Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

Meni je Neutrogena dobra kao podloga za kameni ili tečni puder, ali kad namažem samo nju bez pudera, ne svidja mi se kako mi stoji na licu, nekako istakne sve što sam kopala, kao i proširene pore, dok sam recimo probala tester Vichy-eve kreme Termal S, on sve to izmatira i vizuelno neutrališe.
Samo mi se ne svidja kako stoji puder kad je Vichy ispod kao podloga.

Uvek neko ALI... :-?
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Sta bese sa eucerinom? Probao neko?
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

evelin napisao:Pozdrav...
Imam pitanjce diac. je za noć i super je ali meni se ljuska koza koliko je vise suha trebala bih neku hranjivu za dan a koja nece praviti pristice sta vi koristite preko dana ??
Avene Hydrance Optimale LIGHT preporucuju iz Avene-a, ona je za mesovitu kozu. Ja planiram da, kad utrosim ove kreme sto trenutno koristim, se bacim na nju. Sad koristim preko dana Vichy Normaderm, na nos Aloa Propilis Creme, koju sam ranije koristio, ali je za nosic nezamenljiva jer se od nje ne zamasti ceo dan, a i Avene Hydrance OptimaleUV 15B 15A ponekad.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

skvo napisao:Sta bese sa eucerinom? Probao neko?
Ako mislis na Eucerin kremu za masnu kožu, nije ništa posebno. Imam je još od ranije, malo sam koristila pa prestala, probala sam je juče u kombinaciji sa puderom preko, bila našminkana ceo dan, lepo hidrira, ali i masti :-? Njihov gel za umivanje je OK, ali mi ova Neutrogena 2u1 mnogo više odgovara, a skoro duplo je jeftinija.
Moje mišljenje je da je cela Eucerin kozmetika samo izvikana, i da ima jaku propagandu, jake cene, ali u osnovi je samo to što joj sam naziv kaže: kozmetika, koja maskira, ali ne rešava ništa na duže staze. Iako u javnosti korite epitet MEDICINSKA kozmetika, mislim da ne može da se poredi sa Avene-om ili Vichy-em.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ok, znaci i ona otpada... :-?

ja cu videti da odem do tog dr shera, zato sto mi je koza izgorela od diacneala, a do tada se lecim pantenolom..
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

E baš bezveze :-?
Diacneal jeste jak, ali mislim da je svima nama glavni problem što nemamo adekvatnu nemasnu, a dovoljno hidrantnu kremu za dan kojom bismo "gasili vatru".
Poslednja izmena od nenna u Ned Nov 19, 2006 8:07 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Pa ja je gasih naveliko onog avene kremom..
Ipak je moja koza suvise osetljiva...
Sad sam dodatno upropastila stavr zato sto sam se posluzila na kratko i jako blago pilingom, nisam mogla vise onako bila sam skroz isperutana...
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

@skvo

Zasto si morala da koristis maske uz AD, koje samo jos dodatno isusuju lice. Umesto sto si posle cedjenja lica stavljala Afroditinu masku, mogla si se umiti i staviti AD, pa na spavanje. Ne moze 5 preparata odjednom...AD je sasvim dovoljan za piling.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Maska od cajnog drveta ne daje kontraefekte!Meni je super
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Maska ne radi piling i stavljala sam je samo 2 puta... i ne verujem da je ona izazvala probleme zato sto je neverovatno blaga (na sajtu pise da moze da se koristi i svako vece), a problemi sa AD su poceli pre nje, nego sam ja sve mislila da je to prolazni period.
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

nenna napisao:E baš bezveze :-?
Diacneal jeste jak, ali mislim da je svima nama glavni problem što nemamo adekvatnu nemasnu, a dovoljno hidrantnu kremu za dan kojom bismo "gasili vatru".
Avene Hydrance Optimale postoji u 3 varijante:

1) Avene Hydrance Optimale RICH za suvu i normalnu kozu
2) Avene Hydrance Optimale LIGHT za mesovitu kozu
3) Avene Hydrance Optimale 15A 15B za osetljivu

Znaci Avene ima samo LIGHT varijantu za masnu kozu, ne znam da li je LIGHT ili RICH ova sa zastitom od sunca, nazalost:)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

a ova "nasa" sa spf, na sajtu pise da je za normalnu i suvu, osetljivu
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

skvo napisao:Maska ne radi piling i stavljala sam je samo 2 puta... i ne verujem da je ona izazvala probleme zato sto je neverovatno blaga (na sajtu pise da moze da se koristi i svako vece), a problemi sa AD su poceli pre nje, nego sam ja sve mislila da je to prolazni period.
Jesi primetila da tebi nista ne pomaze, nijedan prepara? I ako vratis stvari unazad, a ja koliko sam citao tvoje postove, ti uvek koristis i isprobavas razne maske, a one daju samo privremen efekat da je lice bolje, a u stvari ga postepeno isusuju, sto prouzrokuje jos vece mascenje lica. Zasto ne izbacis sve te maske i probas jedno vreme bez njih. Ja sam pre 2 godine koristio samo Mixturu po Lutzu, koja je kao maska, i nisam imao nijednu buubljicu 3 meseca, ali mi je lice islo u totalnu dehidraciju, i prestao sam. I znam kakav efekat daju aparati koji isusuju, jako brz, ali onda se kao bumerang vraca masnoca i deja vu nepovoljno stanje.

I ne mozes da cedis lice i posle 3min. da ne budes crvena.
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Jos davno sam pisala o avene d.,kada mi je preporucena kao terapija za sebor.derm.Lice mi je bilo super ,a i sada je,samo zato sto tokom dana stavljam ds uriage emulziju,inace ne znam kako bi izdrzala silno perutanje.Ponekad pravim duzu pauzu i ostajem samo na emulziji.Inace ,za one koji su studenti,mislim da ove kreme dele na dermatol. u studentskoj polikl. u Krunskoj.Bar je tako bilo letos.
makki
Aktivan član
Aktivan član

Post od makki »

skvo napisao:a ova "nasa" sa spf, na sajtu pise da je za normalnu i suvu, osetljivu
Tezak bedak onda.

P.S. I nemoj pogresno da me shvatis za ove maske, ne iskljucujem da ja gresim i da ti AD jednostavno ne pomaze, samo pokusavam da tebi ukazem na nesto sto MOZDA radis pogresno, sto ne mora da bude slucaj.
Odgovori