SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
ne treba da bude uopste muke prilikom zavrtanja kozice ni u spustenom stanju ni u erekciji, tako da ako smetnje postoje trebalo bi da se uradi cirkumcizija...samo u najlaksim slucajevima moze se pokusati sa vezbom rastezanja kozice (odgovarajucom tehnikom masturbacije), to mozes da pokusas, ako vidis da nema efekta, da je nemoguce opustiti suzenu kozicu na taj nacin, sto je najcesce sluaj, onda je jedini nacin resavanja cirkumcizija...ukoliko imas problema tokom seksualnog odnosa, ako boli, ako glavic ne uspeva da bude potpuno otkriven, onda se svakako preporucuje intervencija...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 1:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Verovatno da je ovo glupo pitanje al posto sam se ja pravio pametan pa nisam pitao kad je treblo pitacu sad sve vas... Da li treba da se obrijem (dole naravno) i kako to da izvedem na onim osetljivijim delovima tj. na testisima? Inace operacija je za 10-ak dana...
zavisi kako gde praktikuju...uglavnom se radi brijanje...ono sto je preporuka, cak i ako ne traze brijanje tu gde budes radio, je da dlake u svakom slucaju prethodno bar potkratis ukoliko ih vec ne obrijes, jer ce ti one u postoperativnom toku smetati dok rana ne zaraste...a i sto se tice higijene u tom periodu, svakako ce biti bolje bez njih...
a ukoliko ipak budu trazili brijanje, verovatno ce te tamo obrijati pred operaciju ako to vec sam nisi uradio...ako odlucis sam da se obrijes, nije nikakva mudrost, potrebno je samo da budes oprezan, zategni kozu skrotuma i koristi nezne pokrete da se ne bi posekao brijacem...i samo ne koristi alkohol posle za dezinfekciju skrotuma...
a ukoliko ipak budu trazili brijanje, verovatno ce te tamo obrijati pred operaciju ako to vec sam nisi uradio...ako odlucis sam da se obrijes, nije nikakva mudrost, potrebno je samo da budes oprezan, zategni kozu skrotuma i koristi nezne pokrete da se ne bi posekao brijacem...i samo ne koristi alkohol posle za dezinfekciju skrotuma...
Imam slican problem vec nekih par godina.
Bio sam kod urologa i on mi savetuje obrezanje,al mene muci nesto drugo...
Pre par godina sam navukao kongilome,pa mi je prilikom njinog odklanjanja tecnim azotom uklonjen i neki beli mladez(ne znam sta je,ali mi se cini da sam ga imao od rodjenja).Taj takozvani"beli mladez",mi je bio ispod glavica na onom delu kozice koja spaja glavic sa ostalom kozicom.Od tada ,prilikom sexa,ako je malo jaci,ili ja malo brzi,meni tu pukne kozica,a u blizini je i neka vena...,pa mi kane kap dve ,vrlo sitne kapi krvi,ali me bolucka kad junacki navalim jos koji put. Zbog toga mi je urolog savetovao i neku estetsku operaciju "ako bude trebalo ".Imam 46godina,muski podnosim,ali ne znam dokle cu jos moci,jer iskreno receno ko da mi se susi...Teze se i kozica zavrce kad je u erekciji. Probao sam i sa maznajem Pavloviceve kreme za bebe, i kanrtarionovog ulja,al izgleda da sa njima biva kasnije jos gore....
Izvinite sto sam ovako uskocio,ali ima skoro 50 strana,previse za citanje...
Pozdrav
Bio sam kod urologa i on mi savetuje obrezanje,al mene muci nesto drugo...
Pre par godina sam navukao kongilome,pa mi je prilikom njinog odklanjanja tecnim azotom uklonjen i neki beli mladez(ne znam sta je,ali mi se cini da sam ga imao od rodjenja).Taj takozvani"beli mladez",mi je bio ispod glavica na onom delu kozice koja spaja glavic sa ostalom kozicom.Od tada ,prilikom sexa,ako je malo jaci,ili ja malo brzi,meni tu pukne kozica,a u blizini je i neka vena...,pa mi kane kap dve ,vrlo sitne kapi krvi,ali me bolucka kad junacki navalim jos koji put. Zbog toga mi je urolog savetovao i neku estetsku operaciju "ako bude trebalo ".Imam 46godina,muski podnosim,ali ne znam dokle cu jos moci,jer iskreno receno ko da mi se susi...Teze se i kozica zavrce kad je u erekciji. Probao sam i sa maznajem Pavloviceve kreme za bebe, i kanrtarionovog ulja,al izgleda da sa njima biva kasnije jos gore....
Izvinite sto sam ovako uskocio,ali ima skoro 50 strana,previse za citanje...
Pozdrav
nema razloga da se dalje mucite sa tim i odugovlacite, uradite sto Vam je savetovano i svi problemi koje navodite bice reseni, a kvalitet zivota ce se znacajno poboljsati...
posto ima 50ak strana za citanje,moze li rezime.
Da li se operacija zakazuje,kolko kosta?,ili je besplatana za Beograd i kolko i kako traje oporavak,imam 46godina,(kad je spreman za sex)?
Da li se operacija zakazuje,kolko kosta?,ili je besplatana za Beograd i kolko i kako traje oporavak,imam 46godina,(kad je spreman za sex)?
zakazuje se, ceka se krace ili duze, zavisi kako gde...i besplatno je, naravno ako radite u drzavnoj ustanovi, ako imate regulisano osiguranje...oporavak je lak i brz, 10-ak dana dok zaraste rana, mada je to individualno, a pauza od odnosa dvadesetak do mesec dana, isto individualno, sami cete vec prepoznati kada se rana dovoljno oporavila i ne boli nista da biste se upustili u odnos...inace nastavljate normalno sa svim zivotnim aktivnostima odmah po operaciji, samo prvih par dana se stedite malo vise od veceg fizickog napora, kretanja, da se prilikom toga ne bi penis previse pomerao dok rana ne krene lepo da zarasta...
Spremam se na operaciju uskoro a eto zanima se sljedece pa ako netko moze odgovoriti bio bih zahvalan.
-kako je sa mokrenjem neposredno poslje operacije?
-jel se mogu nekako izbjeći noćne i jutarnje erekcije?I šta ako se one dogode neposredno poslje operacije?
-jel može doći do nekih ozbiljnijih komplikacija?
-kako je sa pranjem i odrzavanjem higijene neposredno poslje zahvata?
-jel se mogu nekako izbjeći noćne i jutarnje erekcije?I šta ako se one dogode neposredno poslje operacije?
-kako je sa pranjem i odrzavanjem higijene neposredno poslje zahvata?
-kako je sa pranjem i odrzavanjem higijene neposredno poslje zahvata?[/quote]
-prvih par puta malo cudno jer pisas na sve strane(moj savet ti je da ili sedis dok pisas prvih par dana ili pisaj u kadu)
-nikako ih neces izbeci...meni se prva dogodila nekih 12h nakon operacije i nije bilo nikakvih posledica(pokusaj da ustanes,otkrijes se bilo sta samo da sto ti sto pre spadne
)
-retko,gotovo nikada,najcesce komplikacije su infekcije(ako nevodis racuna o sebi)i pucanje savova
-zavisi kako ti doktor kaze...citajuci postove neki su prvu gazu skinuli tek posle par dana dok je meni rekao da je skinem odma sutra sto sam ja i uradio(par puta na dan ispiranje sa hipermanganom,a nakon 5 dana sam se polivao sa cajem od kamilice)
opet,sve zavisi kako ti tvoj doktor kaze...
srecno
-kako je sa pranjem i odrzavanjem higijene neposredno poslje zahvata?[/quote]
-prvih par puta malo cudno jer pisas na sve strane(moj savet ti je da ili sedis dok pisas prvih par dana ili pisaj u kadu)
-nikako ih neces izbeci...meni se prva dogodila nekih 12h nakon operacije i nije bilo nikakvih posledica(pokusaj da ustanes,otkrijes se bilo sta samo da sto ti sto pre spadne

-retko,gotovo nikada,najcesce komplikacije su infekcije(ako nevodis racuna o sebi)i pucanje savova
-zavisi kako ti doktor kaze...citajuci postove neki su prvu gazu skinuli tek posle par dana dok je meni rekao da je skinem odma sutra sto sam ja i uradio(par puta na dan ispiranje sa hipermanganom,a nakon 5 dana sam se polivao sa cajem od kamilice)
opet,sve zavisi kako ti tvoj doktor kaze...
srecno

-
- Novi član
Odradih i ja operaciju... samo operacija nije bolna cak i to primanje anestezije boli kao kad primas vakcinu ili tako nesto i traje pola sekunde bukvalno..pose operacije sam imao bolove neka 3-4 sata ali je dosta podnosljivo(nisam pio nista protiv bolova).. antibiotike nisam pio jer sam prenocio u bolnici pa su mi pratili temperaturu i rekli su da mi netrebaju, tako da nisam pio nikakve lekove jedino sto sam primao tu lokalnu anesteziju. Sve u svemu je ok sad samo treba biti strpljiv narednih par nedelja da se sve vrati u normalu.
Meni je doktor rekao da gazu mogu da skidam i da se kupam bez problema dan nakon operacije , ali ja bas nemam hrabrosti za to ipak cu sacekati par dana...
Sto se tice erekcija za sada su prilicno salabe pa ne predstavljaju skoro nikakav problem sem sto me bude i ne daju mi da spavam izmedju 5 i 7 sati ujutru...
eto toliko za sada...imam jos par pitanja pa kad neko stigne nek odgovori...
1. Doktor mi nije rekao nista o mazanju raznih krema i sprejeva a vidim da se ovde dosta pise o tome pa me zanima dal je to obavezno i dal to pomaze u opste da se ubrza oporavak ?
2. Na koliko dana ste menjali gazu tj. da li ste svaki dan stavljali novu ili na dva tri dana ?
3. Dal se osetljivost glansa smanjuje s vremenom ili u zavisnosti od toga koliko je u dodiru s vesom tj. koliko je izlozen trenju?
Meni je doktor rekao da gazu mogu da skidam i da se kupam bez problema dan nakon operacije , ali ja bas nemam hrabrosti za to ipak cu sacekati par dana...
Sto se tice erekcija za sada su prilicno salabe pa ne predstavljaju skoro nikakav problem sem sto me bude i ne daju mi da spavam izmedju 5 i 7 sati ujutru...
eto toliko za sada...imam jos par pitanja pa kad neko stigne nek odgovori...
1. Doktor mi nije rekao nista o mazanju raznih krema i sprejeva a vidim da se ovde dosta pise o tome pa me zanima dal je to obavezno i dal to pomaze u opste da se ubrza oporavak ?
2. Na koliko dana ste menjali gazu tj. da li ste svaki dan stavljali novu ili na dva tri dana ?
3. Dal se osetljivost glansa smanjuje s vremenom ili u zavisnosti od toga koliko je u dodiru s vesom tj. koliko je izlozen trenju?
i mene zanima odgovor na ovo posto imam zakazano za 10tak dana i bolje bi bilo da nabavim sve sto mi treba pre toga a urolog mi nista nije rekao.
Koliko sam shvatio citajuci temu treba da nabavim embeci sprej i to mogu da koristim za brze zarastanje vec posle nekoliko dana, contratubeks za oziljke i to se valjda maze cim spadnu konci i lekovi protiv otoka (zaboravio ime).. da li mora ispiranje kamilicom ili ima neka zamena??
bilo bi dobro da ovo prokomentarise neko ko se dobro razume u tematiku ili ko je prosao kroz sve ovo
Koliko sam shvatio citajuci temu treba da nabavim embeci sprej i to mogu da koristim za brze zarastanje vec posle nekoliko dana, contratubeks za oziljke i to se valjda maze cim spadnu konci i lekovi protiv otoka (zaboravio ime).. da li mora ispiranje kamilicom ili ima neka zamena??
bilo bi dobro da ovo prokomentarise neko ko se dobro razume u tematiku ili ko je prosao kroz sve ovo
Pozdrav. Planiram da sto pre odradim ovu operaciju pa molim nekoga od vas da mi posalje na pm adrese i kontakte privatnih klinika koje ovo rade, u Beogradu.
Ako neko zna neka napise kolike su cene u privatnim klinikama, onako okvirno, i koliko se ceka na operaciju.
Hvala!
Ako neko zna neka napise kolike su cene u privatnim klinikama, onako okvirno, i koliko se ceka na operaciju.
Hvala!
3. Dal se osetljivost glansa smanjuje s vremenom ili u zavisnosti od toga koliko je u dodiru s vesom tj. koliko je izlozen trenju?[/quote]
1.ja nisam uzimao nikakve kreme,sprejeve...za oziljke i iskreno nemam pojma o kakvim oziljcima ljudi pricaju jer ja imam samo jedan(sa donje strane gde je bio frenulum,ali ti treba lupa i jedno 5 minuta neprestalnog gledanja da bi ga uopste uocio)tako da ti ja bas i nisam adekvatan za davanje saveta koje od tih preparata da uzimas
2.na koliko dana? pa menja se 3-4 puta na dan(opet kod nekog je mozda drugaciji tretman).Racunaj tako da sam je menjao svaki put posle mokrenja jer sam je uvek zapisao
3.smanji se osetljivost posle par nedelja na normalu a sad nerazumem to u zavisnosti koliko je u dodiru sa vesom,pa hteo ti ili ne hteo bice ti u dodiru sa vesom jedino ako ga nebudes drzao u ruci u narednih 50 godina -moj savet ti je da dok ti se nesmanji osetljivost napunis malo donji ves sa gazom...
pozZ
3. Dal se osetljivost glansa smanjuje s vremenom ili u zavisnosti od toga koliko je u dodiru s vesom tj. koliko je izlozen trenju?[/quote]
1.ja nisam uzimao nikakve kreme,sprejeve...za oziljke i iskreno nemam pojma o kakvim oziljcima ljudi pricaju jer ja imam samo jedan(sa donje strane gde je bio frenulum,ali ti treba lupa i jedno 5 minuta neprestalnog gledanja da bi ga uopste uocio)tako da ti ja bas i nisam adekvatan za davanje saveta koje od tih preparata da uzimas
2.na koliko dana? pa menja se 3-4 puta na dan(opet kod nekog je mozda drugaciji tretman).Racunaj tako da sam je menjao svaki put posle mokrenja jer sam je uvek zapisao

3.smanji se osetljivost posle par nedelja na normalu a sad nerazumem to u zavisnosti koliko je u dodiru sa vesom,pa hteo ti ili ne hteo bice ti u dodiru sa vesom jedino ako ga nebudes drzao u ruci u narednih 50 godina -moj savet ti je da dok ti se nesmanji osetljivost napunis malo donji ves sa gazom...
pozZ
[quote="bokibg"]
lekovi protiv otoka (zaboravio ime).. da li mora ispiranje kamilicom ili ima neka zamena??
-lek protiv otoka je chymoral(po Vuku himoral)
-ispiranje kamilicom ili hipermanganom
lekovi protiv otoka (zaboravio ime).. da li mora ispiranje kamilicom ili ima neka zamena??
-lek protiv otoka je chymoral(po Vuku himoral)
-ispiranje kamilicom ili hipermanganom
-
- Novi član
@jooooj mislio sam na drzanje u gazi... ali ne bitno kapiram sta hoces da kazes.... ok cool i ja sam planirao da ne koristim nista nek ide sve prirodnim tokom.