Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

Čim piše da je za suvu kožu, bolje nemoj.

Uzmi Hyseke25 od Uriage-a ako imaju, znaš da za nju baš kažu da je namenjena masnoj koži ili potraži u apoteci neku kojoj na kutiji piše da ima UV filter, a da je za masnu kožu, i da piše na ambalaži oil-free i non-comedogenic.

Sve kreme sa oznakom faktora SPF su iz programa za sunčanje (letnji period), mislim da ti ne treba SPF za ovo doba godine, dovoljan ti je UV filter.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Too late...
nisam ja isla da zamenim, nego moj decko. Raspitivala sam se po netu, i na jednom hrtvatskom forumu, i iscitala ovu temu od pocetka i po avene sajtu, i ona je jedina sa zastitom od sunca, a i jedna devojka mi je rekla da je hidrantna i nemasna skroz, i opet sam citala iskustav devojaka koje nisu koristile kremu sa spf i kojima se lice prakticno "ispeklo" , nije svima, ali se desavalao i uzela sam avene hydrance spf 15.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Ja sam danas nesto crven! :cry: :cry:
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Sad sam probala, tacan naziv je Avene Hydrance optimale UV SPF 15 Anti-oxydant (protective hydrating cream for sensitive skin)..
znaci, za sve tipove koze... nije mnogo masna.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

I ova je vise hidrantna od one emulzije...
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Da,to je ta krema namenjena osetljivoj kozi lica koja trazi dodatnu zastitu od sunca.Dakle,ne spada u 'kategoriju' proizvoda za zastitu od sunca koji su namenjeni zastiti koze pri suncanju.

Pise dalje da je to dnevna krema sa zastitnim faktorom 15 protiv UVA i UVB zraka.Istovremeno vlazi i stiti od stetnog suncevog zracenja. Stiti kozu i od napada slobodnih radikala zahvaljujuci antioksidansu (Pro-Tokoferil).

Ja je koristim i zadovoljna sam. Krema uopste nije masna,ne ostavlja nikakav masni sloj na kozi. Koza je odmah upije a i dobra je podloga za sminku.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Danas sam ceo dan kuci,ucim,i nisam mazao kremu za zastitu i lice mi se uopste ne masti!Znaci to je od one j.... kreme!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Bravo za Jack-ovu devojku! Ona to i treba da zna, posto sada mora da se stiti od UV zraka, zar ne?
Ljudi sto se tice zastitne kreme, znam da vam stvara probleme, ali stvarno po ovako lepom vremenu i suncu ne bi ste smeli da se zezate.
Pozz
Jack
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am

Post od Jack »

nenna napisao:@jackova devojka, :wink:
hvala na objašnjenju, znam ja šta znače te skraćenice, ali mi nije jasna razlika u korišćenju istih.
Uz SPF obično stoji i odredjeni broj: 6, 10, 15, 20, 25, 35, a to je, ako se ne varam, broj minuta puta 3 koji možemo da provedemo zaštićeni i sigurni na suncu.
A uz oznaku da krema sadrzi UV filter ne postoje nikakve dodatne oznake.
:-?

U čemu je razlika?
Nema na cemu,moracu i ja da otvorim svoj nalog ovde,ako nastavim da pisem sa jackovog pomislice neko svasta :D

Sve kreme na kojima pise SPF sadrze UV filter, a to SPF sa brojem oznacava vreme koje navodno mozes provesti na suncu,otprilike tako kako si i napisala.......
Ako pise samo da krema ima UV filter,a ne pominje se SPF,znaci da jedostavno nisu napisali koliki tacno faktor zastite ima ta krema... mozda ima SPF 3, pa im je glupo da to navedu :)
naravno,za svakodnevnu zastitu,kada je vreme normalno i kada nemas nameru bas da se suncas dovoljan ti je i mali faktor zastite... ako je bas jako sunce normalno je da neces staviti samo obicnu dnevnu kremu na kojoj pise samo da ima neki UV filter,a ne pise koliki je SPF........
znaci ako bas imas nameru da provodis vreme na jakom suncu,onda je normalno da ces uzeti kremu koja je prvenstveno pravljena za zastitu od sunca,a koliko znam sve takve imaju SPF broj

To je neko moje misljenje... pozdrav svima

p.s. evo i jedan koristan link http://www.sunprotection.net/
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Evo, ceo dan i meni se nije izmastilo lice.. cak manje nego obicno.
Bas sam zadovoljna kremom. Inace izasle su mi 2 bubuljice, pa ne znam da li je to posledica mog ceputanja ili diacneal izbacuje...u svakom slucaju, rezultati ce se tek pokazati.
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

borische napisao:
Lu napisao:Jao borische , te podkozne su i moj problem-nikako , ALI NIKAKO ne prolaze.I sve mislim da nikakve mazarije u borbi protiv njih ne pomazu....
Jos nisam uzela tu kremu ...nesto sam se dvoumila, ali , hocu , uzecu je !
Al za te podkozne ne znam sta cu !!! MENI JE TO PROBLEM BR. 1
Jer ove "obicne" mi se retko jave , a kad se jave brzo prodju , al zato podkozne-uzivaju na mom licu , a kad se upale-tad mi treba vreme i vreme da ih umirim !
Bas mi je zao sto ne deluje bas NAJ !
Pozdrav !
E pa to je i moj problem....nesto mi diacneal nije bas za te potkozne...mislim u mom slucaju!!!
A kakva je tebi koza lica?
Ma moja koza uopste nije koza koja bi trebala da bude sklona aknama-tako mi bar lekarka rekla, znaci nije masna, masti se tu i tamo-ali nije non-stop....sad se i ja spremam da uzmem avene...pa videcu !
buruchaga85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 11:11 pm

Post od buruchaga85 »

Lu, moze biti da su kod tebe akne drugacijeg porijekla, nego kod nas sa klasicnom masnom kozom i prosirenim porama. Sto ce reci, moze da ima veze i sa hormonalnim disbalansom ili necim "sasvim lijevim". Mislim, da ne bude da lupam gluposti, ili dizem frku tamo gdje je nema, ali koji god me dermatolog vidio, bez razmisljanja je rekao - standardne akne vulgaris, sto kod tebe ne mora da bude. Pogotovo ako su potkozne i ako se dugo zadrzavaju.

Ja sam trenutno na Normadermu. Zadovoljan sam rezultatima, iako ja jako brzo potrosim kremicu, buduci da mazem cijelo lice. Primijetio sam da mi je efekat kremice proporcionalan kolicini koju nanesem. Za pranje lica koristim dr.Theiss, a to je u stvari gel za pranje lica. Odlican je za spiranje oksidovane masti, odnosno mitisera, tako da jaaako dobro ocisti lice od masnoca i prljavstine, ali iza sebe zahtijeva kremicu, jer bi ipak isusio lice. Zna li neko gdje mogu kupiti pomenuti preparat u BG? Dosad ga kupovah u RS, ali ga tamo vise nema...

Razmisljam da potrosim jos jedno pakovanje normaderma, pa predjem na diacneal. Kakvi su vasi individualni rezultati, smanjuje li diacneal crvenilo lica? Vidim da je vecina zadovoljna kako utice na pore, i na regulaciju sebuma. Jedino je bilo prituzbi na izlazak novih aknica i na crvenilo.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ja stvarno ne znam sta da ti kazem posto problema sa crvenilom i bubuljicama nemam, ali sam sigurna da ce se neko javiti i resiti ti nedoumicu :)
buruchaga85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 11:11 pm

Post od buruchaga85 »

Ma vas cure treba najuriti s ovog foruma ;) :D Imate perfekt kozu, ali pod elektronskim mikroskopom ugledate nekoliko porica - i odmah uzbuna :D . Salu na stranu, bas me zanima kako utice diacneal na crvenilo. Normaderm po tom pitanju nije los, ali mislim da moze da se dodje i do jacih rezultata.

Da ne bude da glumim papagaja, ali da ponovim za svaki slucaj: da li neko zna gdje mogu u BG da se nadju proizvodi dr.Theiss? Postoje gel i kremica, nisu skupi, a spadaju u kvalitetnije proizvode koje sam koristio.
Jack
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am

Post od Jack »

DRAGANA 15 napisao:Bravo za Jack-ovu devojku! Ona to i treba da zna, posto sada mora da se stiti od UV zraka, zar ne?
Ljudi sto se tice zastitne kreme, znam da vam stvara probleme, ali stvarno po ovako lepom vremenu i suncu ne bi ste smeli da se zezate.
Pozz
opet ja sa jackovog naloga, nisam ni videla Draganin post...
hvala :)
Cekala sam oktobar(hladnije vreme)da uradim dermoabraziju,a lepo vreme kao da je cekalo mene........ ko za baksuz,dan kada su mi skinuli zavoje- 29 stepeni i sunce przi :o :(
Doktori su mi 50 puta ponovili-napolje preko dana samo ako moram i to nikako bez UV zastite....
Ja gledam da ne izlazim uopste... sto je sigurno sigurno je...... :(
Odgovori