Pozdrav svima
Kao sto i naziv teme kaze astma bez astme..Inace imam 18god. i jos dok sam bio dete ustanovili su da imam astmu, bio sam i na bolnickomo lecenju na Dedinju, medjutim imao sam problema sa astmom do desete godine.. Do pre 6 meseci nisam imao nikakvih problema, napada, nista nista, ko da nemam astmu.. Cak sam bio i pusac 3 godine, rekreativno se bavio sportom, pio ko smuk, sve kao da nemam astmu.. Medjutim od pre 6 meseci, malte ne preko noci mi se stanje pogorsalo skroz, tesko udisem vazduh, i kada udahnem, to bude plitko i nikako da udje direktno u pluca.. Osecam glad za vazduhom, tj kao da gubim vazduh(najvise nocu).. Ponekad kada zevam na silu uspem da udahnem vazduh punim plucima, al to se desi jednom u 2 dana.. Elem, cimao sam se po lekarima, Klinicki Centar, Dragisa Misovic, Gradska bolnica, ATD i svi rezultati su mi ok, Nosio sam holter - OK, Radio EHO srca - OK, Pulmoloski nalazi - OK, Pluca ( sem priraslica ) - OK, Test na Anemiju - OK... Izbegavam alergene prasinu,grinje,duvanski dim itd... Sve ispada da sam zdrav kao dren, i doktori su mi rekli da mi je ovo na pshiho bazi.. Isto tako su mi rekli da nije DISPNEJA, na sta sam ja prvo pomislio, mada ja i dalje mislim da jeste.. Psihijatar mi je preporucio da pijem Ksalol 0.25 2x1.. I na tome se sve zavrsilo.. Ja vise ne znam sta da radim, svega mi je preko glave...
Ako je neko od vas imao isti/slican problem i zna o cemu se radi molio bih za pomoc, ili ako imate da mi preporucite jos neka testiranja koja bi mogla da budu uzrok svega ovoga.. Unapred Hvala!
p.s. izvinjavam se moderatorima na duploj temi jer nisam video da ima deo za pulmologiju, pa sam odlucio da i ovde postavim, nadam se da nece biti problem.. stv se slabo snalazim sa forumima