Postovani, trudna sam dva meseca 4. trudnoca prva bila pre 17 god, od hipertenzije bolujem dve godine. Pre dve godine radjena krvna slika, povisene masnoce,holesterol 9,41, hdl 1,45 ldl7,44 ind. art.skl 5,5, gvozdje 4... Uradjen ultra zvuk, zakljucak: normalan nalaz, baloniranje prednjeg mitralnog kuspisa koji je edematozno izmenjen. Da ne davim sa terapijom puno, inace mi je promenjena sad u trudnoci... Moj problem je sledeci, pri najmanjem naporu dobijam tahikardiju i pritisak raste, npr. okopam jednu ruzu, pritisak 170-70, za pola sata padne na 140-70, donji pritisak je uvek oko 70 dok gornji varira. To me muci evo duze vreme, nisam sposobna obaviti sitne kucne poslove. Otisla sam na pregled, ekg dobar sem tahikardije, dao mi je verapamil i metildop. Na moje pitanje, mogu li trudnocu izgurati do kraja rekao je, jos je rano, videcemo. Dao mi je uput za ultra zvuk, holter ritma i pritiska. Ultra zvuk je zakazan za septembar iako sam dezurnoj sestrici rekla za dijagnozu abortus iminensis, jer ranije nema mesta, holter pritiska u avgustu... Kome da se ja obratim? Trudnica sa takvom dijagnozom! SRAMOTA!!! Jos mi kazu da idem privatno?! Para nemam a i da imam zasto bih isla privatno u sistem im se pos.....rem!!!
|