Sex za vrijeme mestruacije i infekcija

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Sex za vrijeme mestruacije i infekcija

Post od Dea »

E. koli sam imala i ja jednom i mucila sam se sa njom 8 meseci. Iskreno mislim da je ona jako doprinela tome sto sam kasnije obolela od Kronove bolesti, tako da ovu bakteriju shvatam vrlo ozbiljno.
Pored odgovarajuce terapije zaista moras da poradis na imunitetu i isto je vazno da terapija antibioticima ne traje neograniceno (meni su osam meseci menjali na svake dve nedelje antibiotike i to mi je potpuno s....stomak).
Preoprucila bi ti da i on uradi urino kulturu (muskarci su tu lenji i cim nemaju simptome misle da nema sanse da i oni imaju infekciju), a na kondomu bi zaista insistirala. Ukoliko mu je zaista stalo do tebe izdrzace sa kondomom onoliko dugo koliko je potrebno da se resite te "zloce".
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 10, 2009 2:12 pm

Post od jperica »

Definitivno treba oboje da sarađuju. Moja žena je mislila da je to samo do nje, tj. do njenog imuniteta, ali ja sam znao da trebamo oboje da se pazimo, pa sam insistirao na tome da i ja povedem brigu o uklanjanju bakterije. Međutim, ja sam odavno odradio operaciju uklanjanja kožice sa vrha polnog uda, a i redovno se brijem dole i iako neki misle da je to oštra mera - ja posle brijanja i tamo stavim afteršejv i ubeđen sam da je to najviše doprinosilo higijeni. Osm toga, za razliku od većine muškaraca, ja posle svake male nužde obrišem organ. Vodim se logikom - nikad se ne zna kad ću ga metnuti. Tako da je kod mene to relativno čisto.

Posle smo uspeli da ustanovimo od čega je žena dobijala ešerihiju koli: mi volimo s vremena na vreme da otputujemo i usput naravno imamo fiziološke potrebe. Ja to obavim stojeći, a ona čučeći. I eto ga - jedan čučavac promeni sve. Nema veze što se oboje posle toga obrišemo vlažnim maramicama - jednostavno njen imunitet je slabiji i ona ne trpi takve nehigijenske uslove. Tek posle sam čuo objašnjenje da žena kada ide u čučavac treba duplo da povede brigu o odeći, ali i ima jedan trik: treba da se okrene kontra i da obavlja posao gađajući čučavac sa daljine. Nadam se da ovaj savet nekom može pomoći.

A što se tiče kondoma, meni su posle operacije odavno oslabili nervni završeci na vrhu, tako da mi je bez kondoma, zaista bolji osećaj, ali to je ipak važilo samo dok smo pravili decu. Sada, kada ona ne sme da zatrudni (skoro se porodila carskim rezom), vraćamo se nazad. I jedini pravi dobar osećaj je kada muškarac zadovoljava ženu i kada ona u tome uživa. Nije seks samo penetracija, ali ni seks bez penetracije nije seks. Ako dotični momak nije odradio tu operaciju, mislim da nema potrebe da skida kondom. Sve je stvar navike.
Nije dobro, ali trudimo se.
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Nemam smile koji tapše, bravo na odgovornom razmišljanju ja sa mojim mm imam sreće i on slično razmišlje (minus) par detalja al retko koji muškarac je dovoljno odgovoran za sebe a kamoli da ga interesuje zdravlje partnera koje je narušeno njegovim ponašanjem tako da još jedan bravo za sve odgovorne Muškarce!(p.s nisam šovinista ima i neodgovornih žena koje inkriminišu zdravlje svog partnera neodgovornim ponašanjem al to sad nije tema :))
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Svaka cast Jperice! Mislim da kada je partneru stvarno stalo do suprotne stvari nista nije tesko.
Ja i moj dragi godinama ne koristimo kondom, ali kada sam zavrsila u bolnici i morala da dobijem dve konzerve krvi (bez obzira sto znam da se to kontrolise, sanse ipak postoje da se pokupe razne opasne bolestine) insistirala sam da moj partner koristi kondom sve dok posle par meseci nisu mogli da se urade testovi koji su merodavni. Mi imamo dete i ja pri tom ne ramisljam samo o nama vec i o tome da bar jedan roditelj mora da bude tu, tako da bi mi bilo strasno da sam ga sa necim zarazila.
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član

Post od jperica »

Jeste da sada idemo van teme, ali ja sam davalac krvi i praktično svaka tri meseca imam kontrolu svog zdravlja. Rade se kontrole, ali realno, kod nas u Srbiji se krv daje dobrovoljno, a tamo u evropi se plaća i to debelo. Tako da verovatno svakakvi ljudi tamo idu dati krv zbog para, a čuo sam da i naši prelaze granicu kako bi dali krv i zaradili koju paricu.

A što se tiče ešerihije koli - beli luk sa medom je mojoj ženi osim vaginaleta jako pomogao. Mora se ceo organizam boriti, a beli luk+med uveče pred spavanje i krevetna čarolija može da počne, a potom sladak san dok prirodni antibiotik teče kroz krvne sudove.
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član

Post od jperica »

E da, hvala svima! I moja žena pazi na mene. Tako bi trebalo da je uvek.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Hm, ja nisam obavestena da se to ovde placa, ali mozda nisam u toku.
Ma i ja sam bila potpuno sokirana kada su mi rekli da se desava 1:10000 slucajeva da se ipak pokupi nesto iako te konzerve stoje i proveravaju se dva put. Mislim statistika je jedna stvar ali ako si ti taj jedan od 10 hiljada onda ti je svejedno....
Lillia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2011 1:32 pm

Post od Lillia »

Drage moje, ja vec 6 godina kuburim sa tom prokletinjom e.coli. A imam samo 25 godina... Moja prica je sledeca:
Prvi put u zivotu sam je dobila kako sam stupila u sexualne odnose, sa 18/19 godina. Prvo me peckalo na kraju mokrenja, pa se pojavilo par kapljica krvi. Otisla kod doktorice koja mi je dala baktrim i to je proslo. Oko pola godine se opet desilo samo malo jace, na sta sam otisla kod ginekologa koja mi je dala baktrim+nofocin pa je proslo. Nakon pola godine opet se isto desilo pa me je poslala na urinokulturu gde je izolovana i dijagnostikovana e.coli i ponovljena terapija sa preporukom da konzumiran uvin caj ili vec nesto slicno tome. I tako na svakih 6 mesece otprilike dobijem je uvek dan posle odnosa, znaci ne posle svakog odnosa vec tako, s vremenom na vreme i nikad ne znam kad ce me strefiti. Elem, pila sam neko vreme tu terapiju, medjutim upala je bivala sce jaca i jaca i terapija vise nije uspevala, pa sam otisla kod privatnog urologa koji mi je dao cefalexin i jos neke leki ce koji su pomogli. Pritom mi je ultrazvukom proverio i besiku i bubrege i sve je uredno. Nakon toga sam presla kod druge dr opste praxe (u medjuvremenu sam zavrsila studije) i dok sam pricala zeni svoju pricu pazljivo me je slusala ali se i cudila jer joj ocigledno niko nije dolazio sa takvim problemom i zena nije tacno znala sta da radi pa mi je dala palitrex i rekla da kad se desi upala njega da koristim. On za sada pomaze ali je pitanje dokle ce. Najduzu pauzu izmedju upala imala sam malo vise od godinu dana gde sam pomislila da sam je se konacno resila. Nasla sam na internetu na http://www.eserihija.com neke e kapi koje su potpuno prirodne na bazi etericnog ulja i rade po principu ispiranja bakterije iz organizma. Sve je objasnjeno na sajtu. Dobre su ali na zalost trajno resenje ne postoji. Zadnji put sam je dobila sad u avgustu i to na pocetku meseca i ponovo na kraju i bilo je uzasno. To je takav bol da prosto pozelite da se ubijete na wc solji! Palitrex i nimulid md ili baralgetas je neophodan jer brzo deluju i odmah napadaju bakterije. Nakon par sati umiranja u wc, bol i krv nestanu ali mora se ispostovati terapija do kraja.
Na nekoj tv emisiji sam cula da se to zove i honeymoon cyctitis i da je cest za mladence. Pretrazite malo na netu i za taj naziv pa mozda nadjete nesto korisno na tu temu.

Moj zivot je konstantan strah i ukocenost. Imunitet mi je skrhan, a sexualna zelja skoro da i nepostoji jer sam vecinu puta paralisana od straha sta ce mi se desiti sutradan. Nije lepo uopste. Imala sam tih godinu i po dana mira, ljubav izmedju mog momka od 6 godina je procvetala, a inace je bila u krizi zbog stalnog straha. I taman kad sam pomislila da mogu da zivim ponovo, prokletinja se vrati.
Moj zakljucak je:
Dobija se sexualnim putem sigurno, neke zene su vise podlozne neke uopste nisu.
Partner nije kriv, vec je zena prosto tako gradjena
Nema veze koji polozaj je u pitanju, najobicniji sex je dovoljan uzrocnik.
Lubrikanti su od izuzetne pomoci i nikada ne pristajte na sex ako niste raspolozene ili vas imalo pecka. Ili stavite lubrikant ili preskocite odnos. Tada dolazi do ostecenja sluzokoze i to jeste uzrok infekcije.
Analni sex nikako, jer upravo iz anusa i dolaze te bakterije.
Uvek budite cisti oboje pre sexa i obavezno je mokrenje i tusiranje nakon. I obratite paznju kako sa perete, tusirajte genitalije spreda a nikako straga da ne bi doslo do slivanja bakterija.
Takodje uvek se brisite od napred ka nazad, nikako obrnuto!
Pojacajte imunitet, mnogo tecnosti na dan, vitamin c, korigujte ishranu, bar jedna solja jogurta na dan i koristite propolis kapi koje vam samo pomazu. Caj od brusnice pomaze izuzetno, postoji amer caj od brusnice sa nekim specijalnim dodatkom protiv e.coli, potrazite ga i pijte nakon odnosa.

Meni jako lako opada imunitet, verovatno zbog silnih godina konzumiranja raznoraznih antibiotika i sekiranja oko zdravlja i svega sto me je snaslo, tako da jako lako uhvatim i prehladu i kijavicu, a odnedavno sam alergicna na ambroziju.

Napravite sebi dnevni plan unosa vitamina i minerala, povecajte fizicku aktivnost i korigujte ishranu, to je najbitnije i po meni jedino resenje je bolje spreciti nego leciti jer leka nema! Samo se moze ZAleciti.

Zelim vam svima kao i sebi puno srece i dobrog zdravlja! Nadam se da sam nekome bar malo pomogla.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

A da li je decko ikada radio analize da se vidi dal on ima escherihiju (kod njih moze da miruje i da ne pravi nikakve probleme ali da je uspesno prenosi partnerki). Ja sam posle moje epizode sa escherihijom iskljucivo koristila kondome i nije mi se vratila (a imala sam je slicno kao i ti sa nekih dvadesetak). Sad imam 41 i hvala bogu o njoj vise ne razmisljam (sto ne znaci da ne mogu opet da je pokupim).
Lillia
Novi član
Novi član

Post od Lillia »

Nije nikada radio jer ni jedan doktor nije nista rekao povodom toga. Meni se cini da bez obzira, kondom ili ne, dobijem je. Bas smo nedavno on i ja pricali na tu temu pa cu da mu kazem da uradi analizu. Nece skoditi da bar znamo.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Neverovatno, lekari su zaista nekad nemarni. U svakom slucaju ako imas stalno jednog partnera i to se desava posle odnosa, vrlo je logicno da ti on to stalno vraca. Najbolje bi bilo da i on odradi analize. A velika je razlika da li je bez ili sa kondomom. POsle kondoma moze da se javi iritacija ali ne i infekcija...
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član

Post od jperica »

Ne košta ništa da se i tvoj momak pregleda i za svaki slučaj obrije. Verujem da mu neće prijati da se maže sa jodom u neobrijanom stanju, ali već sa jodom se stvari mogu rešiti, pa sad kako voli.
Lillia
Novi član
Novi član

Post od Lillia »

Brije se on, i isto tako brine o higijeni posle mokrenja, uvek obrise iako znam da to vecina muskaraca ne radi. Izuzetno pazimo na higijenu ali vec stvarno ne znam sta radimo pogresno. Rekla sam mu da bi valjalo da ide i on na pregled i voljan je sve da uradi.
JPerice, molim vas objasnite mi za jod, nisam bas najbolje shvatila kad se maze niti zasto, odnosno, cemu doprinosi mazanje jodom? I koliko belog luka i meda treba da smutim? Ja trenutno uvodim propolis kapi sa medom ujutru i uvece, kazu da je on jako dobar za sluzokozu i uopsteno.
Hvala vam puno na savetima, puno mi znaci.
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član

Post od jperica »

Taj deo tela koji obrije (ako govorimo o komplet delu tela, koji pokrivaju bokserice) treba da maže sa jodom. Jeste da će izgledati kao da je iskrvario veliku količinu krvi i da će njemu biti nezgodno lepljivo, ali delovaće. Tako je meni i mojoj bivšoj devojci, a današnjoj supruzi rekao lekar (ili lekarka).

Beli luk i med je između ostalog i stari afrodizijak i mi smo to jeli jedino putem umakanja belog luka u med. Onako polovina, ili četvrtina belog luka na viljušku, pa u med. Tako ja mogu da jedem više meda od ženice, pa i tvoj dragi, ako voli slatko. Ne znam za mešavinu, ali probajte... U svakom slučaju, sačekajte 2-3 sata da to prirodno krene kroz vaš organizam i probudi neku novu želju. Inače, ne znam da li na mene deluje, jer ja sam po pitanju libida, imun na te stvari - tačnije navalim na nju, pa ako dobijem po nosu, popizdim. Ženi je ovo mnogo više pomoglo, jer je imala puno lepih orgazama, a i bila je celu zimu pregurala bez ijednog kijanja i kašljanja, a tada su "besneli" gripovi i taj čuveni svinjski grip. Sada nam je to svakodnevna praksa kada imamo meda, ili kada je zima, pa meda svakako imamo barem četvrtinu tegle.
Na žalost, ili na vašu buduću sreću, samo genitalni deo dlaka nije dovoljno ukloniti. Kažem buduću sreću, jer ako momak (Bože zdravlja budući suprug), nije dosad uklanjao i dlake "pozadi", onda ako uvede i to u svoju praksu brijanja to možda ubuduće popravi stvari neverovatnom brzinom. Takođe, mazanje sa jodom i "tamo". Ako je do sada radio sve to za svoju dragu, verujem da ni ovo neće biti problem. Znam po sebi da je vredelo truda.
Korisnikov avatar
jperica
Aktivan član
Aktivan član

Post od jperica »

E, da, molio bih da mi se osobe sa ovog foruma, znači i Lillia, obraćaju na ti. Nisam mlad, ali još uvek imam ispod 30 godina. :D
Odgovori