Avene Diacneal
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
evo koristim avene već 5 dana i ima i dobrih i loših strana.
dobro je što mi se vraća prirodna boja lica (nije više crveno), a to mi je i najviše smetalo, kao i to što se ne ljušti uopšte, suvo je kada se umijem ali daleko manje i nekako blaže nego sa benzoil peroxidom ili airolom (ne daj bože). trudim se maksimalno da se uzržavam od bilo kakvog ceđenja ili preteranog pranja, korišćenja pilinga i maski itd.
e sad, tu dolazi do lošeg dela a to je da su svi mitiseri nagrnuli napolje i da trenutno verovatno prolazim kroz fazu početnog pogoršanja (nadam se), čak je izašla i jedna potkožna. lice mi se i dalje masti, i to je minus.
umivam se dove sapunom i koristim garnier pure kremu kao i do sada, nisam htela sve da menjam odjednom, a i prilično mi odgovara.
kako god, bolje se osećam, jer je lice smireno, nije upaljeno i crveno, i sve je nekako manje vidljivo, nadam se da će ići ka boljem.
dobro je što mi se vraća prirodna boja lica (nije više crveno), a to mi je i najviše smetalo, kao i to što se ne ljušti uopšte, suvo je kada se umijem ali daleko manje i nekako blaže nego sa benzoil peroxidom ili airolom (ne daj bože). trudim se maksimalno da se uzržavam od bilo kakvog ceđenja ili preteranog pranja, korišćenja pilinga i maski itd.
e sad, tu dolazi do lošeg dela a to je da su svi mitiseri nagrnuli napolje i da trenutno verovatno prolazim kroz fazu početnog pogoršanja (nadam se), čak je izašla i jedna potkožna. lice mi se i dalje masti, i to je minus.
umivam se dove sapunom i koristim garnier pure kremu kao i do sada, nisam htela sve da menjam odjednom, a i prilično mi odgovara.
kako god, bolje se osećam, jer je lice smireno, nije upaljeno i crveno, i sve je nekako manje vidljivo, nadam se da će ići ka boljem.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
arwena napisao:
dobro je što mi se vraća prirodna boja lica (nije više crveno), a to mi je i najviše smetalo
Isto i meni to smeta,ali mi Diacneal nije resio za razliku od tebe![]()
I ovo je isto,doduse sve je sada zasusilo.Mastilo se i meni.
Koju Garnier Pure?!
kako god, bolje se osećam, jer je lice smireno, nije upaljeno i crveno, i sve je nekako manje vidljivo, nadam se da će ići ka boljem
E ja se ocajno osecam,crvenilo NECE da se povuce,a i strasno me svrbi.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Uriage D.S. emulzija
50 mL
Ova emulzija namijenjena je prvenstveno za aktivnu njegu kože osoba sa seborojičkim dermatitisom. Bakar i cink pirolidon karboksilat djeluju antiseptički, reguliraju fiziološku floru kože. Ceramidi i vitamin E obnavljaju zaštitni sloj i štite ga od štetnog utjecaja slobodnih radikala, dok urea kožu vlaži i djeluje keratoregulacijski. Hipoalergena formula.
Uriage Hyseke emulzija
40 mL
Blaga emulzija za masnu i iziritiranu kožu, regulira izlučivanje sebuma, vlaži, umiruje, obnavlja kožu i ne zatvara pore.
Uporedi ove dve pa vidi sta bi ti vise odgovaralo.
Nisam nikad koristila ove kreme,ali jesam nesto drugo od Uriage.
Kako god,Uriage je odlican brend,pa bilo sta da kupis,neces pogresiti.
Jedino,spremi malo vise parica. Uriage je skuplji od Avene.
50 mL
Ova emulzija namijenjena je prvenstveno za aktivnu njegu kože osoba sa seborojičkim dermatitisom. Bakar i cink pirolidon karboksilat djeluju antiseptički, reguliraju fiziološku floru kože. Ceramidi i vitamin E obnavljaju zaštitni sloj i štite ga od štetnog utjecaja slobodnih radikala, dok urea kožu vlaži i djeluje keratoregulacijski. Hipoalergena formula.
Uriage Hyseke emulzija
40 mL
Blaga emulzija za masnu i iziritiranu kožu, regulira izlučivanje sebuma, vlaži, umiruje, obnavlja kožu i ne zatvara pore.
Uporedi ove dve pa vidi sta bi ti vise odgovaralo.
Nisam nikad koristila ove kreme,ali jesam nesto drugo od Uriage.
Kako god,Uriage je odlican brend,pa bilo sta da kupis,neces pogresiti.
Jedino,spremi malo vise parica. Uriage je skuplji od Avene.
Koga zanima moze ovde procitati iskustva korisnika Avene Hydrance krema http://www.divastique.com/forum2/index.php?topic=305.0 . Ja sam dosao do zakljucka da je Legere definitivno za moj tip koze, masnu i pomalo dehidriranu.
Hydrance Optimale UV 15B15A ima 20% masnih sastojaka
Riche 25%
Legere 15%
Hydrance Optimale UV 15B15A ima 20% masnih sastojaka
Riche 25%
Legere 15%
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 11:11 pm
Uriage DS emulziju sam ja koristio. Nije dala neke prevelike efekte. Koristio sam je u kombinaciji sa Mycogelom. Meni se crvenilo i perutanje nije povuklo ni poslije 2 potrosene DS. Licno, prije mislim da ce ti se crvenilo povuci od Apaisaca, buduci da dosta vlazi, pogodna je dehidriranoj, ali masnoj kozi. Meni ona prija i koristim je povremeno vec oko pola godine. Jedina mana je to sto se koza cakli poslije, ali daje osjecaj da nije koza zategnuta, i omeksava ju.
Hyseke nisam koristio, ali sam cuo dosta dobro o njoj.
Hyseke nisam koristio, ali sam cuo dosta dobro o njoj.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Evo pet dana koristim AD , i ono sto moram da primetim, s obzirom da sam pre nje koristila cleanance K AVENE : posle ad me uopste ne pecka lice , dok to nije bio slucaj sa cleanance k( iako je ona kao "blaza " varijanta , al' mislim da je blaza samo po tome sto ne sadrzi retinaldehyde-koji je dosta znacajan za aknoznu kozu )
Ujutro mi je koza posle cleanance k bila mnogo lepsa....
E sad ,uzela sam AD zbog mojih problema sa bubuljicama na bradi(mozda bi to i cleanance k sredio,ko ce ga znati ?!) , jos je rano da pisem o utiscima AD(koza mi se pomalo peruta, bubuljice mi se sasusuju..)-al' necu da zurim...sacekacu , pa javljam!
Ujutro mi je koza posle cleanance k bila mnogo lepsa....
E sad ,uzela sam AD zbog mojih problema sa bubuljicama na bradi(mozda bi to i cleanance k sredio,ko ce ga znati ?!) , jos je rano da pisem o utiscima AD(koza mi se pomalo peruta, bubuljice mi se sasusuju..)-al' necu da zurim...sacekacu , pa javljam!
Ja i dalje koristim Cleanance K, problema sam imala samo prvih par dana zbog isushivanja koze, sad mi je super i planiram da je koristim do Nove godine najmanje. Vidim da svi percipiraju Cl. K u odnosu na AD kao blazu varijantu, mislim da je preciznije reci da su prosto razclitite. AD sadrzi AHA + retinaldehid, a Cleanance K ima AHA i BHA. Videla sam danas u apoteci letak za onaj Dercome sa 10% AHA, i to deluje primamljivo
Diacneal inache ima 6% AHA.