problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
pit23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 11, 2013 10:02 am

Re: problem sa frenulom?

Post od pit23 »

Dejanbg napisao:Koliko ja shvatam cenovnik cena je sa cirkumciziju sa frenulotomijom, a drugo za cirkumciziju sa poštedom frenuluma
moguce, i mene buni, ne shvatam jedino kako frenulum "prezivi" ... a ne postoji posebna stavka frenulotomija...bas cu se raspitati u ponedeljak koliko je na vma tacno samo frenulotomija
jacika92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 17, 2013 6:24 pm

Post od jacika92 »

Dobar dan imam jedan problem pa ako mozete da mi odgovorite bio bih vam zahvalan mnogo.
Pre dve nedelje mi je doktor operisao frenulum malo ga je secnuo samo posto mi je mnogo smetao nznm kako da vam kazem znam da kada je kratak frenulum treba da savija glavic na dole ali kod mene nije takav slucaj.Kod mene frenulum nije uopste savijao glavic na dole nego me je prosto stezao dok pokusam da prevucem kozicu dok je penis u erekciju i nisam mogao.Otisao sam kod urologa i rekao mi je da ce Frenulotomija resiti problem ali sada nakon dve nedelje ja idalje nemogu da prevucem kozicu preko glavica u erekciju ... Mada ne znam dali je to zato sto idalje imam konce ili prosto nesto nije u redu.Znaci nemam nikakav problem sa kozicom nego me bas frenulum jako zateze kada probam da prevucem tu kozicu ne znam stvarno zasto pa bih vas molio za odgovor.Takodje bih zeleo da kazem da mi je frenulum i mesto oko njega do otvora gde mokrim bas crveno nisam primetio da bi to trebalo tako da bude pa mozda je problem i u tome.
miroslav1992
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 16, 2013 11:07 am

Post od miroslav1992 »

Imam problem.Imao sam sex sa svojom curom pre 4 dana,to je ujedno bio i meni i njoj prvi put.Kada smo zavrsili video sam da mi se kozica povukla do pola glavica.Tako je bilo ceo dan.Kasnije sam primetio da mi se kozica ponovo vratila i prekrila ceo glavic,(kao kod novorodjene dece).I ja sam onda,ne znam zasto povukao kozicu i ceo glavic je izasao napolje :) Medjutim sada je ta kozica toliko podgnojila,to je strasno.Ne mogu normalno da spavam,milion puta se okrecem i ustajem.Nije bol ali tako iritira,kao da je infekcija,pojma nemam.I takodje mi je nelagodno kad dodirnem glavic, ili tu kozicu koja je podgnojila.Sipao sam rakije i UMIRAO SAM.... :cry: :cry: :cry: molima vas pomozite kako da resim svoj problem.Imam 20 godina..pozdrav
miroslav1992
Novi član
Novi član

Post od miroslav1992 »

evo slika ako moze da pomogne Slika
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

Miroslave, slika se ne vidi, a na osnovu tvog opisa ne mogu da shvatim o čemu pričaš, tj šta znači da se koža "podgnojila". Savetujem ti samo da se obratiš urologu u svakom slučaju na pregled, drugačije ne možeš biti siguran o čemu se radi...
pou
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 23, 2013 5:48 pm

Post od pou »

Pozdrav ja imam 13 godina sad ću da napunim 14 ja kada mi je penis opušten mogu da dignem kozicu do kraja ,ali već imam problem da kad mi se digne penis kosova se nategne normalno ali neizadje sav glavic napolje nego samo do pola kada sam pokušao da podignem da silu sam uspeo ali mi je problem što imam osećaj da je moja žicica premala i da se previše razreše kao da će pući ,mislim da kad bi to odstranjivanje mogao bi bez problema i poteškoća da prevlacim kozicu u erekciji ići ću kod urologa samo me još zanima da li treba da radim sad operaciju ili da čekam inače dali moj penis posle operacije normalno raste i za koliko mogu da imam sex posle toga? I još nešto kako se daje anestezija i de koliko su bolovi ,ako u slučaju imam malu kozicu sta se tad radi molim vaš ako možete sve detaljno da mi napišete..
pou
Novi član
Novi član

Post od pou »

Samo da vas pitam dali možete posle uklonjenja te zilice da normalno dizete kozicu preko glavica i molim vaš recite mii kako i gde se daje anestezija dali mnogo boli pošto je to ipak glavic molim vas odgovarajte :)
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

@pou, ako postoji problem sa zapinjanjem frenuluma svakako je najbolje da se resi...sto pre, to bolje po tebe, nema razloga da se to odlaze i da trpis...intervencija je mala, laka, kod odraslih se to radi u lokalnoj anesteziji, ne daje se u glavic, bez brige, vec u kozu ispod frenuluma (te zilice), tankom iglicom... :wink: nista strasno, sustina je da se ta zilica otkaci od glavica...ne lezi se u bolnici, odmah ides kuci...i da, cilj intervencije i jeste da posle kozicu mozes da svlacis skroz do kraja bez ikakvih smetnji...sto se tice odnosa treba sacekati neke 2 do 3 nedelje nakon intervencije, nije puno, zar ne... :) najbolje je da odes do urologa na pregled, da vidi kako to tacno izgleda, da ti kaze u kakvoj anesteziji bi se radilo u tvom uzrastu, pa ces onda znati tacno kad i kako ce se to uraditi... :)
pou
Novi član
Novi član

Post od pou »

Hvala na pomoci oticicu sa ocem do urologa pa cemo da vidimo u cemu je problem svkako ako je neko imao isti problem ako moze neka odgovori neka kaze posto meni je stvarno cudno to da ja kad mi je opusten mogu da dizem kozicu koliko hocu ali u slucaju da dodje do erekcije nemogu dodje mi kozica negde do pola glavica ja mislim da nemam fimozu jel da je imam nebi uopste mogao da dignem kozicu a ja mogu da dignem msm mogu ja da dignem kozicu i u erekciji ali uz bolove naravno ja mislim da je ta zicica koja spaja glavic i kozicu najveci problem jel ona mi uvek vuce kozicu ka glavicu tako da kad krenem u erekciji da dignem kozicu uvek mi tu zapinje uvek se ta zicica previse rsteze kao da se puci i ne da mi da dignem kozicu do kraja inace ajde odgovarajte dajte malo podrske ,unapred HVALA!
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

pou, ja sam imao isti problem, radio sam frenulotomiju i sada mi je sve okej! :)

Kao što ti je rečeno iznad, to je jedna mala i kratka intervencija, bezbolna, radi se u lokalnoj anesteziji i odmah posle ideš kući. Potrebno je par nedelja da sve to lepo zaraste i smiri se, ali nećeš imati nikakvih problema, samo treba otići kod urologa da bi se to što pre rešilo...
Ako imaš neka pitanja slobodno piši :)
miroslav1992
Novi član
Novi član

Post od miroslav1992 »

evo slika
Slika
da li je normalno ovoliko kozice izpod glavica kad je penis u opustenom stanju, i da li se iz ovoga moze videti da li mi je kratak frenulum???molim vas odgovorite
HVALA
pou
Novi član
Novi član

Post od pou »

Evo samo da kazem bio sam kod urologa ,kaze da je problem sto imam tu malu zicicu ,ali je meni kozica normalna samo je malo uska kaze to se sve razvuce pa je rekao da cemo videti za operaciju da uklonim tu zilicu samo mi recite kako je kad ulonite jel ima jos zatetanja na tom mestu?
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

@miroslav1992: iz ovog ugla se ne moze videti da li je frenulum kratak...mozes li kozicu lako da vratis na glavic? da li ti zateze kozica dok je u erekciji svlacis sa glavica?

@pou: cilj te intervencije i jeste da nista vise ne zateze na tom mestu, ako to uradi kako treba problem ce se resiti skroz...i situacija sa samom kozicom ce se verovatno time resiti, a moci ces onda lakse i da je razradis, da vise ne bude ni najmanjeg suzenja...
miroslav1992
Novi član
Novi član

Post od miroslav1992 »

Kozicu mogu da vratim,ali nije bas lak posao,prilicno mi treba vremena.A kad je u erekciji mogu samo do pola da prevucem kozicu, nema sanse ceo glavic da otkrijem...da li vam to govori nesto???
L.Raven
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 28, 2013 8:38 pm

Post od L.Raven »

pozdrav svima :)

evo ovako...odradio sam cirkumziju pre 6 dana...doktor mi je zakazao kontrolu za 14 dana...

meni je otok bio poveci...i jednostavno je zatvarao glavic, znaci bio je preko njega...sada posle 6 dana, otok je znatno manji, ali je i dalje preko glavica...tokom jutarnje erekcije on je onako na pola, viri...i dok mokrim lagano prevucem kozicu...kako je otok spadao, tako je i pocelo malo da bolucka, ali nista strasno...posto gaza i zavoj nisu mogli da stoje(otok ih je svlacio, rana je bila prekrivena istim), redovno sam ispirao fizioloskim rastvorom i mazao povidon jodom...moram da kazem da nikakav antibiotik i nikakvo sredstvo protiv bolova nisam dobio i nije mi trebao od izlaska iz operacione sale...radjen mi je zahvat sa spinalnom anestezijom...tako je doktor preporucio...do sad su mi ispala 3 koncica...

e sad, kad sam vam ovo sve ispricao, samo da pitam da li je normalno da je meni glavic prekriven zbog otoka i kad se otok skroz povuce, da li ce sve to doci na svoje mesto?

hvala
Odgovori