Evo ovako: već mesecima imam bolove u predelu donjeg trbuha, sa leve strane. Ti bolovi su se u vreme ovulacionog ciklusa intenzivirali pa sam pomislila da nije u pitanju jajnik, međutim u poslednjih desetak dana bol se pojačavala i penjala duž karlične kosti, a povremeno selila i na suprotnu stranu, opet oko vrha karlične kosti. Prošle nedelje sam prvi put imala krvavu stolicu, krv je bila crvena i u vidu deblje linije. Još jednom sam krvavu stolicu imala tokom vikenda a nalaz je i kasnije bio pozitivan na okultno krvavljenje iako krv nije vidljiva golim okom.
Gastroenterolog je zaključio da imam spazme kolona i predložio kolonoskopiju, koju sam samo delimično izdržala. Utvrđeno je da levi deo debelog creva koje je pregledano pokazuje uredan nalaz, hirurg koji je obavio zahvat je primetio i da su "bolno osetljive bubrežne lože na sukusiju". Predložen je pregled kod urologa i tretman gastroenterologa.
Vredi napomenuti da mi je bilo mnogo bolje posle čišćenja creva Fortransom, bolovi su tokom tog dana minuli.
Od ostalog imam pozitivan nalaz na Kandidu u stolici, registrovanu glutensku enteropatiju, veliki gubitak kilaže koji ne uspevam da poboljšam pošto sam na glutenskoj dijeti, puno sluzi i bakterija u mokraći a negativan nalaz urinokulture iako svakog jutra imam izrazitu bol u bubrezima. Današnji nalaz krvi je normalan (leukociti su se spustili sa 11.2 na 7.
, osim izrazito niskog gvožđa i urea-seruma koji je takođe ispod normale.
Hvala unapred za bilo kakav pokušaj dijagnoze...