Sex za vrijeme mestruacije i infekcija

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Lillia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 1:32 pm

Re: Sex za vrijeme mestruacije i infekcija

Post od Lillia »

Pozdrav svima! Javljam vam se sa dobrim vestima. Terapije jos traju ali u svakom slucaju zelim da podelim dosadasnje iskustvo.
Moj momak je dobio terapiju koju sam opisala. Njegov rezultat analize sperme, na kojoj je pisalo da ima enterococu sam dala mojoj dokt, koja me je poslala da uradim bris cervixa na gram pozitivne i gram negativne bakterije, sto mora da se naglasi. Pri tom sam ja osecala manje tegobe u smislu grebanja i blagog peckanja u vaginalnom predelu i bris su mi jedva uzeli jer sam sva bila zgrcena. Oni su mi stalno govorili da se opustim jer su mislili da sam zgrcena zbog nekog straha ali nisam uopste bila uplasena. Tu sam odmah znala da nesto nije u redu. Taj osecaj se hronicno pojavljivao i tokom odnosa sto smo prepisivali stresu, tj konstantnom strahu od urinarnih infekcija. Nakon par dana rezultati su pokazali da u cervixu imam i enterococu u velikom broju i eserihiju u manjem broju i oni su uzrok tog groznog osecaja i ispadne da smo nas dvoje konstantno to prenosili jedno drugome a da nismo toga Ni bili svesni! On nikada nije pokazivao simptome, a mene su ubijali iznutra i ni jedan doktor nikada nije predlozio da se i on proveri uzorkom sperme! Isto tako mene niko nije slao na proveru nakon terapije i nikada nije dokazano da li sam se izlecila ili samo zalecila! Toliko godina, umesto ciste ljubavi hronicna patnja! Uzas...
Uglavnom, dokt mi je prepisala antibiotik na koji su osetljive obe bakterije a to je ciprocinal od 500mg i vaginalete koje se posebno prave u privatnim apotekama, mesavina nistatina i ciprocinala, mislim. I nista nije skupo, ukupno je oko 800din. Antibiotik sam koristila oralno, ujutru i uvece, pet dana, i svako vece vaginalete 10 dana. Nakon druge vaginalete sam osetila takvo olaksanje, opustenost koju stvarno dugo nisam osetila! Sad sam kao preporodjena! Receno mi je nakon terapije, da sacekam prvu menstruaciju i nakon 10 dana od da idem ponovo da uzmem bris cervixa. To ce se desiti sledece nedelje i jedva cekam! Ja se osecam divno, moj momak isto, nazalost, odnose ne smemo da imamo dok traje terapija i vec je proslo skoro dva meseca ali mislim da problema necemo vise imati. Ovo je prvi put da sam imala ovakvu terapiju i stvarno mislim da je pun pogodak! Momku je receno da proveri uzorak za tri meseca a do tad smo na prezervativu, za svaki slucaj.
Nadam se da ce ovo moje bolno iskustvo jos nekome pomoci, da makar ima neku smernicu, da se ne vrti u krug kao sto sam ja 6 godina. Nikome ovo ne bi pozelela, niko ne zasluzuje da trpi bol. Znam da postoje ljudi koji zive mnogo tezim zivotom ali meni je ovo bilo uzasno i zivot mi je promenilo. Nadam se da je ovo kraj. Da mogu da budem bezbrizna i da volim punim srcem.
Odgovori