problem sa frenulom?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija
Re: problem sa frenulom?
treba videti da li je problem sa svlacenjem kozice vezan tesnu kozicu ili samo za kratak frenulum...
Pozdrav svima . Treba mi pomoc. Imao sam kratak frenulom i juce su mi uradili operaciju sa Nekim laserskim skalperom. Sve je ok kaze doktor i danas sam trebao da ga ispiram i mazem. Nego kad sam ga zavukao video sam nesto cudno ja kao da i dalje imam tu nit sto mi drzi glavic i dodnju kozicu e sad imam pitanje jel to normalno posto sam mislio da treba se secne to ? i da nemam vise. kad nisam u erekciji nmg skroz do dole ko da mi opet povlaci glavu ka dole ili u stranu molim vas ako neko zna nesto nek javi. Kontrola mi je tek 3 a nmg cekam do tad zanima me . HVALA
Posto bi trebalo da idem na cirkumvenciju i (najverovatnije) odstranjivanje frenuluma, zanima me malo vise informacija oko koriscenja tog lasera. Da li i obrezivanje moze da se uradi na taj nacin?
Pozdrav
Pozdrav
Pozdrav, pre tacno 3 nedelje mi je odradjadjen zahvat odstranjivanja frenulom-a. Oporavak je prosao ok, sad me samo buni kao i korisnika pre mene sto je donji deo frenuloma jos vezan za donji deo glavica i kao i da on sad malo zateze, dosta je bolje nego sto je bilo ali se i dalje plasim da mi to ne predstavlja problem.Saljem Vam sliku pa ako neko samo moze da odgovori da li je zahvat odradjen ok ili cu morati na jos jedan zahvat kao sto je jedan korisnik vec opisivo da mu iz prva zahvat nije bio uradujen kako treba. Hvala puno
Link ka slici http://www.dodaj.rs/f/3w/7o/1aCIY9go/imag0126.jpg
Link ka slici http://www.dodaj.rs/f/3w/7o/1aCIY9go/imag0126.jpg
@bojan1995: moguce je da nisu otkacili ceo frenulum, vec samo delimicno...videces kad se oporavi kako ce funkcionisati, sad je jos rano zbog rane i otoka, moze jos da zateze i da se stanje poboljsa nakon oporavka...
@dmisic: to sto spominje bojan1995 verovatno je bio elektrokauter, instrument kojim se sece pomocu struje, koristi se pri raznim hirurskim intervencijama...njime se moze uraditi frenulotomija, ali ne cela cirkumcizija (intervencija se zove cirkumcizija, ne cirkumvencija)...nema potrebe da brines kako ce se uraditi, u svakom slucaju je to jedna jednostavna i kratka intervencija...
@nemanja45: nije u celosti otkacen frenulum sa leve strane, a levo primecujem da jos uvek postoji i nabor kozice...ne znam kako je bilo ranije, pretpostavljam da je mnogo bolje nego sto je bilo i moguce je da neces imati problema, ali to ces videti...ako i dalje budes imao problema prilikom odnosa javi se da ti to otkace do kraja, ili ako postoji neki problem i sa samom kozicom onda i to resiti...ako nema problema i sve funckionise glatko, onda uzivaj
@dmisic: to sto spominje bojan1995 verovatno je bio elektrokauter, instrument kojim se sece pomocu struje, koristi se pri raznim hirurskim intervencijama...njime se moze uraditi frenulotomija, ali ne cela cirkumcizija (intervencija se zove cirkumcizija, ne cirkumvencija)...nema potrebe da brines kako ce se uraditi, u svakom slucaju je to jedna jednostavna i kratka intervencija...
@nemanja45: nije u celosti otkacen frenulum sa leve strane, a levo primecujem da jos uvek postoji i nabor kozice...ne znam kako je bilo ranije, pretpostavljam da je mnogo bolje nego sto je bilo i moguce je da neces imati problema, ali to ces videti...ako i dalje budes imao problema prilikom odnosa javi se da ti to otkace do kraja, ili ako postoji neki problem i sa samom kozicom onda i to resiti...ako nema problema i sve funckionise glatko, onda uzivaj

Molim da mi neko preporuci ordinaciju u Bg za postupak cirkumcizije,potpune. Poruke posaljite na pp gde mozete ostaviti br.tel. da Vas pozovem. Hvala!
Kako da znam da li imam i ja kratak frenulum?
Interesuje me zasto se to mora operisati, sta predstalvja problem ako se ne uradi operacija itd ?
Interesuje me zasto se to mora operisati, sta predstalvja problem ako se ne uradi operacija itd ?
ako ti se glavic previse savija na dole kad svuces kozicu, ako zbog frenuluma postoji otezano svlacenje kozice, ako imas zatezanje frenuluma tokom odnosa...ako nista od toga nemas onda je sve ok...
a ako imas smetnje intervencija se radi da ih vise ne bi imao, da se frenulum ne bi pokidao tokom odnosa...inace je mala intervecnija, traje minut...naravno, samo ako jeste potrebna...

Da ali oporavak nije lakDr011 napisao:ako ti se glavic previse savija na dole kad svuces kozicu, ako zbog frenuluma postoji otezano svlacenje kozice, ako imas zatezanje frenuluma tokom odnosa...ako nista od toga nemas onda je sve ok...a ako imas smetnje intervencija se radi da ih vise ne bi imao, da se frenulum ne bi pokidao tokom odnosa...inace je mala intervecnija, traje minut...naravno, samo ako jeste potrebna...

Ja mislim da imam kratak frenulum, posto teze stavljam kondom, moram da ga odmotam prije navlacenja i da stavim 2 prsta pa onda tek da navucem inace se zaglavi obruc od kondoma u mjesto izmedju kozice i glavica.
Mislim da ne mora zbog toga da se radi to

oporavak jeste lak, odmah funkcionises najnormalnije, a sto se tice samog penisa za 2 nedelje si kao nov...
ne mora da znaci da je to sa stavljanjem kondoma vezano za frenulum, jer to se moze desavati i nakon frenulotomije...pokusaj da dobro uvezbas to stavljanje kondoma, nema druge...
nije isto, kod obrezivanja se odstranjuje kozica (kada postoji fimoza), a kod operacije frenuluma samo se otkaci frenulum, kozicu i dalje imas...

ne mora da znaci da je to sa stavljanjem kondoma vezano za frenulum, jer to se moze desavati i nakon frenulotomije...pokusaj da dobro uvezbas to stavljanje kondoma, nema druge...
nije isto, kod obrezivanja se odstranjuje kozica (kada postoji fimoza), a kod operacije frenuluma samo se otkaci frenulum, kozicu i dalje imas...
Ma kako to nema uvezbavanja ovako kako sam rekao da stalvjam tako jedino i moze, ako budem ono klasicno odmotavao od vrha onda upadne kao sto sam rekao izmedju glavica i kozice koja i upadne obruc od kondoma i to je to nema sanse odmotati, mogu samo pokidati frenulum kozicu sta vec, zato onako stavljam.Dr011 napisao:oporavak jeste lak, odmah funkcionises najnormalnije, a sto se tice samog penisa za 2 nedelje si kao nov...![]()
NIje mi jasno nikako sta je onda tacno frenulum o.O ?
frenulum je ona resica sa donje strane glavica gde je kozica zakacena za glavic...kad je previse kratka moze da zateze prilikom svlacenja kozice...
cak i ako bi resio problem frenuluma (ako ga uopste imas) taj obruc kondoma bi i dalje upadao iza glavica...
pokusaj nekako da sa dve ruke uvezbas da odrolas taj obruc, pazljivo, bez primene neke velike sile kojom bi se povredio...
cak i ako bi resio problem frenuluma (ako ga uopste imas) taj obruc kondoma bi i dalje upadao iza glavica...
pokusaj nekako da sa dve ruke uvezbas da odrolas taj obruc, pazljivo, bez primene neke velike sile kojom bi se povredio...
Zdravo, ja sam rodjen 1998 godine sto znaci da imam 15 godina sada. Mozda je malo rano da brinem o ovome jer sam video na nekim forumima da idalje ima sanse da se taj deo penisa dovoljno rastegne do otprilike kraja puberteta. E sad u punoj erekciji ja mogu da zavrnem kozicu samo do ''ruba'' (da ga tako nazovem) glavica i nemogu dalje. Kad god pokusam pocne da boli. Ima li nade ili mi negine operacija?
Hvala u napred...!
Hvala u napred...!
ako je frenulum kraci i zatezanje postoji zbog toga onda ce verovatno biti potrebna intervencija, ali od toga ne treba da se plasis, to je nesto stvarno minimalno, za minut se to sredi...
ali pokusaj da olabavis celu kozicu vezbanjem, pa ce mozda i to dovesti do poboljsanja...
ali pokusaj da olabavis celu kozicu vezbanjem, pa ce mozda i to dovesti do poboljsanja...
Mozete li me uputiti u te vezbe, tipa neki link ili tako nesto. I da li postoji neka krema koju bi mogao da mazem da bi povecao elasticnost?