Jperica, Interesantna mi je prica o belom luku u kombinaciji sa medom, oboje je zdravo (i nijedno ne koristim u ishrani), a plus je afrodizijak

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Lillia napisao:Jperice molim te jesi i te kako mladhvala na savetima, ja cu rado uvesti beli luk, obozavam ga i rado konzumiram ali ne tako cesto koliko bi volela, a za njega sumnjam jer ga ne podnosi a izgleda da cu onda morati da mu stavim stipaljku na nos pre ulaska u krevet
recicu mu i za jod i brijanje.
Interesantno sto mi ni jedan doktor nije dao niti jedan savet prevencije, bas nista nisu rekli osim da je to moja "slaba tacka" i da se pazim a pri tom nista nisu rekli kako ?! Jako se lako predaju nasi lekari ali ja ne dizem ruke od sebe! Odbijam da mislim da je to "moja slaba tacka"! Mogla sam godinu i po dana da zivim bez nje, sto je najduzi period od kako sam je prvo dobila, a pri tom sam bila bas opustena i uzivala u zajednickom zivotu i sigurna sam da mogu to jos da produzim.
Sonja F Sto se nalaza tice nije neophodno da ga nosis, veruj mi osetis kad imas bakteriju, a ako ne osetis ona, iako je tu u jako malom broju, nece se pojaviti u nalazu. Samo ce vreme pokazati da li ce se vratiti. Moja jedna prijateljica je imala jednom i vise nije, a ja iako pazim koliko znam, dobijam je iznova i iznova. Neke su prosto podloznije, bar mi je tako receno... Ja sam se sad dogovorila sa momkom da odradimo sve nalaze a do tad smo na kondomu, pa da vidim bas da li ce i tako da me strefi. Dodje i meni, taman se opustim i opet krenem da uzivam u zivotu i kao da me neko kazni, opet je dobijem. Jel mi verujes da se vec i nadam da je do njega pa da se on izleci za sva vremena, jer se ja lecim i lecim i opet muke iznova!
Inace, da znas, bakteriju mozes da uvuces i u vaginalni cervix. To je mnogo manje bolno, ali je sex malo stegnut i grebucka i konstantno te stipka dole, pa tako znas da je imas. Leci se istim antibiotikom i nije neki problem ali onda bi valjalo paziti i na momka da ne dobije i on pa da se ne vrti u krug. Popricqj sa ginekologom, mozda ima nesto novo da kaze na ovu temu. Ja sam sad preslu kod neke nove i imam zakazano sutra pa cu sve da je pitam. Prosto mi je vec interesantno na koliko neukig doktora nailazim i volim da slusam njihova "objasnjenja"
Lillia napisao:Bas sam juce bila kod nove ginekologice i cini mi se, posle sest godina da sam konacno nasla osobu koja razume o cemu joj pricam! Rekla mi je i da je vrlo moguce da je i do momka i da se to desava u krug a da ni ne kapiramo tako da od nedelje ide na pregled i da nosi uzorke na analizu. A isto tako mi je rekla da sledeci put ako se desi, da dodjem kod nje sa rezultatima urinokulture i da ce mi dati terapiju. Terapija za e.coli je jako duga i treba biti uporan, kao i dase daju tri razlicita antibiotika koja se koriste najmanje tri nedelje i tek nakon toga, ako je analiza urina uredu znaci da bakterije vise nema. Moram da napomenem da meni niti jedan lekar do sada nije dao ni slicnu terapiju, samo su mi dali po jednu ili dve kutije palitrexa i baktrima i amin. A ako ih ja jos i pitam da li je dovoljno samo groknu! Uzas!
A takodje sam cula da su trudnice podlozne cestoj upali mokracnih kanala, da li zato sto su osetljivije ili zato sto beba pritiska uretru, moguce zbog oboje. Ja sam stvarno cistunica i retko zalazim u javne wc, i kod kuce prvo obrisem dasku i pustim vodu pre nego sto sednem itd. Ponekad mislim i da preterujem, a onda vidim ljude koji su tako nemarni po pitanju higijene i njima nista, pa se zapitam...
Eto, na srecu nasla sam doktorku koja prica moj jezik pa cemo videti sta se tu stvarno desava i ispitati do kraja.
Sta god da pronadjemo pisacu ovde i nadam se nekome jos i pomoci![]()
Pozdrav svima, stay in touch
Sonja F napisao:Lillia napisao:Bas sam juce bila kod nove ginekologice i cini mi se, posle sest godina da sam konacno nasla osobu koja razume o cemu joj pricam! Rekla mi je i da je vrlo moguce da je i do momka i da se to desava u krug a da ni ne kapiramo tako da od nedelje ide na pregled i da nosi uzorke na analizu. A isto tako mi je rekla da sledeci put ako se desi, da dodjem kod nje sa rezultatima urinokulture i da ce mi dati terapiju. Terapija za e.coli je jako duga i treba biti uporan, kao i dase daju tri razlicita antibiotika koja se koriste najmanje tri nedelje i tek nakon toga, ako je analiza urina uredu znaci da bakterije vise nema. Moram da napomenem da meni niti jedan lekar do sada nije dao ni slicnu terapiju, samo su mi dali po jednu ili dve kutije palitrexa i baktrima i amin. A ako ih ja jos i pitam da li je dovoljno samo groknu! Uzas!
A takodje sam cula da su trudnice podlozne cestoj upali mokracnih kanala, da li zato sto su osetljivije ili zato sto beba pritiska uretru, moguce zbog oboje. Ja sam stvarno cistunica i retko zalazim u javne wc, i kod kuce prvo obrisem dasku i pustim vodu pre nego sto sednem itd. Ponekad mislim i da preterujem, a onda vidim ljude koji su tako nemarni po pitanju higijene i njima nista, pa se zapitam...
Eto, na srecu nasla sam doktorku koja prica moj jezik pa cemo videti sta se tu stvarno desava i ispitati do kraja.
Sta god da pronadjemo pisacu ovde i nadam se nekome jos i pomoci![]()
Pozdrav svima, stay in touch
S paznjom cemo pratiti tvoju pisaniju, bar jaJperice, jasno je da se bakterija moze dobiti na vise nacina,preko prljavog wc-a svakako, ali koliko ja pratim, cure/zene na ovoj temi uglavnom smatraju da bakteriju dobijaju seksualnim putem. Ja tacno znam da je tako, nikada nisam ni imala bakteriju ranije tj prije stupanja u odnose (osim ako nisam znala, dakle pricam o jakoj infekciji koja ima snazne simptome i koju je nemoguce ne osetiti) , a u vezi odnosa, kada se desi infekcija, simptomi se desavaju otprilike dan nakon odnosa. Kao po obrascu. Takodje, sam prietila i to da se bakterija aktivira uvek kad se desi "intenzivniji" period u smislu od nekoliko dana svakodnevnih odnosa... Od kad sam toga postala svesna, izbegavam takve periode
Bolje spreciti nego leciti
Pozdrav svima.