Kako do posla???

Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.

Moderatori: moderato, vlada99

lbilja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 18, 2005 2:09 pm

Post od lbilja »

dokle dragi kolega m islite da volontirate?
dr.Vesa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr.Vesa »

lbilja napisao:dokle dragi kolega m islite da volontirate?
Ijaoooo...ne stajte mi na zulj...:x
Mislim da volontiram dok ne nadjem posao,a valjda ce mi biti veca sansa negde ako vide da imam i malcice iskustva...ostaje jos samo ta "sitnica" da nadjem to "negde"
:cry:
Ako nista obnovicu ono sto sam vec uveliko poceo da zaboravljam i video sam vec za 2 dana mnogo toga...to je jedina dobra strana...a ona najgora je u tome sto cu na ovaj nacin morati da volontiram minimum 2 godine ili ko zna koliko...evo ima vec jedan momak i nije nesto druzeljubi ali ne krivim ga sigurno misli da cu da mu uzmem mesto koje mozda i ne postoji,njemu za utehu ja se ne nadam nicemu...on je vec volontirao 2 godine u KCS pa je presao ovde...strasno...ali sta drugo preostaje?Da radim negde u p.m. gde tek ne znam nikog i gde nikad necu dobiti specijalizaciju koju zelim i odakle pitanje da li cu se ikada vratiti za bg,pa ni neku rezervnu varijantu ili nesto sl.
Misim da ovako bar ostajem u toku sa desavanjima i nadam se da ce poceti malo ozbiljnije da rade sa mnom posle nekog vremena ali za ovih par dana sam zadovoljan i polako mi se povecavaju zadaci a nadam se da cu za neko vreme poceti da dobijam i obaveze...e tada cu da pocnem da sticem iskustvo i snalazljivost a to je ono najvrednije...sa parama ne stojim bog zna kako...znaci puko prezivljavanje...to me i tisti jer da sam dete tog i tog ne bi mi nikakav problem predstavljalo sve ovo.
Pozdrav!
dr.Vesa
Novi član
Novi član

Post od dr.Vesa »

lbilja napisao:dokle dragi kolega m islite da volontirate?
Ijaoooo...ne stajte mi na zulj...:x
Mislim da volontiram dok ne nadjem posao,a valjda ce mi biti veca sansa negde ako vide da imam i malcice iskustva...ostaje jos samo ta "sitnica" da nadjem to "negde"
:cry:
Ako nista obnovicu ono sto sam vec uveliko poceo da zaboravljam i video sam vec za 2 dana mnogo toga...to je jedina dobra strana...a ona najgora je u tome sto cu na ovaj nacin morati da volontiram minimum 2 godine ili ko zna koliko...evo ima vec jedan momak i nije nesto druzeljubi ali ne krivim ga sigurno misli da cu da mu uzmem mesto koje mozda i ne postoji,njemu za utehu ja se ne nadam nicemu...on je vec volontirao 2 godine u KCS pa je presao ovde...strasno...ali sta drugo preostaje?Da radim negde u p.m. gde tek ne znam nikog i gde nikad necu dobiti specijalizaciju koju zelim i odakle pitanje da li cu se ikada vratiti za bg,pa ni neku rezervnu varijantu ili nesto sl.
Misim da ovako bar ostajem u toku sa desavanjima i nadam se da ce poceti malo ozbiljnije da rade sa mnom posle nekog vremena ali za ovih par dana sam zadovoljan i polako mi se povecavaju zadaci a nadam se da cu za neko vreme poceti da dobijam i obaveze...e tada cu da pocnem da sticem iskustvo i snalazljivost a to je ono najvrednije...sa parama ne stojim bog zna kako...znaci puko prezivljavanje...to me i tisti jer da sam dete tog i tog ne bi mi nikakav problem predstavljalo sve ovo.
Pozdrav!
dr.Vesa
Novi član
Novi član

Post od dr.Vesa »

dr ivica napisao:Izvolite u Pozarevac, tu nema ni jednog lekara na zavodu za zaposljavanje.
U konkursu je ispalo da nema mesta u samom Pozarevcu vec samo 4 mesta u okolnim,pretpostavljam selima...ima samo jedno mesto za anesteziologa u samom Pozarevcu a njega ce dobiti vec gotov specijalista.
sandra_nis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2007 8:56 pm

Post od sandra_nis »

Ljudi,
pa nemate pojma koliko je tek u Nisu stravicna situacija za lekare!
Kakvih crnih 80 km mi trazimo hiljadama km posao ama bilo gde!!
A posla nigde ni na vidiku....
Nostrifikacija klimava, prosto se pitam gde cemo svi mi da radimo.
Predlazem neko volontiranje po Africi, tamo je pomoc uvek dobrodosla:)
Bice bolje , valjda
LUNA-kaca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 12:57 pm
Kontakt:

posao u pozerevcu

Post od LUNA-kaca »

Interesuje me da li jos uvek ima mesta za zaposlenje u Pozerevcu ,posto sam skoro i nebih da cekam a to mi je blizu,i ako ima kome se treba obratiti ili na koji broj telefona se mogu dobiti takve informacije.HVALA
sandra_nis
Novi član
Novi član

Post od sandra_nis »

"Pocetkom decembra Hrvatska raspisuje konkurs za popunjavanje osnovne mreže lekara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Konkurs ce biti otvoren tri meseca, do kraja februara 2008 godine, a trži se 154 lekara opšte prakse, 84 pedijatra, 60 ginekologa i cak 285 stomatologa.

U bolnickom sistemu Hrvatske nedostaje oko 900 specijalista. Najviše internista, gotovo 400, te oko 350 hirurga. Zbog nepostojanja jezicke barijere, nove lekare ce potražiti u Srbiji i Crnoj Gori, gde se trenutno pojavljuje višak.

Iznet je i zanimljiv podatak, da i ako Hrvatskoj hronicno nedostaju lekari na Zavodu za zapošljavanje je trenutno prjavljeno 204 lekara. Oni imaju diplomu medicinskog fakulteta, ali nijedan od njih nema položen strucni ispit, a sa položenim ovim ispitom ceka ih odmah i radno mesto. "
ovo je proverena informacija, dobila sam je iz jedne nevladine organizacije iz beograda.
LUNA-kaca
Novi član
Novi član
Kontakt:

zaposlenje

Post od LUNA-kaca »

Mozda Sandra ako bi nbila ljubaznna pa da ostavis neki br.telefona na koji se mogu dobiti dodatne informacije oko tog konkursa u Hrvatskoj ,gde kome se treba obratiti i slicno.Ova informacija je vrlo interesantna.Hvala
sandra_nis
Novi član
Novi član

Post od sandra_nis »

zaista ne znam, mozda se moze dobiti informacija preko biroa za zaposljavanje ali ja nisam zvala tako da nemam pojma.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Za zaposlenje u Zdravstvenom Centru Pozarevac, koji je, kazu, treci po velicini u Srbiji (po broju pacijenata koje leci), okrenete 012/222-666, i trazite da vas prebace kod direktora, gde mozete da zakazete razgovor.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
LUNA-kaca
Novi član
Novi član
Kontakt:

odgovor

Post od LUNA-kaca »

Hvala puno na informaciji.
majadespa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 04, 2008 1:04 pm
Kontakt:

Post od majadespa »

Dobar dan svima i Srecna vam 2008. godina.
I ja sam zavrsila medicinu u Nisu, decembra 2006.god. sam diplomirala, odradila staz i jula 2007. polozila drzavni ispit a jos uvek nigde ne radim.
Pocecu da volontiram (naravno i za to mi je bila potrebna preporuka) a kao sto Sandra nekad rece jako je teska situacija u Nisu sto se posla tice jer ima skoro 300 lekara na zavodu.
Ali bice bolje :)
sasoni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 04, 2009 2:09 pm

Pozdrav svima!!!

Post od sasoni »

Radim kao lekar u DZ Bač (ambulanta Vajska),putujem iz Petrovaradina,to je nekih 75km od N.Sada.Tamo odrađujem stipendiju. Malo je zeznuto putovati svaki dan, al, brate mili, iako imam tamo i gde da živim, nema šanse da se selim!!! (ovde sam i oženjen i porodica i baš SVE mi je ovde). Voleo bih da radim negde bliže svakako, pa ako neko ima neku informaciju, neka je prosledi. Znam da je danas teško naći posao u ovoj struci, i drago mi je što vidim da su mlade kolege optimistične što se tiče budućnosti, ali verujte mi, do sada je bivalo samo gore :(
Odgovori