NARAVNO UROLOG !!!!!TOM65 napisao:Recite mi jednu stvar, jel bolje da cirkumciziju radi urolog ili hirurg?
SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: SUZENA UDNA NAVLAKA (fimoza)
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
ispade da su u danasnjoj medicini jedino jetra i prepucijum nezamenjivi organi a od sustinske vaznosti za funkcionisanje organizma 

Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
Zasto? Jel moze kratko objasnjenje?Vragolasta Amfibija napisao:NARAVNO UROLOG !!!!!TOM65 napisao:Recite mi jednu stvar, jel bolje da cirkumciziju radi urolog ili hirurg?
Kapiram da je urolog vise da pregled, konstatovanje problema i neke druge stvari, a hirurg je tu bolji za seckanje.

Ili gresim?
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Pa gresis, urologija je hirurska grana i oni kao i hirurzi imaju ambulantne preglede ali i operacije na urogenitalnom sistemu ljudi. Znaci, sve bolesti bubrega, prostate, mokracne besike i muskih polnih organa rade urolozi a ne hirurzi. Doduse, cirkumcizija je zaista lagana operacija i nije iskljuceno da i neki hirurzi mogu da je urade, ali je oni ne rade rutinski i zato racunam da je uvek bolje operisati se kod nekog ko je uradio tu operaciju hiljadu puta nego npr 2 ili 3 puta.
Ok...
Hvala.
Hvala.
Jos jedno pitanje .....
Posle kog vremena mogu da se kupam, za sada jos uvek se parcijalno perem
, mada urolog mi rekao posle 2 dana da mogu malo vodom, mada meni to brzo nesto bilo ....?
Redovno odrzavam higijenu celog tela, ali ono prvo pola tela nad kadom, pa ovo cudo u kamilici, zatim bide za nesto drugo i na kraju noge
Jel mogu poceti sa redovnim tusiranjem, proslo mi je 7 dana od intervencije
Posle kog vremena mogu da se kupam, za sada jos uvek se parcijalno perem

Redovno odrzavam higijenu celog tela, ali ono prvo pola tela nad kadom, pa ovo cudo u kamilici, zatim bide za nesto drugo i na kraju noge

Jel mogu poceti sa redovnim tusiranjem, proslo mi je 7 dana od intervencije
mozes slobodno...samo izbegavaj bas pretoplu vodu i pazi na penis da ne bude povredjivanja...znaci nezno i pazljivo... 

- Vragolasta Amfibija
- Moderator
Jer je penis, a narocito operisan, vrlo delikatna stvar 

Zdravo svima. Konacno sam nasao ozbilnih forum gde mogu da pricam oko problemima sa fimoze! Pre 6 dana sam operirao fimozu, ne kod urlogola nego kod plasticnoh hirurga. Za vreme zahvata nisam imao nikakv bol a i posle toga isto tako ni sam imao bol nego samo neugodnosti zaradi goloh glansa. Odma sam isao kuci i doktor mi je rekao da stavim penis u casu sa caj od kamilicom i svaki dan na mestu gde mi su konce da stavim betadin (jod). Imam jos okok ali vidim da svaki dan je sve manje. Doktor mi je rekao da konce sami padaju, pa moje prvo pitanje je jos koliko dugo konce ce biti tu? Drugo moje pitanje je kada ce pada rana. I trece moje pitanje je dal treba da koristim jos nesto u tekom ovog perioda lecene ili da ostavim vreme da leci sve? Za sada imam samo toliko pitanja.
P.S. Mjesta gde su konce izgleda koa da su non stop vlazne... dali to tako treba biti ili....
P.S. Mjesta gde su konce izgleda koa da su non stop vlazne... dali to tako treba biti ili....
@nekoga
Izvini, pitao bih te nešto van teme: a odakle si ti? Samo sam radoznao.
A za sve ostalo pročitaj forum. Imaš sve odgovore. Ja ti samo mogu reći da posle dve nedelje ne bi trebalo da imaš više konce i ranice, a posle mesec dana ne bi trebalo biti više nikakvih tegoba.
A za sve ostalo pročitaj forum. Imaš sve odgovore. Ja ti samo mogu reći da posle dve nedelje ne bi trebalo da imaš više konce i ranice, a posle mesec dana ne bi trebalo biti više nikakvih tegoba.
Nije dobro, ali trudimo se.
U predhodnom postu nisam napomenao da sam iz Makedonije... pa mozda malo ima neke greske u teks. Ipak se izvinjavam zbog toga!jperica napisao:@nekoga
BTW pa nadam se da ce biti tako izdrzacu jos 1-2 nedelje. Vec pocine cesnje na ranice, mislim da je to znak da mjesto zazdavi ispod ranice?
Hej ljudi... veceras dok sam procistio rane gde su mi konce pali su mi 3 konaca...? Jer je to prerano da mi konce pada, tacno 7 dana od operacije? Kao sto vidim na te mesta gde su mi pale konce ni je popuno svrzeno? Sta da radim? Molim vas za savet?
@nekoga
Sve je u redu. Samo teraj dalje.
PS
Moja mama je Makedonka. U neku ruku smo zemljaci. Pozdrav i čuvaj se!
Sve je u redu. Samo teraj dalje.
PS
Moja mama je Makedonka. U neku ruku smo zemljaci. Pozdrav i čuvaj se!
Nije dobro, ali trudimo se.
I meni sinoc otpao 1 konac, danas mi je 10 dan od intervencije....
Malo me brine sto mi flisuje rana ispod frenuluma (frenulum je ok zarastao), vidim malo krvi na skrotumu.... Zna li neko da li da mazem necim, jer flisuje pored kraste koja se tu nalazi
Malo me brine sto mi flisuje rana ispod frenuluma (frenulum je ok zarastao), vidim malo krvi na skrotumu.... Zna li neko da li da mazem necim, jer flisuje pored kraste koja se tu nalazi
meni je dokotr rekao samo da promivam rane sam caj od kamilice, pa posleg toga da stavim betadine (jod) na mesta gde su mi konce i rane! Mene danas mi je se 7 dan operacije i ostali su mi jos 2-3 konca i opala mi je rana na mesto gde je frenuloma. Mesto gde su mi opali konce izgleda tako "zivo" ali nadam se da sa vremena sve ce proci!