problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Rookie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 12, 2012 9:18 am

Re: problem sa frenulom?

Post od Rookie »

Pozdrav, nisam jos otisao na operaciju, mogu da kazem samo da sam dosta napredovao po pitanju svlacenja kozice, rasteze se dosta, mislim da je dovoljno jos samo frenulum da skinem, da bih bio opusteniji. E sada, kozica moze da se svuce ali se nekako zaroza, tako reci, pa imam osecaj da ce se zaglaviti za glavic, mada je to manje vazna stvar :lol:
Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Post od Milan*** »

Klinac123 napisao:Mozete li me uputiti u te vezbe, tipa neki link ili tako nesto. I da li postoji neka krema koju bi mogao da mazem da bi povecao elasticnost?
Ovako, ja sam imao slicnih problema. Cak sam i mislio da nikad necu svlaciti kozicu kako valja. Cimao sam se koliko i ti ali sve je doslo na svoje i to vremenom.
Isto me je bolelo kada sam pokusavao da povucem preko glavica i kada sam provukao ona nije htela da se vrati preko vec uz neke muke. Ipak, kako sam se razvijao tako je i penis zajedno sa celim telom poceo da radi kako valja. Mislim da ce tako biti i kod tebe, jos ti treba da se razvijas i da rastes.
E sad, ako hoces da vezbas. Probaj pod tusem, voda moze posluziti kao podmazivac pa ti mozda uspe da skines kozicu sa glasna ili glavica.
Smrzla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 28, 2013 8:43 pm

Post od Smrzla »

Ja sam pre 2 dana uradio frenulotomiju,i kako neko moze da se plasi da uradi tu glupost meni to nije jasno.Sto se tice te operacije,nikakav bol nisam oseti,doktor mi je rekao da jedino sto boli jeste kad mi daje inekciju u glavic,ali mene to nije ni malo bolelo!Trajalo je oko 10 minuta,nista nisam osetio,jedino sto mi je to vece krvarila rana,ali sutradan je prestalo.Doktor mi je rekao da mazem ranu sa antibiotskom mascu gentamicin.To sam resio i jedini problem koji imam je povecena osetljivost penisa pa ako mozete da mi kazete s cim da mazem ili sta da radim da se to smanji?
bole_buha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 02, 2013 3:54 pm

Post od bole_buha »

Prije svega zahvaljujem se ljudima koji su digli na noge ovaj forum, jer mnogo znaci iz mnogo razloga.

Da predjem na stvar sada.

Naime, na prepucijumu mi se pojavila krastica, zapravo koza je pukla (otprilike je 1x1 milimetar). Koliko sam shvatio, razlog moze biti fimoza ali i cesce masturbiranje. Inace, urologa nisam posjetio, jer smatram da nije ovo mnogo ozbiljno te da cu moci rjesit to uz pomoco neke kreme/masti.

Moje pitanje je kakvu mast da koristim da to saniram, da li trebam ispirat kamilicom, rivanolom ili necim slicnim ??

Sto se tice mog blazeg oblika fimoze, ja mogu da prevucem prepucijum preko glavica u opustenom stanju, ali i u erkciji, samo sto ide teze. Iz tog razloga sam odlucio da ne radim nikakve operacije (nisam nacionalista niti me sram ili nesto slicno), iz razloga sto ne zelim da to radim, jer smatram da ako je vec priroda to dala, znaci da treba da postoji (da ne pominjem da stiti od kojekakvih infekcija ili cega vec ).
Dakle bez "muke" vise od 50% glavica je slobodno pri prevlacenju u erekciji. Citao sam ovdje (cini mi se purplehead da je pisao) da Galenika Didermal pomaze u rjesavanju fimoze, naravno uz redovno vjezbanje, pa cu kroz dan-dva otici i do apoteke i uzeti tu mast.

P.S. Primjetio sam da mi je ona "zilica" sa zadnje strane penisa (ne znam strucan naziv) malo kraca, a i prsten je penisa siri pa se zato teze kozica svlace....Jel se moze to nekako "rastegnuti" vjezbom, jer stvarno ne bih zelio da odstranim sto god se ne mora ?

Hvala mnogo, ocekujem vase odgovore.

Lijep pozdrav
markom88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 20, 2013 1:35 am

Post od markom88 »

samo da pitam, i mene ceka ista muka, pa me interesuju par stvari da proverim, tako sam cuo od drugih:
1.da li se nosi kateter? - to mi je najveca briga :(
2. da li je istina da cu morati da pijem lekove da nemam erekciju, dok rana ne zaraste?
3. koliko dugo traje proces izlecnje u proseku? :D

hvala.
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

bole_buha - Postoji dosta masti koje u nekoj meri mogu pomoći, ali se ne smeju koristiti duže vreme, i najbolje je da se konsultuješ sa urologom oko toga. Po tvom opisu problem može biti rešen jednostavnom frenulotomijom. Čitaj temu i naći ćeš dosta informacija o tome. Ta žilica koja ti je kratka se zove frenulum. Kreme pomažu donekle u rastezanju kože, ali koliko znam frenulum ne možeš rastegnuti nikako!

markom88 - Koja te tačno "muka" čeka?
1. Ne nosi se.
2. Nije istina, neki traže lekove za smirenje od doktora kako ne bi imali noćne erekcije, ali generalno se ne pije ništa "protiv" erekcije.
3. Zavisi šta tačno radiš.
markopetrov7
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 08, 2013 3:48 pm

Post od markopetrov7 »

Zdravo ja sam Marko imam 20 god,Samo da kazem da sam imao odnose i malo sam zapinjao i pukao mi je frenulum,nekontrolisano je isla krv,nisam mogao lako da je zaustavim,tako da sam pao u nesvest od straha...Isao u hitnu pomoc fobio uput,otisao tamo i uradili mi frenulotomiju ali nisu mi sekli,nego spalili necim,Nije toliko bolelo koliko sam se ja uplasio,lokalna i teraj :D :D
Ja imam pitanje posto mi je uradjen zahvat pre 2 dana i dobio chloramphenicol da maze,pitanje samo za nekoga ko zna ili neko specijalista,koje su prednosti tog zahvata??A i mislim da mi nije obrezano ili kako vec do kraja,nisam siguran..
Samo za momke koji se verovatno plase,ne brini te ne boli puno,strah je veci od bola,lokalna malo boli :D Ali zahvat i ne toliko ;) PozzzzZz
smirnof
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 13, 2013 5:26 pm

Post od smirnof »

Ja sam odradio frenulotomiju i sto se toga tiče to je ok ali ostaje mi višak i sa prednje strane koji otežava prevlačenje, kako bi mogao to da sredim?
asics
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 20, 2013 1:41 pm

Post od asics »

odlucio sam da uradim frenulotomiju, siguran sam iz predhodnih postova da treba samo to da odradim, pa me zanima da li ima neka privatna klinika u novom sadu koja to radi i da li je neko radio u nekoj takvoj?
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

markopetrov7 - nadam se da je sve ok sada, pošto po tvojoj priči osećam da je bila drama :)
Urađena ti je frenulotomija korišćenjem elektrokautera tj nije sečeno klasičnim skalpelom, pa zato nema ni konca tj nije bilo ušivanja, što je i bolja metoda, i brži je postoperativni proces.
Vodi sad računa o higijeni i drži se terapije koja ti je prepisana i ubrzo će sve biti ok. Eventualno možeš ispirati ranicu mlakom kamilicom kada se tuširaš pošto su to i meni preporučivali.
Obrezivanje to jest cirkumzacija je potpuno drugačiji postupak, tako da to nema veze sa intervencijom koja je tebi radjena.

smirnof - javi se urologu na kontrolu. Može biti da ranica još nije skroz splasnula, ili ako je prošlo više vremena čak i da nije savršeno otklonjen frenulum pa da to pravi problemčić, ali u svakom slučaju se ti javi urologu na kontrolu i pregled.

asics - Sigurno ima, ali najpre se javi urologu na pregled, ne možeš sam zaključiti na osnovu pisanja šta je zapravo problem, a problem se može rešiti i drugačije možda, tako da javi se na pregled, nije to ništa strašno! :)
asics
Novi član
Novi član

Post od asics »

e i ja odradih frenuotomiju pre 5 dana, sve je ok, zanima me kada smem da pokvasim ranu tj otusiram se normalno?
StefanS89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 04, 2013 1:41 pm

Post od StefanS89 »

asics napisao:e i ja odradih frenuotomiju pre 5 dana, sve je ok, zanima me kada smem da pokvasim ranu tj otusiram se normalno?

Ja sam se tusirao odmah prvi dan bez problema ..
asics
Novi član
Novi član

Post od asics »

znaci smem kvasiti ranu? za koliko dana su ti ispali konci? koliko je trajao poravak ceo?
StefanS89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 04, 2013 1:41 pm

Post od StefanS89 »

asics napisao:znaci smem kvasiti ranu? za koliko dana su ti ispali konci? koliko je trajao poravak ceo?
Pa ne mogu ti reci da li smes ili ne, nisam doktor ali meni je urolog rekao da mogu normalno sve da radim (sem odnosa ofc) ukljucijuci i tusiranje .

Nisu mi jos ispali konci, ja sam intervenciju uradio u petak .
asics
Novi član
Novi član

Post od asics »

mada ako kvasim cajem od kamilice sto ne bih smeo vodom realno, ja sam u sredu proslu odradio tako da smo tu negde ;)
Odgovori