Kontraceptivne pilile

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Agony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 12:13 pm

Kontraceptivne pilile

Post od Agony »

Interesuje me samo koliko je rizicno prekinuti sa kontraceptivnim pililama nakon korisecenja jednog ciklusa, jer smetaju mi mnogo i ne osecam se bas najbolje sa njima?
Luda Nasta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Luda Nasta »

Ja sam koristila Microgynon samo jedan ciklus,i to mi je bilo najpaklenijih mesec dana u životu.Povraćala sam,imala glavobolje,bila stalno razdražljiva...ne mogu ti opisati kako mi je bilo...Moj ginekolog mi je rekla da prekinem i to sam i uradila- po završetku prve kutije. Ne znam za rizike,al sam se preporodila. Posle mesec dana ugradila sam Mirena spiralu,tačnije,prošlog Utorka,i za sad nemam smetnje nikakve. Pilule sam pila prvenstveno zbog preobilnih menstrualnih ciklusa.Mislim da bi trebala da se posavetuješ sa lekarem koji ti je dapo pilule,jer će najbolje znati šta je dobro za tebe,jer nisu ni sve pilule iste,i ne pijemo ih svi iz istih razloga.
Pozdravljam te! :)
natashica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 29, 2007 1:24 pm

Post od natashica »

ja sam koristila LOGEST par meseci i problem mi je sto se desava da kada treba da dobijem, ja skoro i da ne dobijem!!! Doktor mi je rekao da je to normalno. Ima li jos neko slicnog iskustva?
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Agony, smes da prestanes ali samo ako si popila celu kutiju, nikako na pola, jer moze doci do hormonskog poremecaja. Ipak idi kod ginekologa pa se sa njom posavetuj sta dalje da radis, jer ako ti smeta jedna vrsta pilula, ne mora da znaci da ce ti sve smetati.
Natashica, mislim da to nije normalno. Ja koristim Logest i prvih mesec dana sam krvarila po malo, ali menstruaciju od prvog meseca dobijam tacno na vreme.
Agony
Novi član
Novi član

Post od Agony »

Hvala na brzim odgovorima, i mislila sam da je popijem do kraja pa da prestanem, dala mi je doktorka radi regulacije menstrualnog ciklusa jer nisam imala menstruaciju 5 meseci pa sam prvo pila Primulus Nor (ili kako se vec zove) i sad kao ovo, jel moguce da stomak otice od tableta, sva sam se rasirila u struku, kao da imam visak vode?
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

E to stvarno ne znam, ja nisam imala takav problem
Luda Nasta
Stalni član
Stalni  član

Post od Luda Nasta »

Moguće je da zadržavaš vodu. to je isto nuspojava pilule,kažu,prolazna.Ipak ako tako teško podnosiš,najbolje je da dopiješ kutiju i posavetuješ se sa ginekologom.Ja sam Mirenu stavila baš zato što ne trpim tablete.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Ja sam cula da spiralu stavljaju uglavnom zene koje ne planiraju vise da radjaju. Ne znam da li je to slucaj kod Agony...
Agony
Novi član
Novi član

Post od Agony »

Tesko da je to slucaj kod mene jer imam 21 godinu, a i kao sto sam rekla ne pijem te tablete radi zastite vec zbog regulacije ciklusa :D
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Tako sam i mislila :wink:
Luda Nasta
Stalni član
Stalni  član

Post od Luda Nasta »

Spiralu mogu da stavljaju žene koje su rađale kao i one koje će tek rađati.preporučuje se ženama koje su već rađale,jer se lakše stavljaju,i manja je verovatnoća da ispadnu.Inače,ja sam je stavila zbog obilnih menzisa.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Period privikavanja na pilulu traje i do tri meseca. Sad, ne znam šta piješ i koliko ti tačno smetaju. Ja sam pila Diane 35 nepunih mesec dana i prekinula jer sam imala napade panike, maltene su me skroz onesposobile. Dakle, prekinula sam 3-4 pilule pred kraj i nisam imala posledice.

Ako zaista ne možeš da izdržiš mislim da kad popiješ ove možeš da uzmeš neke druge (Logest ima najmanju dozu hormona, kažu da je i Yasmin dobar ali opet, to je individualno) ali nemoj da me držiš za reč, pitaj ginekologa. Pozdrav
Agony
Novi član
Novi član

Post od Agony »

pa ja bas i pijem Yasmin, doktor kaze da su one najslabije a meni je stalno lose, bole me grudi, plache mi se stalno, nervozna sam ne znam sta da radim, i dalje se razmisljam da nastavim mozda bude bolje jer ako odem kod ginekologa tvrdice da sam nedokazana i sl.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Ne znam šta da ti kažem, moraš sama da proceniš da li te tegobe baš toliko ometaju da ne možeš da funkcionišeš. Ako je tako onda niko nema pravo da ti kaže da si nedokazana.

Mislim da Logest ima najnižu količinu hormona ali nisam sigurna.
Luda Nasta
Stalni član
Stalni  član

Post od Luda Nasta »

Naravno,Cat,potpuno si u pravu! Imamo taj strah da ne uvredimo lekara ili ne-daj-bože da pomisli da smo nezahvalni,razmaženi,ili tako nešto...To je deo vaspitanja koje smo nasledili izgleda...Agony,lekar je tu zbog tebe,a ne ti zbog njega tako da je tvoje PRAVO da kažeš šta ti sve smeta i da ti nešto ne prija.Lekar može da posavetuje,a ne da te grdi,pa da te prosto bude strah šta će ti reći!!! Ako je takav lekar -menjaj!! Ginekolog mora da bude neko ko ti odgovara i sa kim treba da imaš normalan odnos!Tako da bez straha idi i iznesi sve što ti smeta.To je tvoje PRAVO.
Odgovori