problem sa frenulom?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Dr.VinkaVukotic, Vragolasta Amfibija

Odgovori
ryanp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2011 10:09 am

Re: problem sa frenulom?

Post od ryanp »

kožica također ne ostaje dolje kad se prevuče,već se polako vraća preko glavića
Dr011
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 6:10 pm

Post od Dr011 »

frenulum je sa donje strane pa se ne vidi...
inace dok ne probas neces moci da znas kako ce funkcionisati prilikom odnosa, u principu moglo bi da funkcionise dobro...
ryanp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2011 10:09 am

Post od ryanp »

evo slike s donje strane u erekciji

http://imageshack.us/photo/my-images/195/x11b.jpg/

molim da samo još to prokomentirate...na slici je kožica maximalno prevučena kolko ide...također ne osjećam nikakvu zategnutost ni bol...dal ovo može da pukne tokom odnosa?
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ovo deluje potpuno normalno, tako da ne bi trebalo da bude problema pri odnosu...ali to ces svakako moci da potrvrdis tek kad probas! :wink: uzivaj! :)
Braken
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 03, 2011 10:17 am

Post od Braken »

zdravo,citao sam o raku penisa.meni je glans malo crven,kao i kozica,nema nicega drugoga cudnog,osim sto se guli glans prilikom masturbacije,i ima neke linije na glansu,pa mi vi recite,da li je moguce da imam rak penisa,jer pise ako je i najmanji stepen raka penisa,mora da se amputira,imam 16 godina,da li je moguce da ja imam rak penisa???
Hvala unapred
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Zdravo.Treba mi vas brz odgovor.naime vec dugo ovde pisem.Imam fimozu,nista ne podseca da mogu da imam rak penisa,ne raste nista cudno ni na glansu ni na kozici,ali me brine,napipao sam neke dve kvrgice sa bocnih strana iznad penisa,i to pise da su limfni cvorovi i kada su oni oteceni,to znaci da mozda imam rak penisa.sad mi vi recite,da li je to normalno da ja jih mogu da napipam,ili ne bi trebalo da mogu da ih napipam,i da li top znaci da imam rak penisa,id da ce morati da mi amputiraju penis.

Treba mi brz odgovor.Hvala
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Mozda sam dosadan,ali hoce li mi neko odgovoriti??Hvala
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Molim za odgovor,makar on bio i najgori.Hvala
brksi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od brksi »

Covece, utvrdjivanje tako ozbiljne dijagnoze iskljucuje telemedicinski tretman.
Dakle MORAS otici urologu, da on vidi i da uradi biopsiju ako ON bude mislio da treba tada ces znati da li je karcinom.
Po novom zakonu 15-ogodisnjaci mogu bez roditelja da se jave lekaru, tako da idi lekaru opste prakse po uput, pa kod urologa nemas se od koga ustrucavati.
Covece ne mogu da verujem sumljas na tako vaznu stvar, a nista ne preduzimas.
Dakle ni urolog kad vidi nije uvek 100% siguran, nego se radi biopsija, a ti ocekujes da odgovor dobijes na forumu.
Za razliku od tv-a covek radi i kada je pokvaren
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Kako da se ne ustrucavam,sta ako utvrde da imam rak penisa, pa sa 16 godina ostanem bez penisa,tj amputiraju ga,mislim da to ne bih preziveo,i to je sramota.
brksi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 4:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od brksi »

A sta ako nemas rak?
I ako imas mozes odbiti amputaciju.
I ako imas a otkrije se na vreme moze se izleciti.
Za razliku od tv-a covek radi i kada je pokvaren
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

pa gde ti na pamet pade bas rak penisa? :wink: potrazi slike na netu kako izgleda rak penisa...
crvenilo moze da nastane kod neke upale ili usled neke iritacije, npr. cak i kod masturbacije...posebno ako je kozica nesto tesnija...sto se tice kvrgica koje pipas, mogu biti npr. i neke bubuljice, ali naravno ovako na slepo niko ne moze da ti kaze o cemu se tacno radi...u svakom slucaju mora se videti kako to izgleda pa dati komentar...
najbolje je da se javis na pregled, nemoj da brines ovako mozda potpuno bez razloga...mozda je i neki bezazleni problem koji se moze lako resiti...a ako je i ozbiljan, tu je najgore cekanje, sto se pre nesto resi bolji je i rezultat...
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Danas sam bio da vadim krv,posto me je doktorka zbog tih kvrgica uputila tamo izvadio sam krv ona je u redu samo treba da pijem antibiotike,uopste kazem vam ne izgleda ko da imam rak penisa,nemam bolove,nikakve cudne izrasline na penisu,mozda imam to crvenilo zbog toga,jer u zadnje vreme dosta masturbiram i natezem kozicu,citao sam,na jednom forumu o fimozi,da ima i ljudi koji ne mogu cak ni da prevuku kozicu preko glansa,pa ne mogu ni higijenu da odrzavaju a to imaju i po deset godina a nemaju rak,a ne znam sta je meni,ja sta god procitam na netu,odmah pomislim da i ja to imam,a u stvari nemam,ja odrzavam higijenu penisa redovno,kazem vam za to blago crvenilo nameravam da se javim urologu sledece nedelje pa ce on dati svoje misljenje,jer je on strucniji od mene,imam 16 godina a vec razmisljam o takvim glupostima,u pravu ste vi doktore,svi su mi govorili da se ne bojim da sam se utripovo,a sada i ja to mislim posle vasih reci.Hvala vam mnogo
Braken
Novi član
Novi član

Post od Braken »

Doktore,imam jos samo par pitanja
1Da li fimoza utice na rast penisa?
2Nekad osetim blag bol u penisu,nekad i okolo prepona,da li je to nesto ozbiljno??
Hvala
Dr011
Stalni član
Stalni član

Post od Dr011 »

ako imas tesnu kozicu upravo to moze da bude razlog crvenila zbog povredjivanja i iritacije...fimozu treba svako resiti ako postoji...sto se tice "kvrgica" treba to ispratiti, po terapiji javi se na kontrolu...
fimoza moze uticati na rast ako je bas tolikog stepena da ne dozvoljava da se penis ispruzi u erekciji, i u tom sluaju treba je resiti u ranom detinjstvu kako bi penis moga normalno da se razvija...
bol u penisu moze biti usled razlicitih stvari, pa to zavisi od toga...moze kod iritacije, fimoze, upale, preterane masturbacije itd...bol oko prepona isto zbog razlicitih stvari...savetujem svakako pregled, jedino tako moze da se vidi kako stoje stvari i ima li nekih problema...
Odgovori