--milana-- je napisao:
Zdravo devojke, nadam se da verujete u lecenje cisti, ja sam lekar po struci i imam gorka iskustva. Takodje imam ciste na jajnicima, koje znam da se povremeno uvecavaju i smanjuju, markice sam radila bili su 3,6, pila cajeve, testosteron uvecan, ali da li se nekome desavalo da par meseci sve bude normalno pa odjednom bum, nema menstruacije i ciste rastu... Meni je sve pocelo sa pilulom za "jutro posle" koje mi je lekar preporucio, tog meseca nisam dobila vec se javio bol i cista od 7,3 sa 9cm, suspektnog sadrzaja i sama je otisla posle 2 nedelje, to je bilo 2009 jul, 2010. novembar-menga kasni 6 dana, na UZ se vide mikrociste na drugom jajniku, od tada kosa opada i stvaraju mi se masne naslage bez promene kilograma. Daju mi logest tabletice da pijem 3 meseca. pila sam ih do januara.. Posle sve normalno dosla menga na vreme 29 dana, u martu i aprilu takodje sve super. Dosao je maj 2011, ja sam u Nemackoj sada u poseti, nema nista od menge 38 dana, dobro poznato boluckanje, odem kod Ginekologa, haos, i bakterije i ciste, trazio je da ponovim analize testosterona i ß hcg, markice ne, zasto ne znam, nije mi nista rekao o velicini cisti kao ni kakve su, bilo je RAZGOVARACEMO ZA 7 DANA; kad stignu rezultati, Nesto sam uplasena puno i postavljam pitanje ZASTO NASTAJU CISTE???? Inace sve su mi analize ok, pAPA TEST I GRUPA, KOLPOSKOPIJA I SILER ODLICNO, stitna ok kao i FSH... Pomozite..
Zdravo Milana,mene su ciste namucile punih 11 godina,niko mi nije rekao zasto nastaju,ja konkretno imam endometriozu i cetiri operacije do sada.Pila sam razne hormone,tipa kontraceptiva pa Zoladeks itd.Uvek su se ciste vracale.Koliko sam razumela iz tvog posta da je tvoja cista bila vodena,kada ja nestala?Mada je bila prilicno velika.Mozda je doslo do nekog hormonskog disbalansa kada ti se javljaju problemi sa kosom i masnim naslagama.Meni su davali da pijem Orgametril za regulisanje ciklusa,mada je Dabroston najbolji,ali ga nema u prodaji.Opet moras da se konsultujes sa ginekologom.Rezultati su ti dobri,tako da ne moras puno da brines,a ciste samo UZ prati.