Da citiram obgyn:
Citiraj:
Sto se tice Klomida, progesterona i antibiotika za " vaginalne i cervikalne infekcije "...to se na podrucju bivse Yu, dijeli kao zvakaca guma !!! cesto bez ikakvog naucnog razloga i opravdanosti. Mislim da Srbija, BiH, Hrvatska i ostale juznije republike...pardon drzave...vode nesumnjivo u broju dijagnostikovanih vaginalnih i cervikalni infekcija !!!
iako znamo da VAGINA NIJE STERILNA !!!
I DA SVAKI PUT KADA URADITE BRIS ISTE CETE SIGURNO DOBITI POZITIVNI REZULTAT !!!
AKO JE PACIJENTKINJA BEZ SIMPTOMA, OSTAVITE NJENU VAGINALNU MIKROBIOLOSKU RAVNOTEZU NA MIRU !!!
SVAKI PUT KADA NJENOJ VAGINI PREDSTAVITE NEKI ANTIBIOTIK, POBICETE SVE NORMALNE BAKTERIJE KOJE ZIVE TAMO I NARUSITI PH RAVNOTEZU I POSLIJE TO POSTAJE ZACARANI KRUG KOJI JE CESTO NEMOGUCE PREKINUTI, I KOJI TRAJE GODINAMA, GINEKOLOG IMA HRONICNOG PACIJENTA, A PACIJENT HRONICNI SEKRET KOJI POCINJE DA SVRBI, PECE, SMETA I NA KRAJU POSLIJE 2-3 GODINE PRESTANE DA IDE KOD GINEKOLOGA !!! STO JE POTPUNO ISPRAVNO !!!
Ne dajte da Vam odredjuju ikakve briseve ako nemate nikakve tegobe !!! jedino sto je potrebno jeste bris na Hlamidiju i Gonoreju.
Znači, trebalo bi svakako uraditi bris na hlamidiju (gonoreja je IV grupa, dakle ako je već nisu izolovali u grupi sekreta onda nije ni prisutna) čak i ako nemaš tegobe, a ako imaš onda preporučujem da poslušaš dr sa Krstarice.
Ne znam zašto obgyn nije spomenula ureaplazmu i mikoplazmu; ja sam trenutno malo zbunjena, neko tvrdi da su opasne, neko da nisu a one često ne daju simptome pa se mogu otkriti samo brisom.
Teoretski bi trebalo svaki put kad se jave tegobe raditi pobrojane briseve ali oni nisu baš jeftini a kod III grupe često je u pitanju infekcija crevnim bakterijama (koje "zalutaju" zbog blizine analnog otvora) koja se leči lokalno, vaginaletama. Tako se uglavnom uzmu vaginalete pa ako one ne pomognu rade se brisevi.
Ja sam se svojevremeno baš namučila jer sam imala problema sa sekretom a nisam imala pojma da postoje tamo neki brisevi: čim sam saznala i našla ginekologa koji je hteo da sarađuje
otkrila sam ešerihiju u cervikalnom brisu, popila terapiju i gle čuda, na kontroli bila druga grupa.