Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobo001 »

Ja sam uzeo Dercome Activ AHA 10% namazao jednom i arhivirao je!
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

bobo001 napisao: Koju Garnier Pure?!

E ja se ocajno osecam,crvenilo NECE da se povuce,a i strasno me svrbi.
jedna jedina Garnier Pure :wink: dakle ne Garnier PureA
sasvim lepo hidrira i matira i ne provocira kožu iako sasrži salicilnu kiselinu (verovatno ne u velikoj količini).

što se tiče crvenila, ja sam odlučila da pustim lice malo, da se ne umivam toliko često i ne koristim hiljadu preparata odjednom, naročito ne maske i pilinge, i evo deluje za sada.

od AD-a mi sve izlazi na površinu, iscedim samo ako baš mora, ali ne kopam lice više jer iz vašeg iskustva vidim da je koža mnogo osetljiva na to, tako da je to veliki plus, sprečava me da se uništavam :)

uh, ne znam, velike nade polažem u ovo.

jelena, ja sam koristila dercome activ kremu sa 10%AHA kada se pojavila, ali mi je jednostavno bila premasna, mislim da je ona bolja za stariju kožu.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

ja cu opet uzeti rvb kremu.. nema meni boljeg ipak.
diacneal cu mozda jednom nedeljno... ili na neku bubuljicu kad izadje.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Inace, stanje moje koze nakon 5 od prestanka koriscenja diacneala(3 nedelje koriscenja AD)...
Pore, nikad gore i pune
Bubuljice, 3 na licu, van pms-a mi se uglavnom ne pojavljuju
Koza crvena, puna flekica,
Jos uvek isperutana na pojedinim delovima, iako je redovno hidriran i pokusavam da sredim stvar
Cela povrsina koze izgleda nekako izmuceno, mrtvo..
Uopste koza mi nije bila gora od sedmog razreda..
Dok mi ne stigne rvb krema, stavljacu vichy normaderm uvece, to je par dana, i ranije kad sam je koristila bila mi je super u prvo vreme. Valjda ce truncicu da sredi stvar.

Inace, radi "testa" stavljala sam diacneal 3 veceri u tankom sloju na jednu bubuljicu koja mi je izasla na obrazu, i nema je vise, ali mi je koza na tom mestu braon, isperutana, i onako, sija se kao da je oziljak..
uopste lice mi izgleda kao da je neki blazi oziljak..

toliko...
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

skvo, reći ću ti iz iskustva, sve te promene koje opisuješ kao svojevrsne ožiljke, crvenilo i iziritirani delovi kože, nastali su kao rezultat tvog kopanja... a koža ti je postala hipersenzitivna od AD-a.
Meni se dešava ista stvar, i to SAMO NA MESTIMA na kojima se nekontrolisano čeprkam i napravim rane, koje kad zarastu ostaje crvenilo još neko vreme.

Skoro nedelju dana se nisam kopala i lice mi je neuporedivo bolje, tačnije nemam taj usijan i "izmučen" izgled kože. Probaj da se kontrolišeš, za tvoje je dobro, nastavila sa AD-om ili ne (što volim da delim savete kojih se ni sama ne prirdžavam :lol: )
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ma najgore je sto nisam mnogo.. zaista.. mozda par puta i to ne nesto preterano, i ne na obrazima, vise nos i brada..
Znam da ni to ne treba da radim, ali je***a..
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Pa kao experiment, uzmi neku staru kožnu cipelu i radi joj sve ono što radiš svom licu, cedi, kopaj, pa stavi Afrodita masku, isperi, pa nanesi preko sve te preparate koje stavljaš sebi, i opet sutra sve to iznova i videćeš da će jadna cipela da se raspadne za par meseci.
Budi malo nežnija sa svojim licem, jer SAMO 1 imamo, a cipele uvek možeš da kupiš nove. :-?

Probaj aspirin masku, samo umesto 2 aspirina, istopi 1, dodaj kašičicu meda i 2-3 kapi limuna. Drži max 10min za početak i isperi. Ne vide se odmah rezultati kad opereš lice, već par sati kasnije. Osvežava lice i "topi" sadržaj pora.

I kakva je ta rvb krema, nemam iskustva s njom, jel to baš za masnu kožu, jel dnevna/noćna/aktivna/za svakodnevnu negu?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

He, he .. dobra fora za cipelu :lol: :lol: :lol:
Kremu ne kupujem u originalnom pakovanju, zato sto ova kozmeticarka za salon dobija u vecim pakovanjima, pa moze kod nje da se kupi manja kolicina, tako ispadne jeftinije..
Ona mi je odredila nju za moj tip lica, nesto je ona zove dermo purifiant.. tako nesto ja kapiram da je to ova iz http://www.rvbcosmetics.com/home-e.htm natura/spice kolekcije ona bez spf
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

nenna napisao:Budi malo nežnija sa svojim licem, jer SAMO 1 imamo, a cipele uvek možeš da kupiš nove. :-?
:lol: :lol: :lol:
Nadamo se da ce skvo izvuci pouku, i da ima dosta cipela pri ruci :lol:
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Inace, sto se ucetslosti koriscenja tice, u vreme posle tretmana ili kad mi je losije lice, onda ujutru i uvece, a ovako 1 dnevno.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ej, bre, napraviste najgoru od mene!!!!
Nisam cesce od 1 nedeljno ceprkala lice.. i to je obicno do ujutru prolazilo :roll:
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

A jel si ti čula za "kumulativni efekat kopanja"? :-? :roll:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

skvo napisao:Ej, bre, napraviste najgoru od mene!!!!
Nisam cesce od 1 nedeljno ceprkala lice.. i to je obicno do ujutru prolazilo :roll:

skvo,cini mi se da ti raste nos...
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Dosta vise!
Inace demonstrativno odlazim :P
skvo
Aktivan član
Aktivan član