problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
zbunjen11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2012 11:37 pm

Re: problem sa frenulom?

Post od zbunjen11 »

rekao mi da ispiram acidi boricidima, ali ne razumem, ako je pukao jer je bilo napeto i posle toga je bilo super sem sto krvarenje je pocelo opet, on zasio, sada je smanjen frenulum,tj povucen i zasiven koncem, ja mislim da ce opet puci sto je i logicno,jer sada je smanjen....ako dodje do toga da kada se oporavi tj otpadne konac i dalje me zateze i ako pukne ja cu tuziti lekara za nestrucnost...stvarno ne znam sta da radim....jos ja mu kazem da mi je sada super samo krvarenje da podveze ili sta vec da ne zasiva, on nije hteo da slusa vec mi kaze da filozofiram itd....
Rookie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 12, 2012 9:18 am

Post od Rookie »

Pozdrav svima. Imam 17 godina, i trebalo bi uskoro da imam seksualni odnos. E sad, nisam ni znao za ovu boljku ali meni kozica na penisu pri erekciji ne moze da se zavrne mnogo(cak mislim da ide tek do pola glave :cry: ) Pitanje - Da li je operacija bolna? Koliko se ceka sa odnosima posle operacije? I mogu li nekako bez operacije da imam seksualni odnos sa ovim problemom? Procitao sam da to smeta dosta ali postoji li kakvo pomagalo? Uspanicio sam se, pomagajte. Pozdrav. :(
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

Pozdrav.

Nema potrebe da paničiš, time nećeš ništa dobiti.

Najpre otiđi do lekara opšte prakse i traži uput za urologa, onda otidji na pregled i urolog će ti reći šta dalje, eventualno propisati određenu terapiju ili zakazati intervenciju.

Ukoliko je stanje takvo da je potrebna intervencija, opet nema potrebe za paničenjem. Ako ti je kratak frenulum pa zbog toga ne možeš prevući kožu (mada iz tvog teksta bih rekao da je pre fimoza problem, tj uska koža a ne frenulum) odradiće kratku intervenciju koja traje svega par minuta i nakon čega ideš kući, zove se frenulotomija. U drugom slučaju, ako je fimoza uzrokovana uskom kožom, obavlja se cirkumzacija to jest obrezivanje, gde takodje ima par vrsta ove intervencije. Nije bolna jer se sve radi u lokalnoj anesteziji, stim što period oporavka traje malko duže, od osobe do osobe, ali seksualni odnos sigurno ne možeš imati nekih mesec, dva nakon toga...

Ako te još nešto zanima slobodno pitaj, ali najpre bi trebao otići do urologa, nema potrebe to odlagati. :)

Pozdrav!
Daki19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 20, 2010 1:38 pm

Post od Daki19 »

Pozdrav. Cuo sam da ce mozda trebati da se uradi rendgen pluca, kao deo preoperativne procedure kada je u pitanju operacija fimoze. Da li je neophodno izlagati se zracenju zbog jedne takve operacije i sta moze da se desi ukoliko se ta stavka ne uradi ? Imam 19 godina, ovo je prvi put da idem na neku operaciju, pa sam poprilicno neupucen u sve to sto treba da se odradi pre same operacije...Da li se sve to radi zbog anestezije ?
Rookie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 12, 2012 9:18 am

Post od Rookie »

MarkoKg9 napisao:Pozdrav.

Nema potrebe da paničiš, time nećeš ništa dobiti.

Najpre otiđi do lekara opšte prakse i traži uput za urologa, onda otidji na pregled i urolog će ti reći šta dalje, eventualno propisati određenu terapiju ili zakazati intervenciju.

Ukoliko je stanje takvo da je potrebna intervencija, opet nema potrebe za paničenjem. Ako ti je kratak frenulum pa zbog toga ne možeš prevući kožu (mada iz tvog teksta bih rekao da je pre fimoza problem, tj uska koža a ne frenulum) odradiće kratku intervenciju koja traje svega par minuta i nakon čega ideš kući, zove se frenulotomija. U drugom slučaju, ako je fimoza uzrokovana uskom kožom, obavlja se cirkumzacija to jest obrezivanje, gde takodje ima par vrsta ove intervencije. Nije bolna jer se sve radi u lokalnoj anesteziji, stim što period oporavka traje malko duže, od osobe do osobe, ali seksualni odnos sigurno ne možeš imati nekih mesec, dva nakon toga...

Ako te još nešto zanima slobodno pitaj, ali najpre bi trebao otići do urologa, nema potrebe to odlagati. :)

Pozdrav!
Nemoguce je imati seksualni odnos pre intervencije je l? :( Tacno je to drugo fimoza, uska koza, mada nikad nisam zavrtao kozicu do pre neki dan, ne mogu preko celog vrha(glave penisa) ali imam utisak da moze jos malo da se rastegne jer nikad nisam to radio.Interesuje me sta ce se desiti ako budem imao seksualne odnose pre intervencije? Nemam vremena sada da idem kod doktora, jer imam ekskurziju, zato sam i dosao da pitam za ovaj problem. Jos nesto, operacija nije bolna? :D Nemam problem sa strahom, mada ce ga sigurno biti, nego moze li operacija imati kakve negativne posledice? :) Veliko hvala i pozdrav
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarkoKg9 »

Pa ne bih znao stvarno, neki tvrde da imaju odnose i sa kožom preko glavića iako to nema smisla :P

Što se tiče operacije radi se u lokalnoj anesteziji, što znači da nećeš osetiti ništa, tj sama intervencija nije bolna i prilično je "rutinska". Kada anestezija prođe verovatno će ti biti neugodno, i možeš imati manje bolove ako dodje do erekcija prvih par dana dok sve ne zaraste, ali o tome će ti reći sve lekar, verovatno će ti preporučiti i odredjene lekove kako bi lakše "pregurao" jutarnje, a i ove klasične erekcije :)

Da budemo načisto - ovo sad nema veze sa ovom temom, jer tvoj problem kako kažeš ipak nije sam frenulum već sužena koža (fimoza). Guglaj i pretraži ovaj forum o tome i naći ćeš dosta zanimljivh saveta i iskustava.

Moj je savet da odeš kod urologa čim budeš imao vremena :)

Pozdrav.
muppet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 27, 2012 2:00 pm

Post od muppet »

pozdrav svima,
pre dva dana sam odradio odstranjivanje frenuluma pa imam par pitanja.
zanima me da li je ta bela skrama koja se stvara duz rane normalna pojava, koliko dugo ce se pojavljivati i da li ja treba da je cistim ili je to neka zastita za ranu nakon intervencije?
i drugo, pitao sam doktora pre pocetka da li mi odstranjuje kompletan frenulum na sta je on potvrdno odgovorio, medjutim, posto tamo zbog gaze nisam uspeo da vidim kako to izgleda, tek kad sam dosao kuci sam video da je na mestu gde je poceo da sece i na mestu gde je prestao da sece cini mi se ostalo malo vece zadebljanje (kao da je ostalo malo frenuluma) nego na ostalom delu rane pa me zanima da li je to ucestalo kao otok ili neka reakcija na intervenciju ili cu morati da idem da reklamiram pa ponovo da me seckaju?
i ako je neko koristio contracttubex ili drugo sredstvo za oziljke, zanima me kad mogu da pocnem da ga koristim? 4 dana prskam octanisept, 3 dana krema pantenol ili sl. pa ne znam kad mogu da krenem sa sredstvom za oziljke.

e da, najcudnije je sto mi je rekao da nema potrebe za kontrolom?! ne znam da li da se najavim i odem posle 7, 10 dana...
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarkoKg9 »

Pozdrav.

Da li si radio elektro kanterom ili klasično seckanje? :)

Koliko ja znam normalno je da se nakupi beličasto/crveno zadebljanje, to će vremenom spasti. Jako je bitno da sad vodiš higijenu kako treba, kao što sam negde već pisao meni je rečeno da ispiram kamilicom (mlakom) i to sam radio svakodnevno i brzo je sve došlo u normalu.

Normalno je i da ostane delić frenuluma, niže od mesta gde je bio pre, a trag koji sad vidiš je verovatno mesto reza koje je malo i nateklo pa ti to izgleda kao da nešto nije dobro uradjeno (tako sam i ja mislio) ali i to će sve doći na svoje vremenom.

Ne znam da ti kažem za to sredstvo za ožiljke jer ja nisam koristio ništa.

Što se kontrole tiče idi po potrebi, ja sam samo imao jednu obaveznu kontrolu posle dva dana čini mi se, i posle mi je doktror rekao da dodjem ako nešto ne bude kako treba, a hvala Bogu bilo je sve ok pa nisam imao potrebu da idem. Ako nisi oko nečega siguran otidji slobodno, ali nemoj brzati, otoku treba vremena da spadne i koži da se potpuno oporavi, a koliko se sećam meni je najduže trebalo da spadne taj ožiljak na mestu gde je pre bio frenulum.

Pozdrav!
srdjan91
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2012 9:25 pm

Post od srdjan91 »

Operisao sam frenulum i sve je proslo uredno, medjutim nakon 10-tak dana mi se desava da me boli kada hocu da prevucem kozicu, neznam jel to normalno ili sta, ali sam izgubio sve nade, toliko se plasim da to nije uredu odradjeno ili sta. Jedva sam skupio snage da odem na tu operaciju pa sad da nebude uredu. Molim vas pomozite mi! Mozda cu moci nakon mjesec to uraditi ali se bojim nesto neznam.. Puno pozdrava, hvala unaprijed!
srdjan91
Novi član
Novi član

Post od srdjan91 »

i zaboravio sam napisati boli me preko noci ponekad neznam dokle ce tako.. Hvala vam
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarkoKg9 »

Da li ti je otok spao? Ne znam kako je radjena intervencija, ali ako imaš tegobe najbolje da se javiš urologu na kontrolu za svaki slučaj, mada je deset dana posle operacije relativno kratak period i normalno je da još uvek nije sve na svom mestu...
srdjan91
Novi član
Novi član

Post od srdjan91 »

otoka nema, konci nisu jos spali, ali mi je doktor rekao 20-tak dana. vidjecu da se javim na kontrolu ako nebude nista bolje u roku 5 dana. hvala na odgovoru puno pozdrava.!!
FicaAsdf
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 15, 2012 1:18 am

Post od FicaAsdf »

Molim vas da mi neko odgovori !!! Procitao sam celu temu, ali i dalje me zanima sta se desava kada kozica ne moze da se prevuce ni u erekciji a ni u opustenom stanju (krajnjim naporom kozicu mogu da prevucem do polovine glavica, kada pokusam da idem dalje, javlja se bol i strah me je da pokusam) ? Da li tada resenje moze da se trazi u vidu frenulotomoje (valjda se tako kaze, ako sam pogresio ispravi te me ) ili je obrezivanje jedino resenje ?
FicaAsdf
Novi član
Novi član

Post od FicaAsdf »

Molim Vas, neka mi neko odgovori, zaista ne znam sta da radim ?!!?
FicaAsdf
Novi član
Novi član

Post od FicaAsdf »

Ljudi, molim vas da mi odgovorite ! Zaista ne znam sta da radim, citao sam razne postove ovde i svako je mogao da prevuce, ali uz smetnje. Ja ne mogu da prevucem nikako ! Mozda i mogu, ali me je strah da pokusam zbog bola koji se javlja, i strah me je da frenulum ne pukne. Molim vas da mi neko odgovori sto pre ! Unapred hvala !
Odgovori