Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

cvetka napisao:Vojislava, mozete li mi reci da li bi trebalo koristiti uporedo Diane 35 i roaccutane ? znam da se preporucuje koriscenje kontraceptivnih pilula tokom terapije roakutanom , ali me bas interesuje diane jer mi je to ginekolog prepisao i pritom savetovao da ne uzimam roakutan ?? :(
Mogu da se uzimaju zajedno.
cvetka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 2:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cvetka »

e sad mi je lakshe , hvala :)
milorad01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 7:32 pm

Post od milorad01 »

roaccutanci,
da li je neko koristio POST-ACNE SPOT LIGHTENING GEL (Gel za ciljano uklanjanje i izbeljivanje ožiljaka od akni sa brzim efektom, 30ml) od dr Murada??
Interesuje me koliko efikasno (i brzo) uklanja crvene fleke ostale posle terapije roacc....

ili da li je neko imao uspeha sa nekim drugim proizvodima?
pitam posto me mrzi da cekam 6meseci posle zavrsetka terapije da mi se koza oporavi da bi onda radio vocne kiseline i sl.tretmane, koji su i sami dosta agresivni...(a za koje mi i nije jasno kako uklanjaju crvenilo?)

i ako moze dr Vojislava da da neki savet bilo bi lepo.

hvala puno
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

On sadrzi glikolnu kiselinu,tako da ako si jos na terapiji ili si skoro zavrsio,mislim da ne smes da ga koristis...
A sto se tice vocnih kiselina,one vrse hemijski piling (uklanjaju povrsinski sloj koze),a stimulisu i obnovu celija...te dolazi uklanjanjajna pigmentacija i smanjenja dubine oziljaka...
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Koje kreme koristite za zastitu od sunca?
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

Ja cu ovih dana da uzmem Hyseke solaire SPF 25,najvise su je hvalili u ovoj temi.Ali su mi rekli u apoteci da se verovatno vise nece proizvoditi ova sa spf 25,samo sa spf 30.
zxcvbnm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 07, 2009 3:19 am

hi

Post od zxcvbnm »

ja pocinjem da radim nadvor na soncu pa dali moze da izgorim i sta da koristim za lice da ne izgori. dali je neko imao ovakvo iskustvo???/
Sanjica 87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 16, 2009 10:51 pm

Post od Sanjica 87 »

Vojislava da li mi mozete dati odgovor na jedno pitanje...? Na terapiji sam 2 meseca, i lice mi odlicno reaguje, gotovo da je cisto skrooooz.... ali imam jedan problem, u zadnjih nedelju dana isasao mi je herpes na donjoj usni, da preciziram komada 4, ocajna sam... svi mi kazu da je to virus, pa sad ne znam da li to ima neke veze sa upotrebom roacutana ili je nesto drugo uzrok??? I da li smem uopste da koristim roacutan dok mi se upala na usni ne smiri....? Stvarno sam ocajna.... :(
Sanjica 87
Novi član
Novi član

Post od Sanjica 87 »

Vojislava da li mi mozete dati odgovor na jedno pitanje...? Na terapiji sam 2 meseca, i lice mi odlicno reaguje, gotovo da je cisto skrooooz.... ali imam jedan problem, u zadnjih nedelju dana isasao mi je herpes na donjoj usni, da preciziram komada 4, ocajna sam... svi mi kazu da je to virus, pa sad ne znam da li to ima neke veze sa upotrebom roacutana ili je nesto drugo uzrok??? I da li smem uopste da koristim roacutan dok mi se upala na usni ne smiri....? Stvarno sam ocajna.... :(
igor1986
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 1:18 pm

Post od igor1986 »

Sta koristite za usne?Ja Pantenol,ali u zadnje vreme nesto slabo pomaze iako ga stavljam 3 puta na dan.Sta preporucujete osim Pantenol-a?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ako ti pantenol ne pomaze,probaj avene balsam,nesto je skuplji,oko 500din,eventualno eucerin...
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Sanjica 87 napisao:Vojislava da li mi mozete dati odgovor na jedno pitanje...? Na terapiji sam 2 meseca, i lice mi odlicno reaguje, gotovo da je cisto skrooooz.... ali imam jedan problem, u zadnjih nedelju dana isasao mi je herpes na donjoj usni, da preciziram komada 4, ocajna sam... svi mi kazu da je to virus, pa sad ne znam da li to ima neke veze sa upotrebom roacutana ili je nesto drugo uzrok??? I da li smem uopste da koristim roacutan dok mi se upala na usni ne smiri....? Stvarno sam ocajna.... :(
Slobodno nastavi s uzimanjem Roaccutane, a sto se tice herpesa konsultuj se sa svojim dermatologom za terapiju.
Sanjica 87
Novi član
Novi član

Post od Sanjica 87 »

Hvala Vam na odgovoru. :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Vojislava,sta milsilite o avene cicalfate kremi i koju kremu za zastitu od sunca preporucujete?I imali smisla koristiti termalnu vodu?Hvala pozdrav.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Krema mora imati zastitu i za UVA i UVB i da ima faktor preko 25 ili 30 (SPF). Avene cicalfate nisam koristila, a termalne vode su samo i samo kozmetika koja nece mnogo pomoci, a za prilike u Srbiji je verovatno skupa.
Odgovori