Sve stručne diskusije koje ne pripadaju postojećim forumima. Forum je namenjen razmeni iskustava medicinskih stručnjaka. Nije namenjen za pitanja pacijenata.
Zdravo kolege
Zavrsio sam Medicinski fakultet u Beogradu u roku tj.za 6 godina,medju prvih deset u generaciji i sa vise nego solidnim prosekom-8,57.Mislim da bi svako trebao da ima posao nakon ovolikog skolovanja,a ne samo ja.
Jednom recju moja generacija je prokleta i strasno je sta ova drzava radi nama doktorima.
Zanima me kako da se zaposlim u struci(znaci kao doktor a ne u farmaceutskoj kuci)i gde postoji sansa za bilo kakvim zaposljenjem...postoji li sansa za posao negde u krugu 100 km od Beograda,a takodje da li postoji neka sansa i za posao u Bg-u.Koliko znam nigde nema mesta bez para i veze mada jos uvek nisam isao licno da se raspitujem.
Pomozite mi ako znate nesto jer postajem ocajan.
Hvala vam i nadam se da ce biti bolje
dr ivica napisao:Izvolite u Pozarevac, tu nema ni jednog lekara na zavodu za zaposljavanje.
Nema razloga za takvim tonom
Pozarevac je ipak predaleko da bih svaki dan putovao iz Beograda do njega i nazad.Zanima me ima li mesta u mestima tipa Obrenovac,Lazarevac,Kovin,Mladenovac,Smederevo ili po Vojvodini...i nije neka razlika u razdaljini ali se oseti ako putujem tamo-vamo svaki dan,zar ne?
Nisam razmazen niti sta slicno ali i zbog mog zdravstvenog stanja bih voleo da to bude najvise na 1 sat od Beograda jer ne mogu da se preselim iz Beograda u drugo mesto,ali mogu da putujem i na to sam spreman.Zato ako ima nekog iz tog raspona molio bih da mi kaze kakva je sansa za posao.
Pozarevac je na sat vremena od BG autobusom, oko 40 minuta autom, na 80km od centra, a izmedju Bubanj potoka i naplatne rampe na izlasku za pozarevac ima tacno 49km. Moja supruga radi u Ministarstvu pravde, putuje iz Pozarevca svako jutro, zajedno sa jos mnogo drugih ljudi odavde koji rade u Beogradu, a u suprotnom smeru putuje najmanje 6-7 lekara iz Beograda koji rade u Pozarevcu. Autobusi polaze na svakih sat vremena, a ujutru i na 15 minuta.
Sad - ja znam i razumem da mi nismo na medicini ucili geografiju, ali eto, ako malo pogledate, ja sam Vam dao bas ono sto ste trazili.
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
U pravu ste razdaljina je 80 km sad sam proverio.
Videcu,valjda cu naci nesto jos blize,ali ako ima mesta ovo mi je prihvatljivo...raspitacu se jos za Kovin,Smederevo i Mladenovac i sl.
Hvala na informaciji pa mozda budemo i sugradjani.
Postovani doktori i doktoke.
Pokusajte u Pancevu.Mislim da nije nemoguce,a nije daleko 12 km. od centra Bgd.
Ovde ima dosta lekara koji putuju,a licno mislim da im je i potrebno osvezenje.
Dosta se renovira i prosiruje bolnica-pa pitajte.
Ko kuca otvorice mu se.
U Srbiji to znaci puuuuno kuca!
Cestitam na zavrsenom najtezem fakultetu,ponosite se sobom.
E, ljudi, sad procitah da se u Kotezu otvorila nova bolnica koja je namerena lecenju internistickih, onkoloskih i cerebrovaskularnih oboljenja.. Ne znam, mozda bi neko mogao da se raspita da nema tamo posla.. ko zna...
Postoji i kucno lecenje, 24h..
ako vas interesuje mogu da napisem ceo clanak..
U naselju Kotez juce je otvorena specijalna bilnica za internu medicinu "Etika", prva takve vrste u Srbiji. Bolnica je, prema recima direktora dr Aleksandra Djokovica, namenjena lecenju internistickih, onkoloskih i cerebrovaskularnih oboljenja.
-Nasa ustanova organizuje i ambulantno lecenje za sve pacijente koji boluju od hronicnih internistickih oboljenja, kao i dnevnu bolnicu za hemoterapiju i imunoterapiju. Bolnica ima i savetovaliste za prevenciju malignih i hronicnih oboljenja, kao i organizovanu kucnu negu i lecenje 24h dnevno-istakao je Djokovic.
U naselju Kotez juce je otvorena specijalna bilnica za internu medicinu "Etika", prva takve vrste u Srbiji. Bolnica je, prema recima direktora dr Aleksandra Djokovica, namenjena lecenju internistickih, onkoloskih i cerebrovaskularnih oboljenja.
-Nasa ustanova organizuje i ambulantno lecenje za sve pacijente koji boluju od hronicnih internistickih oboljenja, kao i dnevnu bolnicu za hemoterapiju i imunoterapiju. Bolnica ima i savetovaliste za prevenciju malignih i hronicnih oboljenja, kao i organizovanu kucnu negu i lecenje 24h dnevno-istakao je Djokovic.
Kurir-4.jul.2007.
Ovde je jasno da se traze samo specijalisti i to odredjenih profila a tak svrseni lekari ni pod razno.
Uspeo sam da nadjem volonterski posao u jednoj bolnici u bg-u...i to takodje putem preporuke
Kad sam otisao na razgovor odmah su mi rekli da ne ocekujem nista u buducnosti
A prvi dan na odeljenju nacelnica odeljenja (interno) mi je odmah rekla kako cu morati da dolazim i da radim kao da primam platu itd...itd...a ja kazem nema problema ja hocu sto vise da naucim...a ona onda kad je videla da sam tvrd orah kaze kako oni u bolnicu ne primaju ljude sa prosekom ispod 9 i trazila mi je cv,koji nisam doneo jer sam ga dao ovima u upravi(direktoru)...ma sta mi naprica...skoro da joj kazem ne primate vi ni sa prosekom 10 da se razumemo
Ima kolko sutra da joj odnesem cv pod nos znam ljude koji su pioniri u nekim jakim oblastima u medicini u nasoj zemlji a imali su isti prosek kao ja tj.za 0,03 veci i sada su u nastavi na fakultetu...nasla je mene da farba...