SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Zaključana tema
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:48 pm

Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)

Post od purplehead »

E još ovo pa makar na lakat - ako se neko javi za 7 dana kako je pre nedelju dana išao na obrezivanje tj danas onda ponovo laže samo sa drugim nickom!
Pa jel vidite koji je kijamet danas? Gde ćeš sakat nazad kući po ledu?
Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Post od jperica »

Ovde nekima nedostaje južno voće, koje dele admini.
Nije dobro, ali trudimo se.
ljubce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 28, 2008 10:41 pm

Post od ljubce »

ja prvi ne bih isao pod noz da nisam morao

poceli su mi problemi koji me sve cesce nerviraju i onda pravim dugacke pauze izmedju odnosa jer s pojavljivale ranice koji bole kao ubod igle ispod nokta a obicno ih bude vise pa kad se pomnozi sa dugim i cestim pranjem koje i nije svaki put usput

evo kolko vec ima ni ne secam se kad sam operisan,ima mozda i tri meseca i osecam se odlicno,nista mi ne smeta,nema neprijatnih mirisa koji su se javljali i bez mokrenja,sve u svemu jedno od boljih resenja

to sto se prica o duzem odnosu,to okacite macku o rep,nista mi duze ne treba nego pre,jedino sto sad mogu i da nastavim a da nemam neprijatnih da ne kazem bolova

nisam mogao da nastavim odnos odmah,trebalo mi je neko vreme da se opustim pa tek onda ali onda ga je mrzelo,dok sad da imam snage i celu noc bi tandarao,znaci moram na trcanje sa tegovima i malo teretane da prebacim salo u misice
Filip_B
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2008 12:18 pm

Post od Filip_B »

Cao ljudi!

Danas sam izvrsio kompletno obrezivanje i prvo sto sam primetio je da imam prolbema sa uriniranjem. Mlaz se razdvaja an dve strane, a i osecam peckanje prilikom uriniranja.
Subota je pa nikog nema u privatnoj ordinaciji tako da ne mogu njih da zovem. Da li je normalno ovo u vezi peckanja pri uriniranju?
Korisnikov avatar
purplehead
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 29, 2010 8:48 pm

Post od purplehead »

jperica napisao:Ovde nekima nedostaje južno voće, koje dele admini.
Ovde privatnim urolozima koji se lažno predstavljaju kao presrećni amputirani korisnici bi trebalo da dobiju par disciplinskih od interventne policije jer obmanjuju mladiće...

Detaljno o ovoj temi:
http://www.youtube.com/watch?v=aUjQeyHR ... re=related

A kad će da se otključa tema o očuvanju?
Eto imamo temu "Hasan Seckati" za jako zainteresovane pa bi valjalo ko rekoh, da imamo za nas koji smo rešili problem pa da posavetujemo druge...
Većinu fimoza i parafimoza možete rešiti pažljivom upotrebom didermal masti koja širi kožicu onako kako nama treba (najraniji uzrast 2 godine starosti pa nadalje)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

Filip_B napisao:imam prolbema sa uriniranjem. Mlaz se razdvaja an dve strane, a i osecam peckanje prilikom uriniranja.
Subota je pa nikog nema u privatnoj ordinaciji tako da ne mogu njih da zovem. Da li je normalno ovo u vezi peckanja pri uriniranju?
normalno je...sad verovatno imas i zavoj, stisnuto je, verovatno ima i otoka, zatim mokracni otvor je sada otkriven, bez brige, sredice se to brzo...
Filip_B
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 15, 2008 12:18 pm

Post od Filip_B »

@Dr011
Hvala puno na odgovoru.

Jutros mi je bio prvi dan nakon operacije, radio sam je sinoc.
Kada sam ustao ujutru i otisao da uriniram, kao sto sam napomenuo bilo je jako bolno. Mislio sam da je nesto krenulo naopako i od straha je pocelo da mi se vrti u glavi. Jedva sam do sobe dosao. :)
Medjutim kada sam nakon sat veremena opet otisao, bilo je znatno lakse. Peckanja je bilo manje, a i mlaz je bio normalniji.
Samo da mi prodje ove preosetljivost i pasce mi kamen sa srca.
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Post od jperica »

Nisam znao da ima i takvih urologa, koji reklamiraju sebe kroz pozitivne utiske o sečenju. Sećam se da je meni urolog ponudio operaciju za 200evra (koje ja tada nisam ni sanjati mogao) u zamenu za čekanje od 7 meseci, koliko sam inače čekao. Bio sam prvo u neverici, ali brzo sam shvatio da se svi oni nekako dovijaju da zarade dodatne pare.

Mislim da nije u redu dirati ljude, koji su bili u bezizlaznoj situaciji. Otuda moj komentar na sve koji se aktivno uključuju u raspravu oko "da" i "ne". Tu padaju i teške uvrede, ali i ružne reči, pa je zabrana ("ban", "banana") u svrhu upozorenja potrebna. Za dosta ljudi ovde. Barem takvo nešto ja radim na forumu gde imam prava na to. I ja osećam da sam napadnut komentarima. Kao da neko ovde misli da smo se ja i meni slični odlučivali između dve opcije (krema ili nož), a u stvari za mene nije bilo leka, jer sam imao težak slučaj fimoze i kompletno suženje, sa zadebljanjima i čudima. Mnogo ljudi sa sličnim problemom ima ovde i dođemo da se javimo sa namerom da delimo svoja iskustva. Kao što rekoh nekih 100-200 postova unazad, šteta što je moralo tako (prvi sam se ja protivio tome), ali nekome soliti rane je po meni zrelo za opomenu. Ko se nećkao i imao izbora i njemu ne treba posle napravljenog izbora soliti ranu.

Bilo kako bilo za par dana, ako Bog da, dočekaću sina. Mnogo sam naučio na ovom forumu. Baš mnogo. A na ličnom iskustvu pouzdano znam da jedino što ću u mojoj moći učiniti je: ne dozvoliti svom detetu da pati, a rešenje koje bude bilo protiv njegovih muka, siguran sam da će biti 100% jedino i najbolje i da će samo krajnjom nuždom dovesti do eventualne operacije.
Nije dobro, ali trudimo se.
glavonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 02, 2011 12:21 pm

Post od glavonja »

Operisao sam kozicu pre nedelju dana, danas sam uocio da mi je kozica, tamo gde je sivena, pukla po sastavu, nzm odlepila se nekako. nisam jos pokusavao da masturbiram, ali verovatno je od erekcija..... Da li neko moze da mi pomogne, nzm sta da radim i da li je opasno. Znam da je tesko na slepo, ali izgleda kao da se na savu nalazi rupa formacije rupice za dugme, tako nesto, naravno ne veliko. a na tom mestu mi je konac bio najlabaviji..... Da li je potrebno da opet idem za pancevo, jer nisam odatle, a ne znam ni da li je opasno. Ne boli me i ne krvari, ali imao sam na vesu tackice od krvi, od skidanja konaca, juce sam ih skinuo, mislim da je to ok, samo me brine ta rupica. Hvala
glavonja
Novi član
Novi član

Post od glavonja »

Inace, opeacija ne boli, bio mi je problem prva dva dana da se naviknem na peckanje konaca kada sam skinuo zavoje. Imao sam relativnu fimozu, i frenulum breve, nadam se da vise nemam.. :lol: A ostali koji imaju slicnih problema neka ne odugovlace, sto pre to bolje. Sama operacija je najmanji problem.
NSns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 01, 2011 4:24 pm

Post od NSns »

Juče sam operisao fimozu, najteži oblik. Sama operacija je OK, ako ne računamo bockanje za anesteziju. Na momente boli, inače, posle sam došao kući i mirovao (po preporuci doktora). Sad se kajem što ovo nisam uradio ranije (imam 35 godina). Od svega mi je najteže pala jutarnja erekcija :-)...
Preporučio bih doktora koji me je operisao svima koji dolaze ili su u Novom Sadu!!!
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

glavonja napisao:danas sam uocio da mi je kozica, tamo gde je sivena, pukla po sastavu, nzm odlepila se nekako. nzm sta da radim i da li je opasno. Znam da je tesko na slepo, ali izgleda kao da se na savu nalazi rupa formacije rupice za dugme, tako nesto, naravno ne veliko. a na tom mestu mi je konac bio najlabaviji...
svakako da jeste tesko na slepo komentarisati...sav je sigurno popustio (narocito kod erekcija a nije recimo dobro drzao) i usled toga se razmaklo na tom mestu posto jos uvek nije dovoljno zaraslo...ako se samo malo razdvojilo to ce zarasti, ali ako se dosta razdvojilo idi na kontrolu da se to pogleda, da ne zaraste ruzno na tom mestu...da li postoji neko curenje iz tog dela i da li boli?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

NSns napisao:Sad se kajem što ovo nisam uradio ranije (imam 35 godina)
dobro je sto ljudi pisu utiske i nakon intervencije, valjda ce to posluziti kao ohrabrenje drugim momcima, zaista nema razloga toliko dugo trpeti taj problem i uskracivati sebi uzivanje kad se vec on moze vrlo jednostavno resiti...
sto se tice jutarnjih erekcija one uvek najteze padaju, ali to posle par dana vec prestaje da bude problem... :wink:
glavonja
Novi član
Novi član

Post od glavonja »

Dr011 napisao:
glavonja napisao:danas sam uocio da mi je kozica, tamo gde je sivena, pukla po sastavu, nzm odlepila se nekako. nzm sta da radim i da li je opasno. Znam da je tesko na slepo, ali izgleda kao da se na savu nalazi rupa formacije rupice za dugme, tako nesto, naravno ne veliko. a na tom mestu mi je konac bio najlabaviji...
svakako da jeste tesko na slepo komentarisati...sav je sigurno popustio (narocito kod erekcija a nije recimo dobro drzao) i usled toga se razmaklo na tom mestu posto jos uvek nije dovoljno zaraslo...ako se samo malo razdvojilo to ce zarasti, ali ako se dosta razdvojilo idi na kontrolu da se to pogleda, da ne zaraste ruzno na tom mestu...da li postoji neko curenje iz tog dela i da li boli?
Ovako, horizontalno , duzina te rupice je oko pola cm, vertikalno otprilike polovina od toga i manje. Pregledala me je danas mamina prijateljica, inace je medicinska sestra i kaze da nije strasno, da ce to da se spoji samo od sebe, ali urolog je urolog. :D Nadam se da mozete bar malo da zamislite kako to izgleda, jer samo malo je za mene sada relativna svar :) Ne curi i ne gnoji se, i ne boli, ali nisam hteo da diram da bih video da li boli, a primetio sam slucajno, a ne zbog nekog bola...Posto sam imao relativnu fimozu doktor mi je ostavio malo kozice, tako da me ne zateze .Da li je potrebno da ipak posetim urologa? Imam 16 god i upravo me je ovaj forum oslobodio straha, ali se nisam bojao operacije, vec estetskog izgleda..... ali nasao se tu i jedan drugar koji je imao isti problem.... kaze da je samo jedna "mana", smanjen uzitak prilikom seksualnog odnosa, ali, kako mi je objasnio mislim da i to smanjen treba da bude pod navodniciima :D Puno vam hvala sto odgovarate na nasa pitanja. Cenim sto pomazete ljudima i kada niste u mantilu.... kada bi svi doktori bili takvi.. :wink: Ako je nekome potrebno da mu opisem celu operaciju, slobodno neka pita.. :)
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

opet kazem, ako je to samo malo zarasce samo, bitno je da se ne otvori u vecoj meri, ako susedni konci drze dobro onda bez brige...cuvaj se samo da se ne povredjujes i izbegavas erekcije koliko god mozes dok sve ne sraste lepo...a sto se tice uzitka on moze da bude samo veci bez fimoze nego sa njom! :wink:
Zaključana tema