Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
evelin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 2:32 pm

Post od evelin »

Imali tko iskustva s aveninom kremom u boji (pretpostavljam da je to za dan)
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

Post od jovanaklea »

meni je bas super eucerinova krema za masnu kozu, lepo matira i ne sijam se toliko.

Ja vise ne rizikujem-jednom mesecno idem na tretman lica kod dermatologa, koristim ovu kremu+green line gel za umivanje za masnu kozu, a uvece uriage sa AHA kiselinama. Za bubuljice, vichy stick.
I zadovoljna sam, prvenstveno zato sto mi dermatolog strucno povadi sve mitisere i sredi ono sto sam ja zeznula kopanjem.

Mislim da previse pridajemo vaznosti kremama, jer stvarno nema neke velike razlike, kao sto svi mozete da zakljucite iz svojih dosadasnjih iskustava. Najprakticnije je naci dobrog dermatologa/kozmeticara i prepustiti mu se.
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

makki napisao:nenno overi ovaj post http://www.coner.hr/forum/viewtopic.php ... ac5413f93c
E bezveze, a baš sam se primila na tu Hyseac kremu sa AHA. :-?

Pa ništa, videću da probam Hyseke emulziju kao dnevnu, piše da je, izmedju ostalog, odlična podloga za šminku.

hvala makki ;D
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

E, da i meni je poslednjih nedelju dana sa AD, miteseri su bili nikad gori.. obicno nisu inad povrsine koze, nego su nekako unutra, a sada su bili, i cini mi se da su bili vidljiviji...
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Nisu ni meni mitiseri van ravni kože, zapravo taj sadržaj unutar pore dovede do toga da se pora "naduje", što daje utisak da štrči van ravni kože čitavih nekoliko mikrometara. A to je meni više nego dovoljno da krenem u akciju demoliranja. :-?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Pa i meni.. osim ovih na nosu, a oni su strcali malo.. zapravo kad predjem rukom preko nosa i nije bio gladak...
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

jovanaklea, koji je tačan naziv te Uriage kreme sa voć. kiselinama i koliko dugo je koristiš?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Jovanaklea jesi li ti bese iz NS?
I ja bih volela da nadjem perfect kozmeticara :(
I ja sam razmisljala.. pre su moj jedini problem, kada se upale ili ja ceprkam pa se upale, nastane buuljie, kad ona prodje treba jos mesec dana da mi prodje crvena flekica koja ostane na tom mestu...
samo sto meni otezava to sto nisam u gradu gde je ta moja kozmeticarka, i onda ne mogu da idem tako cesto, ali cu se potruditi da bude makar na 2meseca, i bas sam resila da ulozim novac u to.
Izgleda, mislim da sam ovo vec negde napisala, da cu se vratiti i na rvb kremu, proslo je dosta vremena od kada sam je koristila, pa ce valjda opet da "radi" u onoj meri u kojoj je radila u pocetku.
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

evelin napisao:Imali tko iskustva s aveninom kremom u boji (pretpostavljam da je to za dan)
Imam ja, postoji samo jedna nijansa, boja je uzasna (narandzasta takoreci) - bachene pare.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Nisu mi jasni ljudi koju odlučuju u Avene-u, zašto ne prilagode nijansu te kreme u boji širem krugu potrošača !?, ta narandžasta boja je možda opravdana u Africi, Latino-Americi, i sl, ali nama Evropljanima, teško :-? .

Mada je Avene francuska linija, a Francuzi jesu nešto tamniji od nas, ali ipak posluju van granica svoje zemlje, pa treba da vode računa o tome.
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Ds emulzija je za crvenilo,perutanje,jako je blaga,i dugo traje,meni vec 3 meseca.Kosta 1100 din.U apotekama je uglavnom nemaju,ali nije problem da naruce.Ne masti kozu,ali nije ni da je nesto matira,koza bude jako meka i hidrirana.U kombinaciji sa avene,meni je odlicna.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

tajci, hvala

Andjela, šta misliš, da li je za moju kožu (proširene pore, komedoni, bez akni i bubuljica, poprilično ispošćena i dehidrirana) bolja Uriage Hyseke kao dnevna krema ili ova Uriage DS emulzija?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Cim je emulzija ona je vise namenjena masnoj kozi a tvoja je dehidrirana.Cini mi se da ce ti vise prijati ova prva..
mada..

Zasto niste uzeli u obzir onu Aveninu uravnotezavajucu hidratantnu kremu za lice? Super je krema a mislim da je nesto i jeftinija od ostalih.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Više stvarno ne znam, pored toliko krema nisam pametna za koju da se odlučim... :roll:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Vala bas.

:roll:
Odgovori