Kontraceptivne pilile

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Obavezno kod ginekologa i nabroj mu potanko sve sta osecas, a on ce vec u zamenu da ti preporuci neke druge pilulice :wink:
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Post od Gordy »

Evo sta je ObGyn rekla na ovu temu. Mislim da cete ovde naci odgovore na svoja pitanja:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5232

Pozdrav! :wink:
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
Agony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 12:13 pm

Post od Agony »

A znam i ja da ne bi trebalo da se ljuti ali toliko sam ginekologa promenila da mi se vise smucilo, i niko nema konkretno resenje :(
Samo jos jedno pitanje jel znate koja tri caja kada se pomesaju su dobra za regulaciju menstruacije, citala sam negde ali ne secam se gde?
brankicaknez
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 8:41 pm

Post od brankicaknez »

Citam Vase postove i prosto ne mogu da verujem da postoje devojke sa slicnim problemima. Iskreno, mislila sam da sam jedina... :(

Dakle, uzimala sam "mercilon" tabletice. Lose su uticale na mene, imala sam sve navedene nus pojave, a razlog uzimanja je bio, uskladjivanje ciklusa. Prekinula sam da ih uzimam pre god. dana, medjutim zbog neredovnih i oskudnih ciklusa imala sam ponovnu zelju, a i radi zastite.
Takodje, ginekolog mi je preporucio "primulut nor", 3 meseca, poslednju kutiju koju sam uzimala pojavile su mi se kontraindikacije, koje se u uputstvu navode, i zbog kojih se mora prekinuti uzimanje. Oticanje, pojava hematoma po nogama... Tako da sada ne smem ni da pomislim da uzme neke druge pilule iz straha da ce upravo svaka na meni da izazove kontraindikacije...

Caj za koji pitas, koliko ja znam, pije se caj od zalfije, 21 dan, tri puta dnevno. Tu informciju sam videla na TV ali nisam je ni probala, niti znam koliko je efikasna i dali je.

Pozz
Cavotte
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 2:26 am

Post od Cavotte »

Zdravo :) Pijem Logest vec sedmi mesec i dobro ga podnosim. Jedina stvar koja me brine je to shto sam inache imala slabu i neredovnu menstruaciju, sada je redovna (svi simtomi) sem krvarenja tj. krvarenje vishe lichi na braon sekret. Da li je neko imao neshto slichno?? Unapred hvala :)
Agony
Novi član
Novi član

Post od Agony »

ma cula sam za neku mnogo dobru kombinaciju da li koprive, zalfije ili cega vec pa sam mislila da neko zna, u svakom slucaju hvala....
brankicaknez
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 8:41 pm

Post od brankicaknez »

www.herbateka.com

Posetite ovaj sajt, potrazite info za caj od zalfije!

Pozz
Laida
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 7:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Laida »

Agony napisao:A znam i ja da ne bi trebalo da se ljuti ali toliko sam ginekologa promenila da mi se vise smucilo, i niko nema konkretno resenje :(
Samo jos jedno pitanje jel znate koja tri caja kada se pomesaju su dobra za regulaciju menstruacije, citala sam negde ali ne secam se gde?
neven, hajducka trava i kopriva su najcesce pominjane trave za regulaciju ciklusa. I ja sam negde procitala da se pomesaju u jednakim delovima skuva se klasican caj i pije 3put dnevno. Ali, onda sam jos malo bunarila i nasla da se neven zapravo sprema u hladnoj vodi i treba duze da stoji, hajducka trava se prelije vrucom tako da mesavina ne ide, elem imas gotovu mesavinu za regulisanje ciklusa u biljnoj apoteci Josif Pancic u Beogradu kosta 350din i traje mesec dana, u sastav ulaze neven, kopriva, rastavic i jos nekoliko biljaka koje su za taj problem. Ukoliko je u osnovi poremecenog ciklusa hormonski poremecaj onda se pije caj od ocajnice, i to lepo odes u Biljnu appoteku i pitas, ljubazni su, sve ce ti reci, s tim da ni sa jednim od cajeva ne ocekuj brze rezultate, deluju sigurno, ali polako. Oko 3 meseca je potrebno za prve bas vidljive promene, a zavisi sve naravno koliki je problem u pitanju... A imas i femisan A, drugarica mi kaze da joj je ekstra prijao, ali uzima se na kapi i mene to smara lakse mi je da pijem ovo po ceo dan :)
Agony
Novi član
Novi član

Post od Agony »

hvala ti puno :D
tinkerbell
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 14, 2007 9:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tinkerbell »

Cavotte napisao:Zdravo :) Pijem Logest vec sedmi mesec i dobro ga podnosim. Jedina stvar koja me brine je to shto sam inache imala slabu i neredovnu menstruaciju, sada je redovna (svi simtomi) sem krvarenja tj. krvarenje vishe lichi na braon sekret. Da li je neko imao neshto slichno?? Unapred hvala :)
Imam potpuno isti problem, jedina razlika je u tome sto pijem Diane 35 (6 meseci). Da li neko zna o cemu se radi?
_Raven_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 1:00 pm

Post od _Raven_ »

Kod mene je slican slucaj sa menstruacijom, mada meni je i ranije bila redovna, a sada vise lici na neku braonkastu sekreciju, ali pitala sam ginekologa u Call Centru, i ona mi je rekla da je to sasvim normalno, kao i da bude manje obilna nego ranije...

Inace, ja koristim Mercilon.

Nego, ja bih da pitam, videla sam na nekom drugom forumu pitanje u vezi pilula i suncanja?! Pa mi nije jasno, o cemu se tu radi... Zna li neko nesto o tome?
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

Post od Silvie »

Da li ste pre odredjivanja pilula radili hormonalne analize- to sto neke tablete imaju manje hormona od drugih nista ne znaci. Analize se moraju uraditi kako bi se odredile adekvatne pilule.
Sto se tice spirale, ne znam koliko spirala pozitivno utice na kolicinu krvarenja...
Sto se tice suncanja sto na suncu sto u solarijumu, trebalo bi da na receptu pise ako postoje kontraindikacije. Ako ne pise obavezno pitajte svoj ginekologa
NKJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 30, 2007 12:34 pm

Post od NKJ »

koristim diane 35 kao kontraceptivno sredstvo i protiv maljavosti. osim toga, menstruacije su mi bile relativno neredovne i uzhasno bolne i obilne. (da napomenem, doktorka me nije slala na analize krvi uopshte.) prvih par dana kada sam pila pilule bilo mi je malo muka, ali sam se ubrzo navikla. popila sam jednu kutiju i sledetja menstruacija mi je doshla 25. dana, bez gotovo ikakvih bolova i mnogo manje obilna. shto se maljavosti tiche, ne vidim josh promene, ali koliko znam, ne mogu ih ni videti pre 5-6 meseci uzimanja pilula. u svakom sluchaju, ja sam jako zadovoljna efektom koji su pilule imale na moj ciklus.

e sad, shto se kontraceptivnog dejstva tiche, imam jedno pitanje: chula sam da za vreme uzimanja prve kutije pilula treba koristiti josh neko kontraceptivno sredstvo - kada mogu da budem sigurna da tje me pilule shtititi i bez kondoma? da li je to odmah sa pochetkom uzimanja druge kutije?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ukoliko me secanje sluzi - ako pocnete da pijete pilule prvog dana ciklusa (znaci prvog dana koriscenja) potreban je alternativni metod kontracepcije (t.j. kondom) prvih sedam dana. A ako se pocne na bilo koji drugi dan, onda mislim da se treba cuvati na neki drugi nacin dok se ne ispije ta prva kutija.

A vezano za krvarenje - meni je bilo manje obilno i na pilulama (iako sam imala krvarenje izmedju menstruacija, ali sama menstruacija jeste bila oskudnija) a sada na Nuva ring-u je jos manje. Znam da ako se koristi Mirena (ona nova spirala koja ispusta progesteron) da krvarenje nekad sasvim i nestane posle godnu dana ili se javlja jako retko.
Milka Cokolada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 11, 2007 2:07 pm

Post od Milka Cokolada »

Dok uzimam pilule moze li partner da prilikom penetracije ejakulira u mene, a da me pilula stiti od trudnoce? Ili da praktikujemo "vadigavan"?
Odgovori