 100mg i obicno je pije pre spavanja,u jednom pakovanju ima 90 kapsula,i ako se nevaram cena ove je 63 dolara sto je duplo jeftinije nego roakutan kod nas,63 dolara izadje negde oko 42-43evra,joj ne znam sta da radim,negde sam citala da roakutan deluje tako da se osecas umorno i to da nemas energije,a meni ce to trebati ipak moram da se spremam za fax a treba ce mi fizicka sprema plasim se da od roakutana necu uspeti da se pripremim za fax ne znam sta da radim sta vi mislite??
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Ne znam sta bih ti rekla, i ja se dvoumim, plasim... Ljudi imaju komentare tipa, unistices se, taj lek je otrov ( cak i mnogi doktori) a ja samo znam da kada vidim slike od ljudi pre i posle leka, pomislim kako treba da ga pijem, da ako su oni mogli zasto ne bih i ja?

Evo nekih slika od pre i posle roakutana sa neta.. ovo su laksi slucajevi

Slika

pre Slika

posle Slika
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

@blabla
doza roacutana se racuna tako da prvi mesec uzimas u miligramima polovinu svoje tezine pri cemu zaokruzis na broj koji je blizi,u drugom mesecu povecas za 10mg (u tvom slucaju bi preporucio prvi mesec 20mg,a drugi 30mg i da ti to ostane max doza)
da se akne nebi vratile potrebno je da popijes od 120 do 150 mg/kg (sto znaci da bi ti trebala da popijes 6975mg)
jedna kutija sa tabletama od 20mg ima ukupno 600mg sto znaci da bi trebalo da popijes 11 kutija (problem je kako bi pila 30mg dnevno ako tablete imaju 20mg)
za fax nebrini,ja sam sa terapijom poceo u maju,a prijemni za fax polagao krajem juna (u sred terapije) i polozio sam prijemni koji se sastojao iz dva dela sa max brojem bodova oba (u skoli nisam bio neki streber,tako da sve sto je trebalo za prijemni sam naucio tokom terapije bez problema).....sto se tice kupovine sa receptom i bez to neznam (ja uzimam na recept i dobijam besplatno)
carinu sam spomenuo jel sam mislio da ces da kupis zalihe za celu terapiju......
i naravno nemoj nista bez doktora.........................valjda sam odgovorio na sve...
anonimnaizbg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm

Post od anonimnaizbg »

da li utice na hormone i da li ga smeju piti maloletne osobe,tj. one koje su jos uvek u razvoju? rec je o aknama kojih ima puno ali su sitne.
Odgovori