aaccoo a kako je to dovoljno objasnjenje?i zasto?
ako moze detaljniji opis tacnog procesa kojim se to sve desava?
a da nije citat iz knjige ,,alkalizuj se ili umri,,
bose025 je napisao:
Zdravo ljudi moji,sad bas nesto gledam i ne kapiram zasto su zabranjeni sirevi na dijeti??gledam danas u prodavnici neke sireve polutvrde-polunasne i tvrde-punomasne pise da inaju 0g ugljenih hidrata pa mi nije jasno zbog cega je zabranjen sir na dijeti...jel zna neko?pozdrav dobri ljudi i drizte se
sir je fermentisana hrana a fermentacijom seceri prelaze u razne produkte pa su tako na ovoj dijeti zabranjeni i sirce,jabukovo sirce,blazamiko,vino itd....jer candida voli proizvode fermentacije a sir iako nema neki izrazen procenat uh ipak je proizvod fermentacije a tu su ipak zaostatci laktoze i kazeina koji na mikro nivou ipak smetaju...dodala bih da je kiseli kupus jedini koji je ok za ishranu
a za kefir takodje postoje podeljena misljenja oko koriscenja jer su kefir zrnca simbioza nekih proteina,bakterija i kvasaca e sad ti kvasci u procesu mogu da ispustaju svoje spore,neke gasove i ostale proizvode fermentacije koji mogu da pogoduju candidi
meni je smetao kefir i ja ga nisam pila