Kako do posla???
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ijaoooo...ne stajte mi na zulj...lbilja napisao:dokle dragi kolega m islite da volontirate?

Mislim da volontiram dok ne nadjem posao,a valjda ce mi biti veca sansa negde ako vide da imam i malcice iskustva...ostaje jos samo ta "sitnica" da nadjem to "negde"

Ako nista obnovicu ono sto sam vec uveliko poceo da zaboravljam i video sam vec za 2 dana mnogo toga...to je jedina dobra strana...a ona najgora je u tome sto cu na ovaj nacin morati da volontiram minimum 2 godine ili ko zna koliko...evo ima vec jedan momak i nije nesto druzeljubi ali ne krivim ga sigurno misli da cu da mu uzmem mesto koje mozda i ne postoji,njemu za utehu ja se ne nadam nicemu...on je vec volontirao 2 godine u KCS pa je presao ovde...strasno...ali sta drugo preostaje?Da radim negde u p.m. gde tek ne znam nikog i gde nikad necu dobiti specijalizaciju koju zelim i odakle pitanje da li cu se ikada vratiti za bg,pa ni neku rezervnu varijantu ili nesto sl.
Misim da ovako bar ostajem u toku sa desavanjima i nadam se da ce poceti malo ozbiljnije da rade sa mnom posle nekog vremena ali za ovih par dana sam zadovoljan i polako mi se povecavaju zadaci a nadam se da cu za neko vreme poceti da dobijam i obaveze...e tada cu da pocnem da sticem iskustvo i snalazljivost a to je ono najvrednije...sa parama ne stojim bog zna kako...znaci puko prezivljavanje...to me i tisti jer da sam dete tog i tog ne bi mi nikakav problem predstavljalo sve ovo.
Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm
Ijaoooo...ne stajte mi na zulj...lbilja napisao:dokle dragi kolega m islite da volontirate?

Mislim da volontiram dok ne nadjem posao,a valjda ce mi biti veca sansa negde ako vide da imam i malcice iskustva...ostaje jos samo ta "sitnica" da nadjem to "negde"

Ako nista obnovicu ono sto sam vec uveliko poceo da zaboravljam i video sam vec za 2 dana mnogo toga...to je jedina dobra strana...a ona najgora je u tome sto cu na ovaj nacin morati da volontiram minimum 2 godine ili ko zna koliko...evo ima vec jedan momak i nije nesto druzeljubi ali ne krivim ga sigurno misli da cu da mu uzmem mesto koje mozda i ne postoji,njemu za utehu ja se ne nadam nicemu...on je vec volontirao 2 godine u KCS pa je presao ovde...strasno...ali sta drugo preostaje?Da radim negde u p.m. gde tek ne znam nikog i gde nikad necu dobiti specijalizaciju koju zelim i odakle pitanje da li cu se ikada vratiti za bg,pa ni neku rezervnu varijantu ili nesto sl.
Misim da ovako bar ostajem u toku sa desavanjima i nadam se da ce poceti malo ozbiljnije da rade sa mnom posle nekog vremena ali za ovih par dana sam zadovoljan i polako mi se povecavaju zadaci a nadam se da cu za neko vreme poceti da dobijam i obaveze...e tada cu da pocnem da sticem iskustvo i snalazljivost a to je ono najvrednije...sa parama ne stojim bog zna kako...znaci puko prezivljavanje...to me i tisti jer da sam dete tog i tog ne bi mi nikakav problem predstavljalo sve ovo.
Pozdrav!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 15, 2007 8:56 pm
Ljudi,
pa nemate pojma koliko je tek u Nisu stravicna situacija za lekare!
Kakvih crnih 80 km mi trazimo hiljadama km posao ama bilo gde!!
A posla nigde ni na vidiku....
Nostrifikacija klimava, prosto se pitam gde cemo svi mi da radimo.
Predlazem neko volontiranje po Africi, tamo je pomoc uvek dobrodosla:)
Bice bolje , valjda
pa nemate pojma koliko je tek u Nisu stravicna situacija za lekare!
Kakvih crnih 80 km mi trazimo hiljadama km posao ama bilo gde!!
A posla nigde ni na vidiku....
Nostrifikacija klimava, prosto se pitam gde cemo svi mi da radimo.
Predlazem neko volontiranje po Africi, tamo je pomoc uvek dobrodosla:)
Bice bolje , valjda
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 12:57 pm
- Kontakt:
posao u pozerevcu
Interesuje me da li jos uvek ima mesta za zaposlenje u Pozerevcu ,posto sam skoro i nebih da cekam a to mi je blizu,i ako ima kome se treba obratiti ili na koji broj telefona se mogu dobiti takve informacije.HVALA
-
- Novi član
"Pocetkom decembra Hrvatska raspisuje konkurs za popunjavanje osnovne mreže lekara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Konkurs ce biti otvoren tri meseca, do kraja februara 2008 godine, a trži se 154 lekara opšte prakse, 84 pedijatra, 60 ginekologa i cak 285 stomatologa.
U bolnickom sistemu Hrvatske nedostaje oko 900 specijalista. Najviše internista, gotovo 400, te oko 350 hirurga. Zbog nepostojanja jezicke barijere, nove lekare ce potražiti u Srbiji i Crnoj Gori, gde se trenutno pojavljuje višak.
Iznet je i zanimljiv podatak, da i ako Hrvatskoj hronicno nedostaju lekari na Zavodu za zapošljavanje je trenutno prjavljeno 204 lekara. Oni imaju diplomu medicinskog fakulteta, ali nijedan od njih nema položen strucni ispit, a sa položenim ovim ispitom ceka ih odmah i radno mesto. "
ovo je proverena informacija, dobila sam je iz jedne nevladine organizacije iz beograda.
U bolnickom sistemu Hrvatske nedostaje oko 900 specijalista. Najviše internista, gotovo 400, te oko 350 hirurga. Zbog nepostojanja jezicke barijere, nove lekare ce potražiti u Srbiji i Crnoj Gori, gde se trenutno pojavljuje višak.
Iznet je i zanimljiv podatak, da i ako Hrvatskoj hronicno nedostaju lekari na Zavodu za zapošljavanje je trenutno prjavljeno 204 lekara. Oni imaju diplomu medicinskog fakulteta, ali nijedan od njih nema položen strucni ispit, a sa položenim ovim ispitom ceka ih odmah i radno mesto. "
ovo je proverena informacija, dobila sam je iz jedne nevladine organizacije iz beograda.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 12:57 pm
- Kontakt:
zaposlenje
Mozda Sandra ako bi nbila ljubaznna pa da ostavis neki br.telefona na koji se mogu dobiti dodatne informacije oko tog konkursa u Hrvatskoj ,gde kome se treba obratiti i slicno.Ova informacija je vrlo interesantna.Hvala
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Za zaposlenje u Zdravstvenom Centru Pozarevac, koji je, kazu, treci po velicini u Srbiji (po broju pacijenata koje leci), okrenete 012/222-666, i trazite da vas prebace kod direktora, gde mozete da zakazete razgovor.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 1:04 pm
- Kontakt:
Dobar dan svima i Srecna vam 2008. godina.
I ja sam zavrsila medicinu u Nisu, decembra 2006.god. sam diplomirala, odradila staz i jula 2007. polozila drzavni ispit a jos uvek nigde ne radim.
Pocecu da volontiram (naravno i za to mi je bila potrebna preporuka) a kao sto Sandra nekad rece jako je teska situacija u Nisu sto se posla tice jer ima skoro 300 lekara na zavodu.
Ali bice bolje
I ja sam zavrsila medicinu u Nisu, decembra 2006.god. sam diplomirala, odradila staz i jula 2007. polozila drzavni ispit a jos uvek nigde ne radim.
Pocecu da volontiram (naravno i za to mi je bila potrebna preporuka) a kao sto Sandra nekad rece jako je teska situacija u Nisu sto se posla tice jer ima skoro 300 lekara na zavodu.
Ali bice bolje

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 04, 2009 2:09 pm
Pozdrav svima!!!
Radim kao lekar u DZ Bač (ambulanta Vajska),putujem iz Petrovaradina,to je nekih 75km od N.Sada.Tamo odrađujem stipendiju. Malo je zeznuto putovati svaki dan, al, brate mili, iako imam tamo i gde da živim, nema šanse da se selim!!! (ovde sam i oženjen i porodica i baš SVE mi je ovde). Voleo bih da radim negde bliže svakako, pa ako neko ima neku informaciju, neka je prosledi. Znam da je danas teško naći posao u ovoj struci, i drago mi je što vidim da su mlade kolege optimistične što se tiče budućnosti, ali verujte mi, do sada je bivalo samo gore