Avene Diacneal
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Makki jer se tebi masti lice????!Meni narocito nos!Dal je to normalno???!
Inace sve je OK!
Od danas se umivam Neutogenom 2 u 1!Mada mislim da mi je ona ljubazna tetkica uvalila ovaj gel,jer ja nigde ne vidim natpis "2in1".
Ali dobra je za umivanje,lice mi se bas oseca cistim,one granulice unistavaju sve bakterije!
pozz
Inace sve je OK!
Od danas se umivam Neutogenom 2 u 1!Mada mislim da mi je ona ljubazna tetkica uvalila ovaj gel,jer ja nigde ne vidim natpis "2in1".
Ali dobra je za umivanje,lice mi se bas oseca cistim,one granulice unistavaju sve bakterije!
pozz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Bobo, tu sam. Bila sam na Zlatiboru, na kongresu. hoce od kiselina i retinoida da se pojave bubuljice, Silvio je o tome ranije pisao, posto se desava da zaostali sadrzaj i bakterije budu dublje u kozi, pa dok sve izadje na povrsinu. Znaci, strpi se.
Skvo,kada je sunce stavljaj kremu, kada je jako, jako oblacno, onako tmurno, nije obavezno. Ali nemoj da se zaneses. Ako ti nije previse masna, stavljaj je i ne razmisljaj.
Skvo,kada je sunce stavljaj kremu, kada je jako, jako oblacno, onako tmurno, nije obavezno. Ali nemoj da se zaneses. Ako ti nije previse masna, stavljaj je i ne razmisljaj.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Jako veliki broj krema ima UV (A+B) filter, koji je isto zaštita od sunca, na to sam mislila kad sam rekla da ne treba oderedjeni SPF, jer se nekako podrazumeva da su kreme za zaštitnim faktorom (15, 20, 25, itd) za leto i konstantno izlaganje suncu.skvo napisao:A to da li treba tolika zastita ili ne... ne znam... samo ne bih zelela da se nesto lose desi, a Dragana je govorila da je obavezna
Opet, postoje kreme koje nemaju UV zastitu, kao npr Neutrogena koju inače koristim kao dnevnu, pa sad umesto nje, ili zajedno sa njom mažem i Dercome simplex u boji, koji mi očigledno uopšte ne odgovara.
Stvarno ne znam koju dnevnu da nabavim, a da mi ne masti lice.
Najzad sam, zahvaljujuću makkiu, našla Avene Diacnal, koji mi je napravio pozitivno čudo od lica, ali eto nevolje - moram da se mažem.

-
- Aktivan član
Pazi, kremu sa UV zaštitom SIGURNO TREBA da stavljaš TANKO dok koristiš bilo šta što ima veze sa voćnim kiselinama, ali postavlja se pitanje: da li ta krema treba da ima i ZAŠTITNI FAKTOR? Jer UV filter i SPF (zaštitni faktor) nisu isti pojmovi.
Recimo, Derome simplex krema u boji ima UV filter, ali ne i SPF. Neutrogena Visibly Clear nema ni jedno ni drugo.
DA LI TREBA DA MAŽEM SPF ILI JE DOVOLJAN UV? (sve neke skraćenice
)
makki ili Dragana, razrešite dilemu
Recimo, Derome simplex krema u boji ima UV filter, ali ne i SPF. Neutrogena Visibly Clear nema ni jedno ni drugo.
DA LI TREBA DA MAŽEM SPF ILI JE DOVOLJAN UV? (sve neke skraćenice

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am
Evo moja devojka hoce nesto da vam napisenenna napisao:Pazi, kremu sa UV zaštitom SIGURNO TREBA da stavljaš TANKO dok koristiš bilo šta što ima veze sa voćnim kiselinama, ali postavlja se pitanje: da li ta krema treba da ima i ZAŠTITNI FAKTOR? Jer UV filter i SPF (zaštitni faktor) nisu isti pojmovi.
DA LI TREBA DA MAŽEM SPF ILI JE DOVOLJAN UV? (sve neke skraćenice)

..............................................................
SPF= SUN PROTECTION FACTOR = Zastita od sunca
UV zastita(filter)= zastita od UV zraka= zastita od suncevih zraka koji su stetni
Znaci da je SPF isto sto i UV zastita

pozdrav svima

-
- Aktivan član
@jackova devojka,
hvala na objašnjenju, znam ja šta znače te skraćenice, ali mi nije jasna razlika u korišćenju istih.
Uz SPF obično stoji i odredjeni broj: 6, 10, 15, 20, 25, 35, a to je, ako se ne varam, broj minuta puta 3 koji možemo da provedemo zaštićeni i sigurni na suncu.
A uz oznaku da krema sadrzi UV filter ne postoje nikakve dodatne oznake.
U čemu je razlika?

hvala na objašnjenju, znam ja šta znače te skraćenice, ali mi nije jasna razlika u korišćenju istih.
Uz SPF obično stoji i odredjeni broj: 6, 10, 15, 20, 25, 35, a to je, ako se ne varam, broj minuta puta 3 koji možemo da provedemo zaštićeni i sigurni na suncu.
A uz oznaku da krema sadrzi UV filter ne postoje nikakve dodatne oznake.

U čemu je razlika?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Ili preciznije ,da ne bi bilo nedoumica:
c/p
Zastitni faktor SPF oznacava koliko se puta mozemo duze suncati do pojave prvog crvenila u odnosu na vreme bez ikakve zastite.To znaci,da na primer,ako je koza osetljiva i crvenilo se javlja posle deset minuta,sa preparatom faktora 15,crvenilo ce se pojaviti nakon 150 minuta suncanja.
Ovo su,naravno,prosecne vrednosti i treba ih uzeti samo okvirno.Ukoliko preparat ima veci zastitni faktor,moguce vreme suncanja se produzava ali ne proporcionalno.Visok zastitni faktor nije presudni parametar prilikom izbora preparata za zastitu od sunca.
Zastitni faktor se odnosi samo na zastitu od UVB zraka koji izazivaju opekotine,a ne i na podmukle UVA zrake koji izazivaju nepovratne promene u dubljim slojevima koze.Takodje,ako preparat nije dobro formulisan i na kozi ne pravi neprekidan film,manje je delotvoran jer kroz prekid na filmu,suncevi zraci prodiru u kozu.
Dobar preparat za zastitu od Suncevih zraka bi trebalo da stiti i od UVA i UVB zraka ,da sadrzi hemijske i fizicke filtere,antioksidanse,ovlazivace,da je vodootporan,i da na kozi stvara zastitni film,da je prijatan i da ne izaziva fotosenzibilizaciju.
(preuzeto sa sajta "Lipo kocosmetics")
Koliko sam ja primetila u danasnjim kremama za zastitu od Sunca,postoji i UVA i UVB zastita...O SPF-u smo ,evo,naucili ,sta zapravo oznacava:)
Dileme postoje oko toga koliko su bezbedni hemijski filteri koji se koriste u kremama.Naknadno je utvrdjeno da oni nisu bas bezazleni,odnosno da velika koncentracija istih moze da nosi i izvestan rizik.
Da rezimiramo:)
Koristiti kreme sa UVA/UVB zastitom,a vrednost SPF-a zavisi od tipa i osetljivosti nase koze. Naravno da sa dolaskom oblacnijih dana,bez jakog sunca...SPF moze,logicno,imati i manju numericku vrednost.
Ko koristi puder,tecni ili kameni /u prahu..i on je odlicna zastita od Suncevih zraka.(i ne samo njih...)
c/p
Zastitni faktor SPF oznacava koliko se puta mozemo duze suncati do pojave prvog crvenila u odnosu na vreme bez ikakve zastite.To znaci,da na primer,ako je koza osetljiva i crvenilo se javlja posle deset minuta,sa preparatom faktora 15,crvenilo ce se pojaviti nakon 150 minuta suncanja.
Ovo su,naravno,prosecne vrednosti i treba ih uzeti samo okvirno.Ukoliko preparat ima veci zastitni faktor,moguce vreme suncanja se produzava ali ne proporcionalno.Visok zastitni faktor nije presudni parametar prilikom izbora preparata za zastitu od sunca.
Zastitni faktor se odnosi samo na zastitu od UVB zraka koji izazivaju opekotine,a ne i na podmukle UVA zrake koji izazivaju nepovratne promene u dubljim slojevima koze.Takodje,ako preparat nije dobro formulisan i na kozi ne pravi neprekidan film,manje je delotvoran jer kroz prekid na filmu,suncevi zraci prodiru u kozu.
Dobar preparat za zastitu od Suncevih zraka bi trebalo da stiti i od UVA i UVB zraka ,da sadrzi hemijske i fizicke filtere,antioksidanse,ovlazivace,da je vodootporan,i da na kozi stvara zastitni film,da je prijatan i da ne izaziva fotosenzibilizaciju.
(preuzeto sa sajta "Lipo kocosmetics")
Koliko sam ja primetila u danasnjim kremama za zastitu od Sunca,postoji i UVA i UVB zastita...O SPF-u smo ,evo,naucili ,sta zapravo oznacava:)
Dileme postoje oko toga koliko su bezbedni hemijski filteri koji se koriste u kremama.Naknadno je utvrdjeno da oni nisu bas bezazleni,odnosno da velika koncentracija istih moze da nosi i izvestan rizik.
Da rezimiramo:)
Koristiti kreme sa UVA/UVB zastitom,a vrednost SPF-a zavisi od tipa i osetljivosti nase koze. Naravno da sa dolaskom oblacnijih dana,bez jakog sunca...SPF moze,logicno,imati i manju numericku vrednost.
Ko koristi puder,tecni ili kameni /u prahu..i on je odlicna zastita od Suncevih zraka.(i ne samo njih...)
Trazeci sinoc po netu, nasla sam da je ova emulzija zapravo deo programa Avene Sun, i znaci prvenstveno je sredstvo za suncanje, pa tek onda krema. Tako da zvala sam apoteku i posto sam samo 1 mazala hoce da mi zamene, posto nisam znala da je ovo to... Sad da li da zamenim za Avene hydrance spf15?
HELP!!!!!!
Pise da je ona za normalnu i suvu, pa se plasim da mi ne budem masna... joj skroz sam u nedoumici. Ona kao misli da mi je ipak ova bolja, ali ja nekako imam utisak da nije u pravu!!!!
HEEEEELLLLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/b]
HELP!!!!!!
Pise da je ona za normalnu i suvu, pa se plasim da mi ne budem masna... joj skroz sam u nedoumici. Ona kao misli da mi je ipak ova bolja, ali ja nekako imam utisak da nije u pravu!!!!
HEEEEELLLLP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/b]