Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

E, smao da javim da mi se malo izmastilo lice, dakle posle 2-3 sata, kao i sa drugim kremama. Meni su inace sve kreme masne...osim normaderma, ali on mi ne valja zbog drugih stvari.
Nadam se da ce uskoro poceti(za koji dan/nedelju) manje da se masti... :( :( :(
Hoce li? :roll:
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

Jel ti se izmastilo od te Avene dnevne kreme ili od Diacneala?
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Izmastilo se samo od sebe :lol:
A jutros sam stavila dnevnu...
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Zato ja imam fobiju od dnevnih krema, probala sam mali milion brandova i nijedna mi ne odgovara u potpunosti. Možda je svarno najbolje da ne mažem ništa, ali šta ću kad moram zbog voćnih kiselina. Definitinvo sam utvrdila da mi dnevne kreme i puderi mnogo pogoršavaju stanje lica, tj maste ga, iako su navodno nemasne i nekomedogene. :-?

Ako ne izlaziš iz kuće, mislim da nema potrebe da mažeš ništa. Pusti lice da diše što više. (još se i rimuje :lol: )
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Trebalo je da idem do grada, pa sma zato stavila... Meni se izmasti puno i ako ne stavljam kremu, sta da radim...
Ja zato ne stavljam pudere preko dana, ionako imam utisak da koza ne moze da mi dise od zacepljenih pora...
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Mada, sad ce valjda zima, pa ce manje da se masti.. a i pocece da deluje diacneal.. valjda
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Ne brini ništa što se tiče Diacneala, odradiće on svoje, samo ne može preko noći. Mada se za samo nekoliko dana vidi ogroman napredak, kako vreme odmiče, lice ti postaje sve manje masno, ten se izjednačava, pore sužavaju. Uostalom, videćeš i sama. Samo moj savet da ne preteruješ sa debljinom sloja dnevne kreme.

Pre nedelju dana sam na nekoj temi pisala kako koristim Avene Diacneal 20 dana (do tog dana), ali sad nešto računam, meni je tek sutra 3 nedelje od kako koristim Diacneal, što znači da je tada bilo 2 nedelje :oops: prebacila sam se bila skroz.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Sad sam se vec iznervirala... mnogo mi je masno lice... mislim, ne vise nego obicno, ali dosta je masno...Vise nego od normaderma. Ne stavljam veliki sloj, zapravo mozda stavljam i suvise malo...jednostavno, mnogo mi je masna koza. Sredice se valjda..
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Skvo tako je i kod mene!
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

E, a kad u toku dana se istusiram ili samo umijem, dakle skinem sa lica kremu, da stavljam ponovo?
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

skvo, da li je ta emulzija isključivo za lice ili za telo?

Normalno je da ti se dan dva lice malo više masti dok AD (Avene Diacneal) ne izbaci svu tu nataloženu masnoću. S druge strane, plašim se da je ta dnevna Avene suviše masna za tvoju kožu. Probaj sutra ujutru da se umiješ samo Avene gelom i skineš AD od prethodne noći i nemoj da mažeš ništa ako ne izlaziš, i videćeš da li ti se toliko masti od te dnevne kreme.

Zato je najbolje da se prvo uzmu testeri, jer ipak nije malo da se nešto plati 1200-1700 dinara i da proizvod ne odgovara. Samo je problem što ja nigde nisam uspela da nadjem testere za Avene proizvode, čak su mi tamo gde sam kupila AD rekli da ih nisu dobili :o

Druga stvar, mislim da je za ovaj jesenji i zimski period dovoljno da dnevna krema sadrži UV filer, dakle, nije potrebno da ima i zaštitni faktor, tj SPF. Ako grešim, neka me isprave Dragana, Andjela ili neko drugi ko se razume u tu problematiku.
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

skvo,najbolje bi ti bilo da nista ne mazes na lice dok si u kuci,samo bas kada moras.i meni se lice isto tako mastilo u pocetku koriscenja ad,ali se kasnije smanjilo,samo me zezne krema,kako li cu tek danas proci imam i puder na licu.... :roll:
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ne, ne.. dnevna krema nije ni najmanje masna. To je emulzija za mesovitu kozu,koja izmedju ostalog regulise rad lojnih zlezda, nego je naprosto moja koza zaista mnogo masna, genetski. RvB krema mi je bila jos vise masna...
Bas pre neki dan nisam stavila nikakvu kremu i otisla na faks, kad sam dosla kuci uzas....skroz masno. Gore nego sada...
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Dakle jos jednom, posto me nismo shvatili dobro, nije mi masnije koza nego obicno. jedino je kad stavim normaderm malo manje masna, ali onda izgleda nekako bolesno, u pravpm smislu te reci, crvenkasto, tako da to sto joj malo vise treba da se izmasti ne znaci nista.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

A to da li treba tolika zastita ili ne... ne znam... samo ne bih zelela da se nesto lose desi, a Dragana je govorila da je obavezna
Odgovori