Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

evo koristim avene već 5 dana i ima i dobrih i loših strana.

dobro je što mi se vraća prirodna boja lica (nije više crveno), a to mi je i najviše smetalo, kao i to što se ne ljušti uopšte, suvo je kada se umijem ali daleko manje i nekako blaže nego sa benzoil peroxidom ili airolom (ne daj bože). trudim se maksimalno da se uzržavam od bilo kakvog ceđenja ili preteranog pranja, korišćenja pilinga i maski itd.

e sad, tu dolazi do lošeg dela a to je da su svi mitiseri nagrnuli napolje i da trenutno verovatno prolazim kroz fazu početnog pogoršanja (nadam se), čak je izašla i jedna potkožna. lice mi se i dalje masti, i to je minus.

umivam se dove sapunom i koristim garnier pure kremu kao i do sada, nisam htela sve da menjam odjednom, a i prilično mi odgovara.

kako god, bolje se osećam, jer je lice smireno, nije upaljeno i crveno, i sve je nekako manje vidljivo, nadam se da će ići ka boljem.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

arwena napisao:
dobro je što mi se vraća prirodna boja lica (nije više crveno), a to mi je i najviše smetalo
Isto i meni to smeta,ali mi Diacneal nije resio za razliku od tebe :cry:

e sad, tu dolazi do lošeg dela a to je da su svi mitiseri nagrnuli napolje i da trenutno verovatno prolazim kroz fazu početnog pogoršanja (nadam se), čak je izašla i jedna potkožna. lice mi se i dalje masti, i to je minus.
I ovo je isto,doduse sve je sada zasusilo.Mastilo se i meni.

umivam se dove sapunom i koristim garnier pure kremu kao i do sada, nisam htela sve da menjam odjednom, a i prilično mi odgovara.
Koju Garnier Pure?!

kako god, bolje se osećam, jer je lice smireno, nije upaljeno i crveno, i sve je nekako manje vidljivo, nadam se da će ići ka boljem
E ja se ocajno osecam,crvenilo NECE da se povuce,a i strasno me svrbi.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

i mene je opasno svrbelo..
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Meni nije jasno da ama baš niko da se javi da kaže svoje iskustvo sa kremom Uriage Hyseke, a preporučuju je samo tako, mada uglavnom oni koji je nisu lično probali. Možda da kupim, pa šta bude... :roll:
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Mislim da taj svrab ima veze sa time što je lice previše dehidrirano, i opet se vraćamo na temu adekvatne dnevne kreme... :-?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Uriage D.S. emulzija
50 mL
Ova emulzija namijenjena je prvenstveno za aktivnu njegu kože osoba sa seborojičkim dermatitisom. Bakar i cink pirolidon karboksilat djeluju antiseptički, reguliraju fiziološku floru kože. Ceramidi i vitamin E obnavljaju zaštitni sloj i štite ga od štetnog utjecaja slobodnih radikala, dok urea kožu vlaži i djeluje keratoregulacijski. Hipoalergena formula.

Uriage Hyseke emulzija
40 mL
Blaga emulzija za masnu i iziritiranu kožu, regulira izlučivanje sebuma, vlaži, umiruje, obnavlja kožu i ne zatvara pore.

Uporedi ove dve pa vidi sta bi ti vise odgovaralo.

Nisam nikad koristila ove kreme,ali jesam nesto drugo od Uriage.

Kako god,Uriage je odlican brend,pa bilo sta da kupis,neces pogresiti.

Jedino,spremi malo vise parica. Uriage je skuplji od Avene.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Koga zanima moze ovde procitati iskustva korisnika Avene Hydrance krema http://www.divastique.com/forum2/index.php?topic=305.0 . Ja sam dosao do zakljucka da je Legere definitivno za moj tip koze, masnu i pomalo dehidriranu.

Hydrance Optimale UV 15B15A ima 20% masnih sastojaka
Riche 25%
Legere 15%
buruchaga85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 11:11 pm

Post od buruchaga85 »

Uriage DS emulziju sam ja koristio. Nije dala neke prevelike efekte. Koristio sam je u kombinaciji sa Mycogelom. Meni se crvenilo i perutanje nije povuklo ni poslije 2 potrosene DS. Licno, prije mislim da ce ti se crvenilo povuci od Apaisaca, buduci da dosta vlazi, pogodna je dehidriranoj, ali masnoj kozi. Meni ona prija i koristim je povremeno vec oko pola godine. Jedina mana je to sto se koza cakli poslije, ali daje osjecaj da nije koza zategnuta, i omeksava ju.

Hyseke nisam koristio, ali sam cuo dosta dobro o njoj.
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

Post od jovanaklea »

ja sam koristila uriage kremu sa AHA kiselinama-nista revolucionarno.

sad bas gledam na avene sajtu-da li je neko od vas koristio
CLEANANCE TONIRANU EMULZIJU? zvuci kao dobra ideja za zimu, kad smo jako bledi, a dovoljno pametni da izbegavamo solarijum
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

I ovde a i na drugim forumima je neko pisao, boja te kreme je bukvalno narandzasta
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Evo pet dana koristim AD , i ono sto moram da primetim, s obzirom da sam pre nje koristila cleanance K AVENE : posle ad me uopste ne pecka lice , dok to nije bio slucaj sa cleanance k( iako je ona kao "blaza " varijanta , al' mislim da je blaza samo po tome sto ne sadrzi retinaldehyde-koji je dosta znacajan za aknoznu kozu )
Ujutro mi je koza posle cleanance k bila mnogo lepsa....
E sad ,uzela sam AD zbog mojih problema sa bubuljicama na bradi(mozda bi to i cleanance k sredio,ko ce ga znati ?!) , jos je rano da pisem o utiscima AD(koza mi se pomalo peruta, bubuljice mi se sasusuju..)-al' necu da zurim...sacekacu , pa javljam!
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Evo vec par dana uzastopno koristim preko dana Avene Hydrance Optimale 15A 15B i mogu da kazem da je super, ne znam kakve skvo ima primedbe, ali meni ova krema odgovara...dakle kad je utrosim uzimam Legere (Light) koja je nadam se jeftinija od ove :lol:
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

Ja i dalje koristim Cleanance K, problema sam imala samo prvih par dana zbog isushivanja koze, sad mi je super i planiram da je koristim do Nove godine najmanje. Vidim da svi percipiraju Cl. K u odnosu na AD kao blazu varijantu, mislim da je preciznije reci da su prosto razclitite. AD sadrzi AHA + retinaldehid, a Cleanance K ima AHA i BHA. Videla sam danas u apoteci letak za onaj Dercome sa 10% AHA, i to deluje primamljivo 8) Diacneal inache ima 6% AHA.
Odgovori