Već neko vreme imam problem sa retkom stolicom, jednom dnevno, ponekad čak i jednom u dva dana. U početku sam mislio da će proći samo od sebe, međutim ovo traje već nešto duže od mesec dana. Prvih mesec dana nisam držao nikakvu dijetu, nadajući se da će da prođe samo od sebe. Pre dve nedelje sam rešio da odem kod lekara, on mi je prepisao strogu dijetu, probiotik jednom dnevno i loperamid dva na dan. Usled korišćenja loperamida dobio sam zatvor i gasove, pa sam prestao da ga koristim. Što se gasova tiče, danas mi je mnogo bolje, i zatvora nema, ali se zato retka stolica vratila. A držim dijetu već dve nedelje, ne konzumiram slatko, voće (osim zelenih jabuka), mleko i mlečne proizvode (osim Balans jogurta), a već pet dana ne pijem ni kafu. Dao sam krv, mokraću i stolicu na testiranje na bakterije i gljivice. Čitajući po forumu, počinjem da sumnjam na kandidu, samo što mi je čudno jer nikakve antibiotike nisam pio u prošlih godinu dana. Imate li neki savet?
Osim toga, uplatio sam letovanje za 28 juli. Mogu li da idem na more ako imam kandidu, pod uslovom da se i tamo pridržavam dijete?
Hvala unapred na odgovorima!