Kontraceptivne pilile

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

micili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 19, 2007 12:03 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od micili »

hm, citajuci ovo imam neka pitanja....ja imam 21.god i problem je u tome sto nikad u zivotu nisam imala normalan ciklus, znaci od prve menst. dobijem na primer sledecu za mesec i po, dva, i posle toga imam odlive (citaj: krvarenje mi samo tablete mogu zaustaviti) par puta sam bila u bolnici zbog toga, jednom sam cak pustila da vidim dokle ce (i trajalo je mesec dana) posle toga sam primala transfuziju, sto je i logicno...Elem, pijem hormonske tablete, i kad sam pocela da ih pijem onako generalno, to je bilo pre jedno 6 godina otprilike, primetila sam da sam pocela da se gojim konkretno samo u predelu stomaka ali posle toga nista...vremenom sam na neke tablete postala imuna i vise mi uopste ne pomazu..sada je na redu Primolut Nor i on mi odgovara ali s tim sto kad prestanem da pijem imam neverovatne nepodnosljive bolove u toku men. Pa me zanima ima li devojaka koje imaju slican problem generalno neredovan ciklus i to? E da, imam povremeno i ciste na jajnicima koje sva sreca pa same pucaju...ali ljudi ovo je nepodnosljivo godinama me muci...dr kazu kad se porodim prestace...a ja ne bih bebu...jos uvek...
nekad uhvati me bas da falis mi i jastuk otimas...
tara-bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm

Post od tara-bg »

Gin. mi je preporucio da pijem Yasmil pilule zbog pcos-a.
Kakva su vasha iskustva sa ovim pilulama?
Da li ima nekih nus pojava?
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm

Post od Shmizla »

ne znam za yasmin...ja pijem diane i nema nekih nus pojava...

moze da se javi tackasto krvarenje izmedju ciklusa,eventualno malo mucnina,otecene i osetljive grudi,ali nista strasno...
u slucaju da imas neke vece tegobe,obavezno kod lekara
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

I ja pijem diane evo vec 4 mes. i nemam nista od nezeljenih pojava. Ciklis uredan, nema pms-a i bolova, zasticena, lice se smiruje... ha, cak sam smrsala!
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm

Post od Shmizla »

Iksa ,,jesi imala bas problematicnu kozu ili samo po neku bubuljicu? ja piem diane 2 meseca,pa mi se tek malo pocelo smirivati lice
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Ne bas problematicno, tj. ja sam sklona preuvelicavanju, ali recimo da je stalno bila po koja 1-3, cas upaljena, cas potkozna pa tako stooojiii. I kako kazu, za diane je potrebno nekoliko meseci do dejstva i ja ga cekam... ako nista drugo bar nemam upaljenih.
NKJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 30, 2007 12:34 pm

Post od NKJ »

micili napisao:hm, citajuci ovo imam neka pitanja....ja imam 21.god i problem je u tome sto nikad u zivotu nisam imala normalan ciklus, znaci od prve menst. dobijem na primer sledecu za mesec i po, dva, i posle toga imam odlive (citaj: krvarenje mi samo tablete mogu zaustaviti) par puta sam bila u bolnici zbog toga, jednom sam cak pustila da vidim dokle ce (i trajalo je mesec dana) posle toga sam primala transfuziju, sto je i logicno...Elem, pijem hormonske tablete, i kad sam pocela da ih pijem onako generalno, to je bilo pre jedno 6 godina otprilike, primetila sam da sam pocela da se gojim konkretno samo u predelu stomaka ali posle toga nista...vremenom sam na neke tablete postala imuna i vise mi uopste ne pomazu..sada je na redu Primolut Nor i on mi odgovara ali s tim sto kad prestanem da pijem imam neverovatne nepodnosljive bolove u toku men. Pa me zanima ima li devojaka koje imaju slican problem generalno neredovan ciklus i to? E da, imam povremeno i ciste na jajnicima koje sva sreca pa same pucaju...ali ljudi ovo je nepodnosljivo godinama me muci...dr kazu kad se porodim prestace...a ja ne bih bebu...jos uvek...
moja sestra je tvojih godina i imala je takodje neredovan ciklus, s tim shto nije imala problema sa odlivima. radila je neke hormonske analize i dobila diane35, ali je pochela da ih pije tek od ovog meseca, tako da josh uvek ne znamo kako tje se odraziti.
meni su diane35 sredile ciklus 100% mada nisam imala problema poput tebe, samo se nikad nije znao tachan dan. sada je ciklus tachan u dan, malte ne i u sat :wink: a osim toga, ne osetjam apsolutno nikakav bol, osim nekog blagog bash pred kad tju dobiti.
a shto se tiche Primolut Nor tableta, pila sam ih radi izazivanja menstruacije jer sam imala folikularnu cistu. menstruacija koja je usledila je bila najbolnija i najduzha ikada :-? a inache sam imala bolne i obilne menstruacije. takodje mislim da ne valja chesto piti Primolut Nor tablete..
kacica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 08, 2007 4:54 pm

Re: Kontraceptivne pilile

Post od kacica »

Pa bas posto ti ne prijaju treba da prekines. ja sam tako prekinula mercilon,i na inicijativu doktora presla na microgynon koji koristim godinama i odgovara mi. Sve sto cinis cini uz nadzor svoga ginekologa.
Ne brini.
rumbulica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 1:13 pm

Post od rumbulica »

ja pijem yasmin vec godinu dana zbog istog problema kao tvog.dobijam u sat tacno super se osjecam,i nemam namjeru da prestajem sa njima.meni su super i svima bih preporucila
Odgovori