Roaccutan!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
- Tramvaj driver
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 3:08 pm
Ja sam zavrsio terapiju pre par dana i mogu se smatrati izlečenim - lice mi je glatko poput guze u bebe. No, crvenilo je još tu kao i ožiljci koje prema rečima dermatologa, ne smem da tretiram najmanje četiri meseca. Zanima me koliko je vremena po prestanku uzimanja leka potrebno da crvenilo samo nestane?
Unapred zahvalan ja
PS: može li masna ishrana da utiče na lojne žlezde i posle terapije roaccutanom?
Unapred zahvalan ja
PS: može li masna ishrana da utiče na lojne žlezde i posle terapije roaccutanom?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
koliko je trajala terapija? u kom mesecu si već bio zadovoljan rezultatima?? da li još uvek moraš da nosiš zaštitu od sunca i hidratantnu kremu i kako ti koža reaguje na sunce???Tramvaj driver napisao:Ja sam zavrsio terapiju pre par dana i mogu se smatrati izlečenim - lice mi je glatko poput guze u bebe. No, crvenilo je još tu kao i ožiljci koje prema rečima dermatologa, ne smem da tretiram najmanje četiri meseca. Zanima me koliko je vremena po prestanku uzimanja leka potrebno da crvenilo samo nestane?
Unapred zahvalan ja
Pitanje za Vojislavu: Pio sam roakutan 6 meseci (prvi mesec 40 mg/dan, ostalo 60 mg, tezak sam 75 kg) i terapija mi se zavrsila krajem aprila...kada su lice i ledja bili savrseno cisti (ako izuzmem fleke od akni) i bio sam zadovoljan...Medjutim sredinom juna je pocelo opet da se lice jako masti, miteseri kao ludi iznicu a sa njima i akne - po licu i po BUTINAMA!!! Nikad nisam imao akne po butinama, a provereno nisu od znojenja...Lecio me dermatovenerolog na VMA, nisam jos bio kod njega - cekam da vidim da li ce doci do pogorsanja...pa cu onda...a da - PITANJE: Koliko je minimalno vreme izmedju dva ciklusa lecenja roakutanom? Pitam zbog jetre...meni su holesterol, ALT i AST bili tik iznad normale - znam da se jetra regenerise vremenom...interesuje me za koliko bih mogao ponovo da krenem sa roakutanom...Nije mi problem da se klonim od sunca posto nisam neki ljubitelj suncanja...Hvala...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 3:32 am
Opet ja :)
Evo vidim da su mnogi opet zbunjeni sa koriscenjem leka,ali da opet napisemo jedno iskustvo vise u koriscenju.
Akne imam od 1995,tad su pocele negde prve inace sam 1981god.sto po licu,to i po ledjima,pokusaj lecenja svim lekovima,kreme,amracin,doksiciklin(amracin je pomogao dok sam ga koristio,posle toga sve po starom)nastavio sam da korisitm amracin i posle terapije 2002 sve do 2008god,dakle 6god,jer vise nisam mogao da trpim to sve,ovako je bilo donekle manje,za mene,za druge je bilo i to strasno.
Terapiju zapocinjem 05.12.2007.(do tada amracin)u klinickom centru u BG
Imajuci u vidu moj oblik akni,i dizanje ruke od svega,resio sam da lecenje nastavim delom na svoju ruko,mimo terapije koju mi je lekar prepisivao u ocaju.
Sa 75kg (na 192cm visine)pocinjem sa 30mg 42dana,zatim povecavam dozu na 60mg naredna 33dana,posle toga sledi 80mg 22dana,pa 90mg 21dan da bi vrhunac dostigao sa 110mg u trajanju od 42dana,kad mi se na kraju i rezultati krvi pogorsavaju te ALT i AST dolaze u gornje granice,mozda za nijansu preko,zbog cega dozu smanjujem na 90mg narednih 15dana tako da terapiju i ujedno zavrsavam 23.05.2008. dakle nekih 6meseci,sa ukupnom kumulativnom dozom od oko 170mg/kg.
Tokom terapije,doslo je do blagogo pogorsanja,ali ne onolikog koliko sam se nadao,da bi prvo zapazanje vredno lecenja video tek posle 4.meseca,pa sve do kraja,kad ni tada nisam bio zadovoljan.Imajuci u vidu,da roac.deluje i naredna 2meseca posle terapije do 3meseca zavisi od organizma i kumulativne doze pravo poboljsanje je tek tada doslo negde tek oko avgusta i septembra da bi tad bio bez i jedne akne do dan danas.
Od krema ne korisitm nista za lice jer i ne izlaze,poneka izadje,ponekad,mala bela,ako uspem da je iscedim ujutro je nema(za razliku)od ranije kad bi posle torture nad istom dolazilo do crvenila i pogorsanja,mada iovako prodje za 2dana ako je ne diram,ledja cista,ponekad se pojavi,zanemarljivo.
U toku terapije koristio sam kremu AVENE HIDRANCE OPTIMALE RICH koja me je definitivno odusevila.
Od tada pa do sada nemam masnu kozu,i prezadovoljan sam,nabacio sam 23kg zahvaljujuci napokon raznovrsnosti ishrane(i treninzima tagovima),koju nisam smeo ranije jesti zbog akni,jaja,riba,grickalice,proteini,glutamin...
)))
Od bolova nisam imao nista,niti u ledjima niti zglobovima,samo susenje usana i lica.
Dok sam bio na terapiji radio sam trecu smenu,tako da sunca nisam ni video
)) sto mi je i odgovaralo,da bi posle terapije u avgustu normalno proveo leto na moru suncajuci se u velikim kolicinama bez opekotina,iako je proslo 2meseca od terapije,tako da smatram da je to dovoljan period za izbegavanje sunca od oko 2meseca.
Dakle roacc.je promenio doslovno moj zivot,ja uvek dajem glas za njega
Inace na pitanje za alergiju na kikiriki,ako se dobro secam,to je tacno,u njemu tragova kikirikija,stamparskog mastila,oksida gvozdja i ostalih cudnih primesa(svaka cast ROCHE)koji mogu da izazovu alergiske reakcije.
Nadam se da sam pomogao nekome,a ako nista drugo,bar sam smorio nekoga sa ovom istorijom
))))
Srecno svima na terapiji!!!
Akne imam od 1995,tad su pocele negde prve inace sam 1981god.sto po licu,to i po ledjima,pokusaj lecenja svim lekovima,kreme,amracin,doksiciklin(amracin je pomogao dok sam ga koristio,posle toga sve po starom)nastavio sam da korisitm amracin i posle terapije 2002 sve do 2008god,dakle 6god,jer vise nisam mogao da trpim to sve,ovako je bilo donekle manje,za mene,za druge je bilo i to strasno.
Terapiju zapocinjem 05.12.2007.(do tada amracin)u klinickom centru u BG
Imajuci u vidu moj oblik akni,i dizanje ruke od svega,resio sam da lecenje nastavim delom na svoju ruko,mimo terapije koju mi je lekar prepisivao u ocaju.
Sa 75kg (na 192cm visine)pocinjem sa 30mg 42dana,zatim povecavam dozu na 60mg naredna 33dana,posle toga sledi 80mg 22dana,pa 90mg 21dan da bi vrhunac dostigao sa 110mg u trajanju od 42dana,kad mi se na kraju i rezultati krvi pogorsavaju te ALT i AST dolaze u gornje granice,mozda za nijansu preko,zbog cega dozu smanjujem na 90mg narednih 15dana tako da terapiju i ujedno zavrsavam 23.05.2008. dakle nekih 6meseci,sa ukupnom kumulativnom dozom od oko 170mg/kg.
Tokom terapije,doslo je do blagogo pogorsanja,ali ne onolikog koliko sam se nadao,da bi prvo zapazanje vredno lecenja video tek posle 4.meseca,pa sve do kraja,kad ni tada nisam bio zadovoljan.Imajuci u vidu,da roac.deluje i naredna 2meseca posle terapije do 3meseca zavisi od organizma i kumulativne doze pravo poboljsanje je tek tada doslo negde tek oko avgusta i septembra da bi tad bio bez i jedne akne do dan danas.
Od krema ne korisitm nista za lice jer i ne izlaze,poneka izadje,ponekad,mala bela,ako uspem da je iscedim ujutro je nema(za razliku)od ranije kad bi posle torture nad istom dolazilo do crvenila i pogorsanja,mada iovako prodje za 2dana ako je ne diram,ledja cista,ponekad se pojavi,zanemarljivo.
U toku terapije koristio sam kremu AVENE HIDRANCE OPTIMALE RICH koja me je definitivno odusevila.
Od tada pa do sada nemam masnu kozu,i prezadovoljan sam,nabacio sam 23kg zahvaljujuci napokon raznovrsnosti ishrane(i treninzima tagovima),koju nisam smeo ranije jesti zbog akni,jaja,riba,grickalice,proteini,glutamin...

Od bolova nisam imao nista,niti u ledjima niti zglobovima,samo susenje usana i lica.
Dok sam bio na terapiji radio sam trecu smenu,tako da sunca nisam ni video

Dakle roacc.je promenio doslovno moj zivot,ja uvek dajem glas za njega

Inace na pitanje za alergiju na kikiriki,ako se dobro secam,to je tacno,u njemu tragova kikirikija,stamparskog mastila,oksida gvozdja i ostalih cudnih primesa(svaka cast ROCHE)koji mogu da izazovu alergiske reakcije.
Nadam se da sam pomogao nekome,a ako nista drugo,bar sam smorio nekoga sa ovom istorijom

Srecno svima na terapiji!!!
-
- Stalni član
Opet ja :)
Stvarno velika poruka

-
- Aktivan član
- Kontakt:
Re: Opet ja :)
HVALAWucko napisao:Stvarno velika poruka![]()
![]()
![]()
![]()
samo ti pisi..........kad procitam ovakakve price u meni se javalja neko odusevljenje i vraca mi se nada,prosto pomaze da se pregura ovaj period............
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 03, 2009 12:14 pm
ja sam pila te tablete pre 3 godine.imam dobro iskustvo sto se tice izlecenja akni,ali je ostavilo negativne posledice na ceo organizam.pila sam ih 6 meseci,prepisao mi ih je dermatolog.uglavnom posle toga sam pocela da imam problema sa zelucem i dan danas ih imam,kosa i nokti nisu mogli da mi se oporave godinu dana (nokti su mi ispucali a i kosa),poslata sam mnogo nervoznija,tablete uticu na ceo nervni sistem,uglavnom nisu dobre za organizam.na VMA u Beogradu su rekli mom drugu koji je to pio da mora odmah da prekine sa terapiom jer su tablete jako opasne a on je tada imao 15 god.ja sam imala strasne kontraindikacije.tako da ja imam jako lose iskustvo sa tim tabl.onaj ko nemora neka ih nepije nebi ih nikome preporucila ma kakvo god lice imali,(a imala sam bukvalno cireve na licu).ja imam takvo iskustvo1 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 03, 2009 12:14 pm
Re: roccutan
svako ima drukacije kontraindikacije.ja sam zadovoljna ucinkom,ali imam posledice.neznam sta da ti savetujem,ali ja nisam cula nista dobro za taj lek.dr.iz svajcarske mi je rekao da su roakutane jako opasne i da nije preporucljivo da ih koristim.ali eto ipak jesam jel sam bila ocajna i pomoglo je.
-
- Stalni član
sve zavisi od organizma,nekom od andola pozli,nekom od prasine....nema tu pravila,ne mozemo suditi po jednom slucaju....po meni je bitno probati,ako ima nezeljenih efekata prekidati,ako nema,ako je neko nalik meni i vecini,neka nastavi,nema sta da izgubi?
Ja sam za lek,ali ako pokaze ono sto ne treba,isto tako sam i za njegov prestanak upotrebe!
Ja sam za lek,ali ako pokaze ono sto ne treba,isto tako sam i za njegov prestanak upotrebe!
-
- Aktivan član
- Kontakt:
i ja preporucujem lek,jel je stvarno extra.......evo zavrsio sam drugi mesec i lice mi je preporodjeno (tu i tamo izadje ponekad jedna),a nuspojave koje imam su minimalne (susenje usana,netrpeljivost sunca i kratkotrajno krvarenje iz nosa) dok su svi rezultati krvi uvek normalni....jedino lek malo sporije deluje na ledja pa sa njima se jos uvek mucim ali nije kao sto je pre bilo....