problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
Braken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 10:17 am

Re: problem sa frenulom?

Post od Braken »

Hvala vam doktore,kazem bio sam da proverim te kvrgice,doktorka je rekla da idem da izvadim krv,krv je u redu pa nije valjda nesto veoma ozbiljno,mozda to moze da bude neka malaksalost,jer osecam bolove u zglobovima,mozda me bole butine i zadnja loza od napora,jer jedno vreme nisam trenirao a odjednom sam naglo poceo,mozda i nije rak penisa,ali svakako nameravam u blizoj buducnosti da odem na pregled
boddah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:08 am

Post od boddah »

izvinjavam se unapred ako pitam nesto na sta je vec bilo odgovora, ali ovde ima previse tekstova pa nisam stigao sve da procitam. i takodje nisam bio siguran gde bi trebalo da postavim ova pitanja, jer je tema koja ima najvise slicnosti sa mojim pitanjima zakljucana. uglavnom, zakazao sam pregled kod urologa za 2 nedelje jer sumnjam da imam fimozu. sexualni odnos sam imao samo jednom i tada mi je zasmetalo. ne znam da li je zasmetalo samo zbog fimoze ili zato sto sam ja bio uplasen, i pre toga sam bio svestan tog problema ali sam mislio da nece smetati. ja kozicu mogu da povucem u opustenom stanju skroz, i to i radim svakodnevno, ali kad je u erekciji, mogu da prevucem samo do pola glavica. e sad, zanima me sledece.

da li je uopste moguc sex sa fimozom? citao sam mnogo na internetu i misljenja su podeljena. bilo bi mi lakse da cujem neki odredjeni odgovor.

koliko traje postoperativni tok? meni sama operacija ne bi bila problem, toga se uopste ne plasim, vec sam imao ozbiljnije operacije, jedini problem je sto ne bih voleo da mi roditelji saznaju da sam to uradio, a meni je glupo da im kazem za taj problem. (ako neko hoce da mi kaze da treba da podelim to sa svojim roditeljima i da ce oni biti uz mene, neka hvala :D ). da li bih jao odmah posle operacije mogao da se vratim svakodevnim aktivnostima ili bih morao da lezim par dana? i da li bih mogao da hodam normalno odmah posle operacije?

nadam se brzom odgovoru a ako mi padne jos nesto na pamet napisac ovde

hvala unapred
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

prvi seksualni odnos cesto bude "problematican" i bez fimoze :wink:
kozica bi morala sa lakocom da se potpuno svuce i u maksimalnoj erekciji...
da li je seks moguc ili ne sa fimozom ne moze se znati dok se ne proba, kod svakog je razlicito, najcesce ima smetnji, ali cak i ako ih nema uzivanje ne moze da bude potpuno ako je glavic zbog fimoze sakriven ispod...
operacija je jednostavna, isti dan ides kuci, hodas normalno, mozda prvih dana nece biti najprijatnije prilikom kretanja jer ce biti preosetljivo...naravno neces trcati i baviti se sportom, izbegavas bespotrebna kretanja, malo se strpis dok ne krene da zarasta i polako se vracas svim normalnim aktivnostima...za 10-ak dana si kao nov, a sto se tice aktivnosti sa samim penisom treba se strpeti 3-4 nedelje... :wink:
boddah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:08 am

Post od boddah »

bio sam danas kod urologa i rekao mi je da je to neka relativna fimoza i da mozda ne mora da se obrezuje. dao mi je elocom kremu i rekao da mazem 2 puta dnevno, 15 dana pa da dodjem na kontrolu. ako bude bolje to je to a ko ne bude obrezivanje :/
zanima me samo jos da li postoji nesto sa cim mogu da mazem glavic da bi bio manje osetljiv?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

najbolje sam znas koliko smeta u erekciji, jer u opustenom stanju na pregledu moze da izgleda cak i normalno (relativna fimoza)...pokusaj sa tom kremom, pa ces videti, kod blagih slucajeva fimoze moze da pomogne...naravno, nemoj dugo vremena gubiti na to, ako u neko dogledno vreme ne bude poboljsanja treba uraditi obrezivanje, kao sto je i na pregledu receno...
problem sa preosetljivoscu glavica ce se resiti kada se resi fimoza...bitno je da se navikavas na direktan dodir po glavicu, pa to sam vezbaj, tokom masturbacije...kod fimoze je problem sto je glavic sakriven ispod kozice i nije izlozen direktnom dodiru, pa je zato i preosetljiv, jednostavno nije naviknut da se dodiruje...
djurkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 12:12 am

Post od djurkovic »

Koliko traje post-operativni tok posle operacije frenuluma, počevši od dana operacije do trenutka kada se "alat" može ponovo normalno koristiti? Imam mali problem sa kratkim frenulumom - u opuštenom stanju i kada je penis u 70-80% erekciji (znam, glupo zvuči) kožicu mogu prevući normalno, ali kada je 100% u erekciji javlja se neprijatnost u predelu frenuluma, osećam kao neko zatezanje, Kožica je i dalje ispod glavića, ali nije skroz istegnuta, već izgleda kao da je zbijena uz sam glavić. Ukratko, izgleda kao da bi penis još više da se digne (tj. produži), ali ga prenulum zateže i ne dozvoljava mu, iako je kožica povučena nazad. U ponedeljak idem kod urologa, ali se ipak pomalo raspitujem šta je u pitanju.
I još jedno pitanje iz radoznalosti - da li se može desiti da penis "poraste" posle operacije, tj. da bude duži u erekciji?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

pa ne moze nesto znacajno da se produzi, moze u tom smislu da ce glavic stajati u normalnom polozaju, a ne povijen prema dole, pa ce na taj nacin izgledati i duze, naravno...
oporavak je lak, samo ces se za seksualne aktivnosti strpeti 2-3 nedelje, dok to lepo ne zaraste, sto nije puno jer ce se problem time resiti...za sve ostalo najnormalnije funkcionises vec od samog dana intervencije... :wink:
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Zdravi imam par pitanja:
1.Da li je moguce da se obrezem a da kozica jos uvek kolko tolko pokriva glans??
2Da li je moguce obrezati se a da frenulum ostane,i ako mole koliko kozice treba da se obreze??
I par pitanaj koja nisu vezana za ovu temu,ali dok nadjem tu temu trebace mi puno vremena:
1.Da li se testisi mogu ostetiti,ako naprimer kada se bavim fizickom aktivnoscu,oni skacu gore dole u gacama??
2.Da li gace koje nosim nekako mogu ostetiti funkciju testisa,naprimer kada su previse zategnute ili previse opustene???
3.Kada lezim onda je normalno da nekad lezim i na stranu,nekad osecam kako vrsim mali pritisak na testise, da li je to opasno??
4.Da li je moguce,da frenulum vuce glavic na dole i to dosta,ali da on nije kratak,nego kod mene je slucaj da on izgleda prilicno dugacak,kada ga skroz povucem,pa mislim da je dugacak cak i 5 centimetara,al;i kozica nejde daleko kada je vucem na dole,jer je ona zakacena za frenulum??

Molim vas za odgovore.

Hvala vam unapred
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Zdravo,imam jos samo jedno pitanje.Da li kada imam fimozu,pise da se pojavljuju i bolovi,mene sada zanima,da li se ti bolovi kada imam fimozu pojhavljuju samo u penisu ili po celom telu??

Hvala vam unapred na odgovoru
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

- moguce je i pod 1. i pod 2. ali ne uvek, to zavisi od anatomskih osobina tvog penisa (od same kozice i frenuluma)...

- testisi se ne mogu ostetiti njihovim kretanjem za vreme fizickih aktivnostima, sem naravno ako se ne uvrnu, sto je retko, i u tom slucaju bi odmah trebalo da se javi lekaru...pri takvim fizickim aktivnostima gde bi bilo previse kretanja testisa nosi onaj ves koji je uz telo, ne siroke bokserice...i naravno vazno je da ves ne bude tesan, znaci bitno je da gace budu odgovarajuce velicine i udobne, isto vazi i za pantalone...kada lezis, sedis, zaouzmi polozaj koji ti je udoban, ako osetis da previse gnjecis testise naravno da ces prilagoditi polozaj tela i polozaj testisa da ti bude udobno...
- i u normalnoj situaciji frenulum moze da savije glavic na dole ako se kozica rukom svuce skroz prema korenu penisa, bitno je postoje li neke smetnje pri odnosu ili ne...ako postoje onda treba reavati problem kratkog frenuluma...

- ako kozicu ne mozes lako da svlacis i vracas na glavic onda se radi o fimozi...i bol se javlja naravno samo u penisu... :wink:
Chimpanzee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 15, 2011 1:10 am

Post od Chimpanzee »

Pozdrav. Imam 17 godina, i upoznat sam sa problemom "kratak frenelum". Mislim da i ja imam taj problem, ali imam i josh jedan problem, to jest na vrvu penisa imam kao jedan baloncic, sve u svemu kad se pritisne ispusta gnoj, mozete pogledati na sliku dole.

http://www.dodaj.rs/f/Y/Xx/3ZoJS5iA/201 ... 12217.jpg
http://dodaj.rs/f/26/XC/4QlYrIOK/2011-11-15-012236.jpg

E sad, procitao sam da treba da se izvrsi neki zafat, ja bih to voleo da uradim ali da ne saznaju moji roditeli, ali se i malo bojim i nemogu da skupim hrabrost i da odem kod urologa. Takodje i za ovaj baloncic bih vas molio da mi kazete sta mislite.
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

sa slika ne deluje da je frenulum nesto previse kratak, bar iz ovih uglova...bitno je da li pravi neke smetnje ili ne, ako pravi smetnje onda se treba uraditi jedna mala i kratka intervencija...sto se tice ove druge promene koju spominjaes a koja gnoji, na ovim slikama se ne vidi jasno, za nju ti savetujem svakako pregled kod dermatologa ili urologa da se to uzivo pogleda...
Chimpanzee
Novi član
Novi član

Post od Chimpanzee »

Pa primecujem da kad mi je penis u erekciju, kada povucem malo vishe nadole, glava ide nadole i osecam kao neki bol kada predjem neku granicu, taka da mislim da treba da se izvrsi ta operacija, e sad mi nije jasno kako da pristupim urologu, posto mi je malo nezgodno i kolko para ce kostati ta operacija posto planiram da je izvedem bez roditeljskih znanja.
Chimpanzee
Novi član
Novi član

Post od Chimpanzee »

Chimpanzee napisao:Pa primecujem da kad mi je penis u erekciju, kada povucem malo vishe nadole, glava ide nadole i osecam kao neki bol kada predjem neku granicu, taka da mislim da treba da se izvrsi ta operacija, e sad mi nije jasno kako da pristupim urologu, posto mi je malo nezgodno i kolko para ce kostati ta operacija posto planiram da je izvedem bez roditeljskih znanja.
Izvinite za dupli post, ali evo josh 3 slicice ako moze da se nesto uvidi.

http://www.dodaj.rs/f/3D/Ad/GLBUFkn/dsc04204.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1G/mC/1ufAQuQ3/dsc04202.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3c/tB/46Jp8YGQ/dsc04205.jpg
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Zdravo.Zeleo bih da pitam,uzeo sam uput za urologa,pa me sad zanima gde mogu da odem na pregled u Novom Sadu,da li pregled treba zakazati, i ako se zakaze neka intervencija(frenulum,obrezivanje) i koliko se ceka na tu intervenciju???

Hvala :D
Odgovori