Kontraceptivne pilile
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Kontraceptivne pilile
Interesuje me samo koliko je rizicno prekinuti sa kontraceptivnim pililama nakon korisecenja jednog ciklusa, jer smetaju mi mnogo i ne osecam se bas najbolje sa njima?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam koristila Microgynon samo jedan ciklus,i to mi je bilo najpaklenijih mesec dana u životu.Povraćala sam,imala glavobolje,bila stalno razdražljiva...ne mogu ti opisati kako mi je bilo...Moj ginekolog mi je rekla da prekinem i to sam i uradila- po završetku prve kutije. Ne znam za rizike,al sam se preporodila. Posle mesec dana ugradila sam Mirena spiralu,tačnije,prošlog Utorka,i za sad nemam smetnje nikakve. Pilule sam pila prvenstveno zbog preobilnih menstrualnih ciklusa.Mislim da bi trebala da se posavetuješ sa lekarem koji ti je dapo pilule,jer će najbolje znati šta je dobro za tebe,jer nisu ni sve pilule iste,i ne pijemo ih svi iz istih razloga.
Pozdravljam te!
Pozdravljam te!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Agony, smes da prestanes ali samo ako si popila celu kutiju, nikako na pola, jer moze doci do hormonskog poremecaja. Ipak idi kod ginekologa pa se sa njom posavetuj sta dalje da radis, jer ako ti smeta jedna vrsta pilula, ne mora da znaci da ce ti sve smetati.
Natashica, mislim da to nije normalno. Ja koristim Logest i prvih mesec dana sam krvarila po malo, ali menstruaciju od prvog meseca dobijam tacno na vreme.
Natashica, mislim da to nije normalno. Ja koristim Logest i prvih mesec dana sam krvarila po malo, ali menstruaciju od prvog meseca dobijam tacno na vreme.
Hvala na brzim odgovorima, i mislila sam da je popijem do kraja pa da prestanem, dala mi je doktorka radi regulacije menstrualnog ciklusa jer nisam imala menstruaciju 5 meseci pa sam prvo pila Primulus Nor (ili kako se vec zove) i sad kao ovo, jel moguce da stomak otice od tableta, sva sam se rasirila u struku, kao da imam visak vode?
-
- Aktivan član
-
- Stalni član
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
-
- Stalni član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Period privikavanja na pilulu traje i do tri meseca. Sad, ne znam šta piješ i koliko ti tačno smetaju. Ja sam pila Diane 35 nepunih mesec dana i prekinula jer sam imala napade panike, maltene su me skroz onesposobile. Dakle, prekinula sam 3-4 pilule pred kraj i nisam imala posledice.
Ako zaista ne možeš da izdržiš mislim da kad popiješ ove možeš da uzmeš neke druge (Logest ima najmanju dozu hormona, kažu da je i Yasmin dobar ali opet, to je individualno) ali nemoj da me držiš za reč, pitaj ginekologa. Pozdrav
Ako zaista ne možeš da izdržiš mislim da kad popiješ ove možeš da uzmeš neke druge (Logest ima najmanju dozu hormona, kažu da je i Yasmin dobar ali opet, to je individualno) ali nemoj da me držiš za reč, pitaj ginekologa. Pozdrav
-
- Stalni član
Naravno,Cat,potpuno si u pravu! Imamo taj strah da ne uvredimo lekara ili ne-daj-bože da pomisli da smo nezahvalni,razmaženi,ili tako nešto...To je deo vaspitanja koje smo nasledili izgleda...Agony,lekar je tu zbog tebe,a ne ti zbog njega tako da je tvoje PRAVO da kažeš šta ti sve smeta i da ti nešto ne prija.Lekar može da posavetuje,a ne da te grdi,pa da te prosto bude strah šta će ti reći!!! Ako je takav lekar -menjaj!! Ginekolog mora da bude neko ko ti odgovara i sa kim treba da imaš normalan odnos!Tako da bez straha idi i iznesi sve što ti smeta.To je tvoje PRAVO.