problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
Braken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 10:17 am

Re: problem sa frenulom?

Post od Braken »

Moze li mi neko konkretno odgovoriti na moje pitanje molim vas??
Hvala
AleksadarGW
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 8:40 pm

Post od AleksadarGW »

Imam zakazan pregled 4. juna u Gradskoj bolnici. Mislim da treba da mi se uradi frenutolomija, mada ce doktor to najbolje utvrditi. Zanima me iskustvo onih koji su uradili frenutolomiju U Gradskoj i posle koliko vremena su imali operaciju posle prvog pregleda. Takodje me interesuje kad su kontrole posle tog zahvata, kao i kad moze da se ima odnos ako sve protekne u najboljem redu. Planiram da idem na put u inostranstvo pa da imam barem neke okvirne informacije. Hvala unapred na odgovoru! :)
heldenbariton
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:21 pm

Post od heldenbariton »

AleksadarGW napisao:Imam zakazan pregled 4. juna u Gradskoj bolnici. Mislim da treba da mi se uradi frenutolomija, mada ce doktor to najbolje utvrditi. Zanima me iskustvo onih koji su uradili frenutolomiju U Gradskoj i posle koliko vremena su imali operaciju posle prvog pregleda. Takodje me interesuje kad su kontrole posle tog zahvata, kao i kad moze da se ima odnos ako sve protekne u najboljem redu. Planiram da idem na put u inostranstvo pa da imam barem neke okvirne informacije. Hvala unapred na odgovoru! :)

Ja sam radio u gradskoj samo su mi presekli deo frenuluma bez ikakvog sivenja posto se radi EKT-om ali ga nisu uklonili, posle sam imao privatno gde mi je dr iz Gradske odradio odlican posao,pisao sam poprilicno u predhodnih stranicama o mom nekom iskustvu. Ja sam u gradskoj imao zakazano za 5 dana ali zato sto je neko otkazao inace se ceka duze. Ja sam isao na toj priv na kontrolu nakon jedno khmm pa 12 dana cini mi se a odnos nakoh 4 dana posle uklanjanja konaca.
zerosub
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 23, 2012 2:40 pm

Post od zerosub »

Pozdrav svima.

Imam 21 godinu i tek skoro sam uradio frenulotomiju, mogao sam da prevucem kozicu potpuno u opusteno stanju, ali u erekciji sam mogao negde do oko polovine glavica.
Otisao sam kod urologa i odmah smo i obavili frenulotomiju, zahvat je trajao oko 10 minuta, jedina neprijatnost je bila injekcija, inace posle toga nista nisam ni osetio, on je odstranio frenulum elektricnom masinom(ne znam kako se to zove) i posle toga je zasio.
Posle toga, naredna 4 dana sam se redovno budio ujutru zbog jutarnje erekcije, ali za divno cudo nisam osecao nikakve bolove, iako sam imao malo krvarenja.
Jedino sto sam koristio jeste povidon, stavljao sam ga malo posle svakog mokrenja.
Danas je deveti dan od odstranjivanja frenuluma, do sada sam imao 2 kontrole, i urolog je rekao da je sve uredu,i da ne treba vise da dolazim, osim ukoliko se ne primetim nesto neobicno.
Sinoc je spao i poslednji konac, i izgleda da je sve u redu, nemam vise krvarenja,a bolove nisam ni imao, osim prvih dana malo peckanje kad sam stavljao povidon.

Videcu kako sve napreduje u narednim danima...
Ovo sam napisao da bih podelio svoje iskustvo i mozda nekom pomogao.

Moje pitanje je... a nisam mogao nigde da nadjem odgovor iako sam trazio na forumu, pa bih bio zahvalan na odgovoru.

Sada i u erekciji mogu da prevucem kozicu preko glavica, a pre nisam mogao. I sad kad je u erekciji tamo gde je bio frenulum tu je kozica ispravljena i zategnuta, ali sa druge strane penisa tj na prednjoj strani imam viska kozice, i kad je u erekciji ona se non stop vraca na glavic i jedini nacin da ne bude na glavicu jeste da je drzim prstima zategnutom, pa me zanima da li mogu nesto da uradim jer ce biti nezgodno prilikom koriscenja kondoma. I na mestima gde su bili konci tu su sada kao male ranice, tj tackice, ali me ne boli nista i ne krvari, da li to tako treba, ponavljam jos jednom danas je 9 dan od operacije.

Hvala unapred na odgovoru, i ako ima neki urolog kome bi mogao poslati sliku na pvt, pa da vidi i da mi da konkretan odgovor bio bih zahvalan.
SkipperBG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 24, 2012 9:57 pm

Post od SkipperBG »

heldenbariton napisao:Juce sam imao ponovnu intervenciju. Generalno sam zadovoljan osim sto je ostavljen samo gornji deo frenuluma duzine oko pola cm malo jace i "visine" pola od toga i cudno izgleda kao da na glansu imam prikaceno nesto moja lepsa polovina je usporedila sa rudderon na brodu.http://www.dodaj.rs/f/3M/Nn/4cjs9ldd/ho ... a-catg.jpg
U pon idem na vadjenje konc. i zahtevacu da se nesto ucini povodom toga.
Cini mi se da si jedan od retkih kojima je estetika nakon intervencije bila jako bitna. Interesuje me kakav je rezultat sada, kada je proslo dosta vremena? Ima li viska koze, zadebljanja i sl.

Sledece pitanje je vezano za osetljivost. Kakav je osecaj bez frenuluma, ima li razlike tokom odnosa?
sesum
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 21, 2012 10:46 pm

Post od sesum »

Drugari..danas je 37 dan od operacije delimicnog obrezivanja i jos mi nisu spali svi konci..imam ih jos sedam komada..dali je to normalno? bio sam kod doktora i on mi je zakazao za dve nedelje da opet idem kod njega da mi skine te konce.. drugo dali ima jos neko ko je delimicno obrezan i da je iamo odnose i posle koliko.... ja sam pre neko vece ..posle mesec i 3 dana ga izbacao da se tako izrazim..jbg morao sam skupilo se teo da eksplodira.. nisam sad nesto preterivao ali na tim mestima gde su mi konci mi je isla sukrvica...
Uchiha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 29, 2012 3:48 pm

Post od Uchiha »

Pozdrav svima, takodje imam problem sa frenulumom, tj ja mislim da je to to, seksualno sam aktivan 7 godina vec i nikada nisam imao problema sa time, znaci dug period a nikada problema i onda jednog dana su mi se pojavile neke bakterije na frenulumu i kao nesto belo poput gnoja i to je pocelo da se povlaci i ja sam mislio da me je maltene proslo. Onda pri masturbaciji malo sam jace povukao kozicu i izgleda da je frenulum pukao, videci po komentarima, bilo je dosta krvi ali me nista nije bolelo sada bukvalno izgleda kao da fali deo kozice, pretpostavljam da je to to. Da li moram na taj zahvat "frenolomije" ili da ga pustim da zaceli, s'obzirom da nije problem ni u kratkom ni predugackom frenulumu???
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am

Post od MarkoKg9 »

Ja bih ti laički preporučio da se javiš ipak urologu da pogleda to, verovatno da frenulum može pogrešno srasti i praviti problem kasnije, pa je bolje da to ipak pogleda neko stručan i posavetuje te. Čak i da treba da se odrati frenulotomija to nije ništa strašno, traje minut i apsolutno ništa se ne oseti.
Srećno i pozdrav.
Uchiha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 29, 2012 3:48 pm

Post od Uchiha »

Hvala Marko, bio sam i zakazao frenolotomiju pa cemo da vidimo kako ce proci :)
djordjekg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2012 12:56 am

Post od djordjekg »

Pozdrav svima... Mislim da imam problem sa frenulumom, pa me zanima da li ima nekog ko je iz Kragujevca da je radio frenulotomiju? Ako ima zanima me gde je radjeno, da li ste zadovoljni operacijom i da li kosta i koliko? Unapred hvala...
strahinjak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 27, 2009 9:00 pm

Post od strahinjak »

Upravo sam se vratio sa frenulotomije . E sad doktor mi je samo rekao da dodjem kod njega na kontrolu za dva dana i da ne povlacim kozicu preko glavica da ne bi gaza ispala i rekao je da mogu normalno da mokrim. Da li treba da ispiram ranu sa necim ili da mazem i ako mozete da mi objasnite celu proceduru?
strahinjak
Novi član
Novi član

Post od strahinjak »

I nije mi dao nikakvu gazu niti je prekrio penis, sada malo krvarim u gacice da li je to normalno?
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarkoKg9 »

strahinjak napisao:I nije mi dao nikakvu gazu niti je prekrio penis, sada malo krvarim u gacice da li je to normalno?
Gazu možeš sam kupiti, mada ne bi trebalo da previše krvari, možda dva dana i to ne toliko strašno. Ja sam kupio u apoteci komprese i njih stavljao po potrebi, samo nemoj da stavljaš vatu ili tolet papir jer će biti teško posle ukloniti ostatke istog sa penisa.
Takođe ja sam ispirao kožu kamilicom dan-dva posle intervencije po preporuci doktora ovde sa foruma, i to mi je dosta pomoglo da ranica brže zaraste i sve se vrati u normalu.

Javi kako je, nadam se da će sve biti uredu uskoro! :)
strahinjak
Novi član
Novi član

Post od strahinjak »

Za sada je sve dobro. Krvarilo je na dan operacije, i sutradan ujutru, od tada nista sem jedne tackice ali to predpostavljam da je od krajeva koncica, jako me bockaju ne znam da li je i vama bilo tako? Imam jos pas dodatnih pitanja ako mozete da mi odgovorite :)

Koliko puta dnevno da ispiram kamilicom i koliko dana?
Meni je kozica ispod frenuluma onako zguzvana, da li ce se to razvuci?
Kada mogu da pocnem sa trcanjem, sklekovima, trbusnjacima i mastrubacijom? Meni je sestra rekla da mogu sve da radim odmah sem mastrubacije, mada ne verujem da mogu tako brzo da idem na trcanje?
MarkoKg9
Aktivan član
Aktivan član

Post od MarkoKg9 »

Ja nisam imao konce pošto mi je sve rađeno električnim elektrokauterom. Kamilicom sam ispirao svaki dan nekih desetak dana (iako je posle par dana već sve bilo ok naizgled). Ja sam se normalno kretao, fizički nisam imao neke posebne aktivnosti, mada mogao sam takođe posle nekih desetak dana već sve normalno. Što se tiče masturbacije to nemoj raditi dok ti sve ne zaraste potpuno i konci ispadnu, tj dok ne osetiš da je sve kao što je bilo pre. Ja nisam masturbirao sigurno nekih mesec dana čini mi se, čisto zbog svoje sigurnosti pošto me bio strah da ću nešto "pokvariti". Da li ti je doktor zakazao neku kontrolu? Možeš svakako sve doktora da pitaš kada odeš.

Takođe nemoj koristiti kupke za higijenu penisa, koristi intimni sapun koji možeš naći u apoteci, ili bilo koji ph neutralan sapun.
Odgovori