OPERISAN SKOCNI ZGLOB

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

na listi je chekanaj za terapeuta a norveshka nema ko kod nas masu privatnih terapeuta.... :cry:
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
caki08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 20, 2008 10:13 pm

Post od caki08 »

Bas nema nikakve sanse za terapeuta dok nedodjem na red :cry:
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Practice of physiotherapy
INSURANCE AND PRACTICE REGULATIONS The physiotherapy services in Norway are determined by the profession. The physiotherapist determines the clinical intervention of physiotherapy him/herself. Norway offers both public and private physiotherapy services. The insurance cover for physiotherapy is combined between the national health care system and private insurances.

http://www.fysio.no/Norwegian-Physiothe ... ssociation

Pozzz
ivan81ng
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 15, 2008 9:11 pm

Post od ivan81ng »

pozdrav svima.dok sam citao vec sam dosta saznao.ja sam operisan 24.03 imao sam 3 srafa u nozi,sad su ostala dva a treci je odsrafljen 07.05,posle mesec i po dana,bio mi je skocni zglob fiksiran sa njim,da bi lepo zaraslo,trebalo mi je nedelju dana da spustim nogu ravno na zemlju i sad pocinjem da se oslanjam na nju ali boli pa ne smem da se oslonim celom tezinom na nju,otok i dalje imam,zanima me koje vezbe su najbolje da radim za skocni zglob???jos nisam krenuo na fizikalnu,idem jos na previjanje zbog rane posle vadjenja srafa,unapred hvala....
ivan81ng
Novi član
Novi član

Post od ivan81ng »

za caki 08..... nadam se da si se oporavila do sada :D :D :D
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

ivan81ng napisao:pozdrav svima.dok sam citao vec sam dosta saznao.ja sam operisan 24.03 imao sam 3 srafa u nozi,sad su ostala dva a treci je odsrafljen 07.05,posle mesec i po dana,bio mi je skocni zglob fiksiran sa njim,da bi lepo zaraslo,trebalo mi je nedelju dana da spustim nogu ravno na zemlju i sad pocinjem da se oslanjam na nju ali boli pa ne smem da se oslonim celom tezinom na nju,otok i dalje imam,zanima me koje vezbe su najbolje da radim za skocni zglob???jos nisam krenuo na fizikalnu,idem jos na previjanje zbog rane posle vadjenja srafa,unapred hvala....
Kako to mislite ne smete da se oslonite celom tezinom na nju???
Koliki oslonac vam je dozvolio ortoped?
ivan81ng
Novi član
Novi član

Post od ivan81ng »

za terapeuta odgovor: ortoped mi je dozvolio pun oslonac,sad u sredu je dve nedelje od kad mi je odsrafljen sraf i skidaju mi konce,poceo sam sve vise da se oslanjam na operisanu nogu ali nikako jos da zakoracim bez staka,samo lazni oslonac,i otok me muci,nikako da me napusti :roll:
ivan81ng
Novi član
Novi član

Post od ivan81ng »

a u sredu kad odem ortoped mi je rekao da hoce da me vidi kako hodam,pa ne bih da ga razocaram... :) mada mozda mi i namerno kaze da bi me stimulisao da sto vise vezbam nogu...samo kako otok da prodje sto pre....
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

ivan81ng napisao:za terapeuta odgovor: ortoped mi je dozvolio pun oslonac,sad u sredu je dve nedelje od kad mi je odsrafljen sraf i skidaju mi konce,poceo sam sve vise da se oslanjam na operisanu nogu ali nikako jos da zakoracim bez staka,samo lazni oslonac,i otok me muci,nikako da me napusti :roll:
Otok se skida ledom,a stake ne mozete da bacite tek tako!!!Oslonac se usvaja postepeno 20%,30%.......75% i tako dalje...Kada dodjete na 50% mozete preci na kombinaciju staka-stap,a dotle iskljucivo dve stake.
Ortoped vam sigurno nije rekao da bacite stake odjednom to je proces koji u rehabilitaciji traje malo duze.... :)
ivan81ng
Novi član
Novi član

Post od ivan81ng »

poceo sam da stavljam led,mazem lioton 1000 gel,masiram nogu u mlakoj vodi,od ponedeljka krecem na fizikalnu.....znam da moram polako... :D nego mladi ljudi su puni nestrpljenja.... :D vazno je da sve ide polako na bolje,ortoped mi je rekao da cu za jos jedno mesec dana biti onaj stari :P sta me snadje... :D
ivan81ng
Novi član
Novi član

Post od ivan81ng »

poznanik koji je imao slicnu situaciju mi je rekao da ce otok da me prati celog leta... :o
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

pa ako budete i dalje koristili mlaku vodu pratice vas dozivotno.Sve toplotne procedure uvecavaju otok,prema tome led,led i led je dobitna kombinacija da se resite otoka.Pozzz
ivan81ng
Novi član
Novi član

Post od ivan81ng »

hvala vam na savetima,praktikovacu samo led...osecam pucketanje u zglobu kad ga okrecem kruzno,valjda jos nije razradjen...nadam se... :P
caki08
Novi član
Novi član

evo me

Post od caki08 »

Evo i mene opet,jos se nisam oporavila a imam fizioterapije koje mi ne pomazu ili ih oni ne rade pravilno
caki08
Novi član
Novi član

Post od caki08 »

Ovako-radim neke vezbe za istezanje,2 puta nedeljno imam fizioterapeuta koji mi izmasira nogu,malo iseze,vrti je sa jedne na drugu stranu,pokaze mi vezbe sta da radim i to je to.Ja sama radim vezbe,sad me boli kuk na suprotnu tj zdravu nogu izgleda ga bas opterecujem.
Kad se kontrolisem i hodam polako ja pravim normalne korake,ali cim malo ubrzam pocinjem da ramljem :cry: i to nikako da krene na bolje,a samo sam te vezbe imala od kad sam pocela sa vezbama a ima mesec dana.E sad su mi rekli da proce oporavka ne ide kako treba i da moram da imam druge vezbe i neko istezanje.Ledja me isto bole,i stvarno neznam vise sta cu,UZASNO se osecam jer se sve ovo mnogo oduzilo,bas se grozno osecam-jer meni se cini da se nikad necu oporaviti i biti kao pre nego cu uvek biti ovakva :roll:
Sta da radim POMOZITE MI :roll: :cry: :roll:
Odgovori