Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Iridociklitis i sinehije
PostPoslato: Uto Jun 27, 2006 7:27 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jun 27, 2006 7:07 pm
Ukratko, taj iridociklitis je pre 4-5 meseci recidivirao po treći put. Odradio sam gomilu nekih testova i sve je ok. Na kraju je doktor konstatovao da imam povećanu senzibilizaciju oka (??!, iako se problem javlja na istom oku) i rekao mi da ću do kraja života jednom dnevno morati da stavljam kapi gama-globulina (valjda se tako zove, još nisam počeo) i da ću biti miran.

Problem je što su se stvorile te sinehije (zenica mi je prilično široka) i ja sada stavljam pilokarpin kapi ali osim naglog suženja zenice (narednih nekoliko sati) nema pozitivnih efekata. Šta da radim, da li je moguće nekako prekinuti te sinehije, da li neko ima slično iskustvo?! Doktor kaže da bi operacijom mogao da oštetim vid... Ali mene ova (ogromna) zenica stvarno izluđuje!!!

Hvala unapred na svakom savetu!

Vrh

Tema posta: Re: Iridociklitis i sinehije
PostPoslato: Sre Feb 08, 2012 12:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 08, 2012 12:29 pm
Nova sam ovde, pa se nadam da necu nesto prekrsiti za pocetak.

Elem, da li mi neko moze dati savet kad su u pitanju sinehije kod malih devojcica? Moje dete ima dve ipo godine, i vec smo ih u proteklih par meseci 3 puta razdvajali, odnosno razdvajali smo usmine. iako se drzimo svih pravila, niti peremo dole sapunom, samo vodom, stalno je vlazno od pavloviceve, one se slepe u roku od jednog dana do pola, pa moramo opet na razdvajanje, od cega je dete dobilo traumu, i svaki put kad treba da joj namazem ona vristi, iako je ne boli.
Ne znam vise sta da radim, ocajna sam, a htela bih da pronadjem neko trajnije resenje, da joj se ne slepljuje, ali i da ne utice na njen razvoj i organizam.
Molim za savet!

Vrh

Tema posta: Re: Iridociklitis i sinehije
PostPoslato: Pet Feb 10, 2012 10:56 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
nadam se da si procitao moj post o iridociklitisu al ako ne-pronadji i procitaj--a evo ukratko:
ja sam imao vec par puta taj problem i vec godinu i nesto mi se ne pojavljuje-stavljam vestacke redovno (1-3 puta dnevno) jer osecam suvocu u oku a cim nekolika dana ne osetim potrebu i ne stavljam pocne da me boli oko na pokretanje oka-i onda pojacam sa suzama i prodje---
Kod doktora ne idem znaci vec godinu i oar meseci-
Inace sam radio sva ispitivanja jer je receno da je IRIDOCIKLITIS-alergijska reakcija na neku bolest-neki problem u organizmu-kod mene je ustanovljena helikobakterija u zelucu i kolitis debelog creva-za cega i sad pijem lekove a za heliko---sam pio 2 puta trojnu terapiju i bas mi je bilo lose posle druge terapije tako da sam zavrsio kod neuropsihijatra-mozda nije povezano al ja verujem da jeste--jer mi je opste stanje zbog toga bilo lose-
kasnije gastroenterolog nije pridavao vaznost helikobakteriji i nisam ni proveravao a kolitis i dalje lecim-i pijem sedative i antidepresive..
Inace sam osetljiv i mozda i previse strahujem za zdravlje paosebno tad kad su mi rekli da je taj IRIDOCIKLITIS posledica neceh tezeg u organizmu...
Jedna doktorka mi je rekla da je to sve na psihickoj osnovi i skoro se to i potvrdjuje jer kad sam krenuo sa tim lekovima moji problemi po svim pitanjima pa i Iridociklitisu su dosta manji-tako da ako se brines i nerviras zbog toga ili pak zbog neceg drugog-potrazi pomoc neuropsihijatra! SRECNOOOO

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata