zorana24 je napisao:
Da se javim,
Da li je ovo sto sam napisala OK? Treba li nesto da uradim da pospesim otpadanje/ispadanje dlacica? Na nekom sajtu sam procitala da je dobro tretiranu regiju trljati lufom ili koristiti neki blagi gel za piling, ne znam da li je to tacno. I jos jedno pitanje za Valdija: znam da se prilikom laserske epilacije krece od manje jacine, da bi se ona postepeno povecavala dokle god klijent moze da izdrzi. Da li da nastavim sa 20J/cm2, da smanjim ili da povecam jacinu? I sta je sa talasnom duzinom? Treba li i nju menjati/podesavati da bi se postigli najoptimalniji rezultati?
Hvala!
Izvinite sto ranije nisam odgovorio.
Tesko je reci,za sada, zasto dlacice iznad pupka ne reaguju. Mozda iz razloga koji ste vi naveli a mozda su slabe strukture ili mnogo svetle. Vise cemo znati posle drugog tretmana, samo lepo pripremite i taj deo stomaka.
Piling je uvek koristan, samo ga izbegavajte par dana pre i posle tretmana. Nije pravilo da se krece sa manjom jacinom vec sa maksimalnom koju koza moze da izdrzi. Postoje razlozi zbog kojih se, u nekim slucajevima, prvi tretman radi sa malo manjom snagom. Uglavnom je razlog veci bol pri prvom tretmanu ili iz bezbednosnih razloga a na bazi subjektivne procene doktora bez obzira na rezultate testa. Vi ste tretirani velikom snagom i duzinom pulsa od 20ms, sobzirom da se radi o Alexandrite aplikaciji. Talasne duzine nisu promenljivi parametar. Postoje neki IPL aparati, kao i ovaj na kome ste vi bili, koji imaju razlicite sonde (obicno dve) sa razlicitim segmentima talasnih duzina. Vi ste radjeni onom koja odgovara vasoj strukturi dlake (nize talasne duzine) a druga (Diodna aplikacija) ne bi dala zadovoljavajuce rezultate.
Pozdrav