Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Klamidija pa kandida, aj nek neko pomaze ako boga zna ?
PostPoslato: Čet Jan 12, 2006 3:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2005 3:09 am
Postovi: 6
Ok, ja procitah forum nadjoh svoje simptome otisao na test da mi izvade bris ... izvadishe, bio pozitivan na klamidiju, dali mi bassado antibiotik neki italijanski medjutim ja primecujem nesto belo oko glavica opet, ja mislio opet ta shugava klamidija da je to ono belo sto izlazi i neprijatno mirishe kao u slucaju klamidije, a to sam imao i prvi put kad sam otisao, odem opet .. i oni kazu pa to je kandida sad ... i uzmu mi bris sa glavica i posto sam popio dve serije tog bassada 2 puta dnevno 7 dana koji je ludacki efikasan, pa kad sam video to belo opet ja zvao doktora kaze on da smaknem jos jednu seriju bassada i da dodjem na pregled. Covek tek kad sam dosao, kaze jel osecas peckanje, ja reko ne, jel vidis to belo da izlazi, ja reko ma nista od toga samo kad se probudim ujutru i s'vremena na vreme u toku dana nadjem to belo na kozici oko glavica a nista ne izlazi ... i on kaze pa to je kandida ... e sad ja znam da je kandida gljivicno oboljenje i da tu antibiotici imaju kontraefekat, al sta da radim sad ... sve u svemu prepisao mi je neki djavo da otkuvam u vodi jednu kasicicu mislim da je to neka soda sta je ... i da perem to sa time ...
da li mi neko moze objasniti malo celu situaciju ? zahvaljujem


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: takodje....
PostPoslato: Čet Jan 12, 2006 3:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2005 3:09 am
Postovi: 6
...htedoh da pitam otkud to tu oko glavica ? ne izlazi to belo, odakle izlazi ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: takodje ...
PostPoslato: Čet Jan 12, 2006 4:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2005 3:09 am
Postovi: 6
da li je moguce da sam ja imao i ili imam kandidu i klamidiju u isto vreme ?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: vrlo moguce
PostPoslato: Pet Jan 13, 2006 11:31 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 11:16 pm
Postovi: 40
Vrlomoguce i vrlo veovatno. Antibiotici smanjuju imunitet i kao propratna pojava se vrlo cesto javi kandida, narocito uz upotrbu tako jakih antibiotika.
Ono sto ne bi trebalo da brinws je svakako kandida, al se dobro pobrini za Chlamidiju. Ispi terapiju do kraja i nemoj da se zavaras prvim negativnim testom posle terapijim, jer moze da se pritaji i navrati. Zatoje vrlo vazno da se leci i devojka (pretpostavljam da si je od nje i dobio) da posle ne bi dislo do tzv ping-pong efekta. Tek nakon 3-4 negativne provere (na mesec-mesecipo dana) mozes reci da je konacno odstranjena.
Pozdrav i srecno....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: zahvaljujem na odgovoru chedo...
PostPoslato: Pet Jan 13, 2006 12:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2005 3:09 am
Postovi: 6
...posetio sam dva lekara, jedan u svajcarskoj i jedan u komu nedaleko od milana koji su strucnjaci za te polne bolesti i rekose mi da posle 2 serije tih antibiotika klamidija bi trebala da bude iskorenjena, ali kao sto si rekao i ti naveli su da treba uraditi provere radi jos par testova u razmacima. Ja ne znam koji je to antibiotik i da li ga ima kod nas, dat mi je "bassado", italijanske proizvodnje i obojica za njega kazu da je izuzetno efikasan i da ne deluje u jako niskom procentu slucajeva tako da ga preporucujem i ostalima sa slicnim problemom, kandida, regulishem je sa ispiranjem sodom bikarbonom narednih nedelju dana pa cemo nakon pregleda utvrditi da li je potrebno koristiti i kremu, smeta mi izuzetno pogotovo miris koji ostavlja za sobom.
Takodje da napomenem, pohvalio bih taj bassado i preporucio svima jer, meni je bilo preporuceno 7 dana ujutru i uveche, vec posle par dana bela tecnost je nestala, misleci da nije nestala zbog belog taloga oko glavica, putem telefona doktor mi je rekao da ponovim terapiju i ja sam shinuo jos jednom seriju bassada tako da se kandida izgleda "povecala" na rachun jakih antibiotika protiv klamidije.
Sve u svemu idemo dalje sa testovima da bude sigurno da je klamidija iskorenjena a ojadjivanje kandide je u toku.
Sto se partnera tiche, nesreca je moja sto ni sam ne znam precizan broj koliko je devojaka bilo od letos do pre mesec i po dva koje su mi to mogle preneti jer sam pre toga bio cist, sve kojih se secam i do kojih sam imao nacina doci su uredno obaveshtene. Tako da majstori moji, nema zezanja vise za mene, apelovao bih na sve za taj gest javljanja svim partnerima jer je izuzetno korektno.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 108 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: