OPERISAN SKOCNI ZGLOB

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
ivana211
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 10:53 am

Post od ivana211 »

Hvala!Meni nije to radjeno,samo masinje noge i pokretanje(koliko mogu da uradim sa jednom a koliko sa drugom nogom-sto se toga tice sa obe radim isto)ali eto "vicem,zanosim "na levu stranu
:roll:
Mene kuk sve vise i vise boli :cry: ,bas se :cry: grozno osecam :-(((
Sta da radim,kako da ojacam ledja ili sta drugo treba da smanjim to.
ove vezbice cu da radim.Hvala ti
ivana211
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 10:53 am

Post od ivana211 »

A kako je tvoja noga sad?Zasto vadis plocicu?Meni su rekli da ne moram da vadim-bas me plasi sad sto su mi rekli da nemoram da vadim to.
cista sreca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 19, 2008 2:26 pm

Post od cista sreca »

Meni je plocica izvadjena pre mesec i po dana. Kod mene je bila malo specificna situacija (da ne smaram sad, duga prica), pa mi je izvadjena cim je dobro zarasla kost (posle neka 4 meseca). Meni je receno da se obicno vadi posle godinu dana.
Nemoj da te to plasi, stvarno je svaki slucaj za sebe i tebi je bitno ono sto su ti rekli na osnovu tvoje situacije. Gledaj to sa pozitivne strane, ne moras dvaput pod noz kao sto sam ja morala. Eto, recimo moj brat je isto lomio skocni zglob i neke srafove su mu ostavili i rekli da mu ih nece vaditi nikad.
I mene je boleo i kuk, i donji deo ledja, narocito dok sam morala dugo da budem u horizontali, ali cim sam krenula da mrdam i da idem na terapiju zamolila sam da mi pokazu vezbe i za te delove i mnogo mi je lakse. E sad, te vezbe stvarno neko mora da ti pokaze, tesko mogu da ti ovako objasnim jer je jako vazno da se rade pravilno.
Da sam na tvom mestu, ja bih se obratila lekaru opste prakse da mi da uput za fizijatra i onda te on lepo posalje na terapiju i bices k'o nova :) To je sve sto bih ja mogla da ti preporucim. Znam da je tesko naci vremena za sve to ali mislim da ce ti to najbolje pomoci. Vec duze vreme hodas nepravilno i zanosis na levu stranu i to je navika koju moras svesno da iskorenis, i sa druge strane, da radis vezbe koje ce ti u tome pomoci. Pozdrav i ne daj se!
GraceAdler
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 12:39 am

Post od GraceAdler »

Zdravo svima! Imam jedno pitanje. Moja mama je operisala zglob, izvadjen joj je sraf pre 2 i po nedelje. Zanima me sta se desava sa tim mestom gde je nekada bio sraf? :) Hvala unapred.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Posle vasdjenja srafa u kosti ostaje defekt koji se postepeno popunjava novostvorenim kostanim tkivom.
GraceAdler
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 12:39 am

Post od GraceAdler »

Hvala puno. Bila sam zabrinuta ovih dana, bas je boli, verovatno tome doprinosi i ova promena vremena.
caki08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 20, 2008 10:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od caki08 »

SRECAN 8 MART SVIM ZENAMA KOJE SU OVDE....A POZZZZ ZA MUSKI DEO.... :D
anchy27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 04, 2012 5:49 pm

Re: OPERISAN SKOCNI ZGLOB

Post od anchy27 »

I ja imam isti problem sa zgobom, jos je natecn posle 4 god. u listu imam neki grc. i noge ni se krive :oops: imam ograniceno spustanje kad cucnem u taj zglob. Sta da radim? Pomozite mi
Volim moje srce malo :)
anchy27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 04, 2012 5:49 pm

Re: OPERISAN SKOCNI ZGLOB

Post od anchy27 »

Bole me i kukovi i ledaja i to bas dosta. Trebalo bi da sredim ovo, ali ne znam kako? Moze li neko da mi kaze vezbe i kako da opustim ove misice i hodam normalno, jer mislim da ne znam jos lepo da stojim na noge. To se ne primecuje kad hodam, ali moja ledja i kukovi to osecaju, a i sam snimak krive tetive ili cega vec
Volim moje srce malo :)
Odgovori