Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Nije cest problem, ali moze da se javi. Nesto cesce kod mladjih osoba.
Korisnikov avatar
Tramvaj driver
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 3:08 pm

Post od Tramvaj driver »

Ja roaccutane koristim vec treci mesec i mogu da kazem da polako deluje - oziljci su ostali, ali duboke upale polako nestaju. Ipak, cuo sam da se dubinske akne mogu vratiti i u petom mesecu koriscenja, pa mene, gospođo Vojislava, interesuje kolike su sanse za to.

I ne verujem da bi neko proso mozak po zidu zbog roakutana - naprotiv, bolje da ga pije da ne bi dotle doslo.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Pre bih rekla, Roaccutane koristite tek treci mesec. Bitna je i doza leka koji uzimate. Da li ce se pojavljivati akne ili ne, zavisi od doze leka i drugih stvari koje mora da proceni dermatolog tokom terapije.
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

A da li treba vlaziti sa kremom(u mom slucaju Apaisac) celo lice,znaci i velike bubuljice ili je bolje njih preskociti,dal ce onda mozda brze da se suse ako njih ne zamascujem?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Mazanje krema nije presudno za uspeh terapije Roaccutanom. Pre svega, odlucuje u pravo vreme dat lek, u odgovarajucoj dozi, duzini trajanja, itd.
Koriscenje kozmetike definitivno nije presudno.
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

Ne mazem kreme,nego kremu,samo ovu za zamascivanje koze,jer je inace od roakutana suva i peruta se,a negde u ovoj temi je Gordana napisala da je suva koza,ako se znaci ne vlazi,jedan od glavnih razloga neuspesne terapije jer se tako samo ostecuje koza,sto je i logicno.Nego ne znam i dalje dal da zamascujem samo one delove koze koji su suvi i perutaju se ili celo lice,ukljucujuci i vece bubuljice.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Kao sto sam rekla, potpuno je svejedno koju cete kremu koristiti za zamascivanje koze. Ako je koza suva, treba staviti kremu. Izbor kreme pozeljno je dogovoriti sa dermatologom, ali nije presudno
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Nanosis na celo lice...
cvetka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 2:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

novi roakutanac :))

Post od cvetka »

Veliki pozdrav svima ljudi :))
ja sam eto od pre cetiri dana novi korisnik roakutana...
pazljivo sam citala sve vase prethodne poruke i mogu vam reci da su me dosta ohrabrile da se odlucim za ovaj lek :)
Imam 24 godine, u pubertetu nisam imala problema sa aknama, tek zadnje 3 godine se borim sa njima..uglavnom bezuspesno...tako da se nadam da ce ovaj lek konacno pomoci....

moze li mi neko reci kada nastupaju prvi efekti po uzimanju leka ( suvoca koze , nosa , usana ) ??? i koja su najbolja sredstava za njihovo vlazenje ???
pozz[/b]
cvetka
Novi član
Novi član

Post od cvetka »

e da , a posebno me zanima da li je neka od vas koristila roaccutane u kombinaciji sa kontraceptivnim pilulama ( npr dianne ) , posto mi je ginekolog to prepisao zbog jajnika....tako da ja planiram da uzimam oba ... ???/
smasher
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 9:37 pm

Post od smasher »

Da li se ove beznadezno suve usne normalizuju posle terapije? :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Sta koristis za hidritanje usana?Ja od kako koristim obicnu pantenol kremu nikakvih problema nemam.Probaj.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Re: novi roakutanac :))

Post od vojislava »

cvetka napisao:Veliki pozdrav svima ljudi :))
ja sam eto od pre cetiri dana novi korisnik roakutana...
pazljivo sam citala sve vase prethodne poruke i mogu vam reci da su me dosta ohrabrile da se odlucim za ovaj lek :)
Imam 24 godine, u pubertetu nisam imala problema sa aknama, tek zadnje 3 godine se borim sa njima..uglavnom bezuspesno...tako da se nadam da ce ovaj lek konacno pomoci....

moze li mi neko reci kada nastupaju prvi efekti po uzimanju leka ( suvoca koze , nosa , usana ) ??? i koja su najbolja sredstava za njihovo vlazenje ???
pozz[/b]
Obicno posle 1.5 mesec vide se znacajniji efekti. Moze i ranije. Suvoca se primeti vrlo brzo po uzimanju leka
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

smasher napisao:Da li se ove beznadezno suve usne normalizuju posle terapije? :)
Prodje sve. Posle prestanka uzimanja, sve se vrati na staro.
cvetka
Novi član
Novi član

Post od cvetka »

Vojislava, mozete li mi reci da li bi trebalo koristiti uporedo Diane 35 i roaccutane ? znam da se preporucuje koriscenje kontraceptivnih pilula tokom terapije roakutanom , ali me bas interesuje diane jer mi je to ginekolog prepisao i pritom savetovao da ne uzimam roakutan ?? :(
Odgovori